כשהחיים לא מחייכים

ellale

New member
כשהחיים לא מחייכים

בזמן האחרון יותר מדי אנשים חולים מסביבי ואיכשהו זה עובר ליד. אבל לפני כמה ימים נודע לנו שילדה מהגן של הבת שלי חולה בלוקמיה ואז אתמול בעלי מצלצל אלי מהעבודה שאני אתארגן כי חבר שלו מהישיבה צלצל שיש להם מקרה חרום עם איזה ילד במשפחה וחייבים דחוף לטוס לניתוח בחול, והם צריכים לגייס איזה 200,000 מהרגע להרגע, אז הוא יצא מהעבודה והלכנו לבנק וישבנו שם כמה שעות להגדיל את המסגרת ולהוציא הלוואה לכל מטרה ונתנו לו את הכסף. וכל הלילה לא ישנתי וכל היום אני כמו זומבי מהסיפור הזה. אוף.

בדיוק היום פגשתי ידיד ותיק

הכרנו לפני איזה 10 שנים והיום גליתי שעבר כריתה לבלוטת התריס בחור צעיר בגילי גילה פתאום שיש לו גידול זה נורא , הכל זמני והכל יכול להיות וצריך להתמודד עם הכל

ואומרים שצעירים מקבלים את זה יותר קשה

כריתת בלוטת התריס ״יחסית״ ״קלה יותר״ מכל סוגי הסרטן, שבכללי גם ככה הוא ארור! לא להאמין הדבר נהיה כמו מגפה
כריתת בלוטת התריס מלווה בנטילת כדור לכל החיים. כדור הורמוני שיכסה ויעשה את עבודת הבלוטה שאיננה. לפחות כאן יש תחליף.

לחברה שלי היה גם גידול על בלוטת התריס עשו לה ביופסיה. והדבר התגלה כגידול שפירי. הלכה לניתוח של חצי שעה שעה.. רק כשפתחו את המקום הדבר היה נראה אשכרה סרטני. רופאים התחילו להתווכח ביניהם בחדר ניתוח האם להוציא את השק השפירי ולשלוח גם ככה לירושלים לבדיקה או לכרות את הבלוטה כי אם ויתגלה שזה אכן יתפתח לסרטני, יחסכו ממנה ניתוח נוסף.
הרופא שלה התנגד וטען שבחורה בת 23 לא צריכה לחיות מעכשיו על כדורים ללא תשובה וודאית שאכן מדובר בסרטן.

התשובה חזרה והיתה נגטיב. לא היה לה סרטן

אבל גם כל המחשבה עד שהתשובה מתקבלת הוציאה אותה מהכלים.
זה קשה.

אין לך מושג כמה זה מוכר לי

ולחיות בספק עד שהבדיקה מגיעה , שמעתי שהניקור זה בדיקה כואבת יאללה שנהיה בריאים אינשאללה

זה לא ממש מוכר לאף אחד עד שלא חווים זאת אישית

נכון.
מספיק המחשבות והאי בהירות בעניין שעלולות לטרפד לך את מהלך היום.
הליך הניקור לא אמור להיות כואב, הוא נעשה כעיקרון בעזרת מחט מאוד עדינה , מחט של fna. באנגלית קיצור של הליך שאיפה בעזרת מחט עדינה לצורך ביופסיה. ההליך נעשה תחת שימוש של האולטראסאונד ומסך טלויזיה. מכיוון שברוב הפעמים ישנו שם נוזל אז הכאב לא מורגש. זאת גם הסיבה שכבר לא עושים הרדמה לפני הניקור- מה שהיה מקובל פעם. ההרדמה עלולה לכאוב יותר מהליך הבדיקה עצמה. מחכים 20 דקות אחרי הבדיקה וחוזרים לשיגרה.

אבל שוב ,כל אחד ואיך הוא מגדיר מה זה כאב בשבילו.

גם אני

עוברת את זה אומנם לא ממש גידול אבל ליתר בטחון שולחים לניקור ,אני צריכה לעבור ניקור יש לי תור ונראה מה יהיה

בהצלחה!! תחשבי חיובי....!

תגידי את אחות בבית חולים?

רואים שאת מגלה ידע רפואי. אז כמו שיש אחות בבית הספר, אני ממנה
אותך לאחות של הפורום. עדיין לא שכחתי איך עזרת לי..אגב, עשיתי
מה שכתבת לי, הכל עבר והכל בסדר

אף פעם לא נדע איפה ומתי דברים כאלה יכולים

לצוץ
היתי לי ידידה שנכנסה להריון ראשון והיתה מה זה מתלהבת, במיוחד שהדבר נעשה אחרי מספר רב של טיפולים והפרות מבחנה. כולנו שמחנו בשבילה,
רק שאחרי הלידה הסתבר שהילדה לוקחה במחלת כבד והיא מחייבת ניתוח בחול
תרמתי מה שאני יכולה לתרום
והיא אפילו פתחה אתר בציק צק עם תמונות שלה שאנשים יראו אותה וירצו לתרום ולקבל מידע, גם חילקנו פליירים
היום הילדה מתאוששת והיא בסדר .
אין ספק רגעים קשים. ובמיוחד ההורה שלמרות המשא הכבד שהוא סוחב על כתפיו צריך להיות חזק פעמיים
גם בשבילו
וגם בשביל הילד.

בריאות שלמה לכולם.

למעלה