כשהולך רגל לאחר עלפון לא רוצה טיפול

amazone

New member
כשהולך רגל לאחר עלפון לא רוצה טיפול

הרגע חזרתי מהעבודה ובדרך - במרכז ממש, פיקוח ערוני וצוות מד"א ניסו לשכנע מישהו לעלות לאמבולנס. הבנאדם איבד הכרה ברחוב וכשהתעורר, סרב לטיפול ובכוחות אחרונים ירד מהאלונקה והתרחק. עד כמה הייתם מתאמצים לשכנע אותו לעלות חזרה? מצד אחד - זה החיים והבריאות שלו. מצד שני, קופת חולים זה לא רחוק ומישהו יצטרך לשלם למד"א ולבי"ח... [לא יאשפזו אותו בהכרח] הרחבה יחסית שקטה ואין עליו לחץ חברתי או מבוכה מזרים [אני לא מתערבת - יש עליו מספיק אנשים]

tapuach

New member
בצורה סבירה ...

היה לי מקרה דומה שיצאנו אליו במהלך הקמחא דפסחא ... בזמן החלפת משמרות, כשלא היו אמבולנסים פנויים, ולא היו מתנדבים כי כולם כבר סיימו את המשמרות של הקמחא דפסחא, נהג שרק פתח את האמבולנס (עדיין בלי לייף פאק ובלי מ.ק נייד, שלא לדבר על בדיקת הציוד באמבולנס .... ) יצאנו למחוסרת הכרה מבוגרת, בהגעה לכתובת נמצאה אשה מבולבלת (ואני לא זוכר פרטים נוספים), סירבה להפתנות בכל תוקף, הוסבר לה שהיא צריכה להתפנות לביה"ח, אך עקב החג (זה היה יום לפני ערב חג) סירבה בכל תוקף להתפנות ורצתה להשאר עם משפחתה בחג. לעומת זאת במקרה אחר, הגענו למקרה לאחר התעלפות, במקום נמצאה אשה כבת 40 מבולבלת, חלשה (לא מסוגלת לקום מהספה), ולא מוכנה להתפנות לביה"ח. הוסבר לה שהיא צריכה להתפנות לביה"ח, עדיין מסרבת. דיברנו עם שני אחיותיה במקום, ששיכנעו אותה להתפנות. שורה תחתונה, "זה החיים והבריאות שלהם. מצד שני, קופ"ח זה לא רחוק ומישהו יצטרך לשלם למד"א ולביה"ח" אנחנו לא מקבלים אגורה, וברוב המקרים קופות החולים מחזירות החזרים על ההתחייבות והתשלום לבתי החולים.

amazone

New member
איפה זה אצלנו?

הרי המ.ק לא יעיל למרחקים ארוכים במיוחד - אז כנראה במרכז במקרים בהם האמבולנס עשוי לגלוש למוקד אחר ולכן השיחה מהפלאפון תגלוש לשם [למרות שבאזורים בהם היתי השתמשו בפלאפונים]

amitp

New member
זה נורא תלוי

במצב. קודם כל סתם לצורך הבהרה, לבי"ח אף אחד לא יצטרך לשלם כיוון שמי שפונה לחדר מיון ע"י אמבולנס מד"א עקב אירוע פתאומי שקרה ברחוב או ברשות הרבים פטור מתשלום אגרת מיון. ולענייננו: במידה והאדון מודע למעשיו, אינו בסכנת חיים מיידית ומעוניין לבקש עזרה רפואית במקום אחר (לצורך העניין קופ"ח) - זה בסדר גמור לדעתי. במידה ואני חושב שהדבר עשוי לגרום לנזק (כמו מקרה של חולה אפי אחרי 10 התקפים במהלך היממה האחרונה שלא מעוניין להבדק כלל אלא להשאר בבית) אני אהיה קצת יותר אסרטיבי. נראה לי כי במידה וברגע שהאדם חוזר להכרה הוא "בכוחות אחרונים יורד מהאלונקה ומתרחק" כנראה שיש לו (לפחות מבחינתו) סיבה טובה. למשל חולה אפילפסייה שעבר התקף ברחוב ואין כל סיבה לפנות אותו לבי"ח. חולים כאלה אפילו מסתובבים לעתים עם צמיד בסגנון "אם אני מאבד הכרה - _אל_ תזמינו לי אמבולנס"...

למעלה