כשהילדים שלו חולים...

Natural5

New member
כשהילדים שלו חולים...

ואמורים להיות באחריות אימם היא מנערת אחריות ומשאירה אותם לבד בביית! (9, 12). בימים בהם הם קמים אצלנו ( למשל אחרי שבת), כמו הבוקר, שניהם קמו חולים והלילית/ קוקיה ( בא לי לכתוב מילים הרבה יותר קשות אבל לא פה!!!/-) ביקשה שנסיע אותם אליה לבית ריק. זו ׳האחריות׳ שהיא לוקחת. כשרק הקטן חולה היא משאירה את הגדול איתו וזהו, מסודרת. הולכת לעבודה! אנחנו לא יודעים מה לעשות ולבסוף בעלי נשאר איתם בביית. משתגעת שהוא צריך להפסיד ימי עבודה כשהם תחת אחריותה! ניסינו לאיים עליה עם תביעה. כלום לא מזיז לעור פילה!

זה לא אידיאלי

אבל גם לא אסון, ובטח לא הופך אותה ל"לילית / קוקיה" (לא שאני בדיוק מבינה מה זה אומר). ילד בן 12 שחולה במצב סביר יכול להשאר לבד. אלא אם מדובר בילד עם 40 חום, או סכנת התייבשות או משהו כזה.
ומעבר לזה שאני חושבת שאין לכם עילה לתביעה, אני חושבת שצריך לחשוב טוב טוב לפני שפונים לאפשרות הזו, ושצריכה להיות סיבה מאוד מהותית.
והכי גרוע זה לאיים בלי להתכוון לממש.
בגירושים הרבה פעמים יש חילוקי דעות באופן גידול הילדים בין אמא לאבא. אין ברירה אלא ללמוד לחיות עם זה, חוץ מבמקרים של הזנחה או סיכון הילדים.

Natural5

New member
אם החליטה להשאירם בביית יומיים

ו׳לדעתה׳( נכון יותר לנוחותה) לא היו צריכים בדיקת רופא כשהיו תחת אחריותה ו׳פתאום׳ כשהם מגיעים אלינו הם צריכים רופא ׳לדעתה׳, ( דבר לא השתנה במצבם ) יש כאן משהו מסריח, יש כאן הזנחה ותחושה של זריקת אחריות. שורה תחתונה, מנצלת יופי את תחושת האחריות של בעלי.

תגידי, יש לך ילדים?

הוא אבא שלהם, והוא אמור להיות אחראי ממש באותה המידה שאת מצפה שהיא תהיה אחראית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למה צריכים רופא?

ילדים לפעמים חולים גם שבוע רצוף, ולא צריך ללכת לרופא כדי שיספר לנו שהם חולים. רופא צריך אם חולים במיוחד או אם יש אינדיקציה שצריך אנטיביוטיקה (נניח כאב אוזניים או גרון חזקים) וכדומה.
גם אני הרבה פעמים לא לוקחת לרופא, כי זה מקום שאפשר להדבק בו בעוד וירוסים, וכשלילדים שלי יש וירוס סטנדרטי ממילא לרופא אין במה לעזור.
את נשמעת מאוד שיפוטית כלפיה, ואני מניחה שגם בעלך ככה.
אם אתם רוצים שהם ילכו לרופא והיא לא רוצה - קחו אותם. אתם לא יכולים לכפות עליה את הסטנדרטים שלכם (שאיכשהו נשמעים לי מחמירים במיוחד)

mother cat

New member
חוקית ילד בן 12 בהחלט יכול להשאר לבד בבית

ואני חושבת שגם בגיל 9. לא מדהים ולא נחמד כשהם חולים, אבל אם הם מתפקדים ויש להם אוכל, שתיה וטלפון נגישים, זה לא נראה ל אסון. אני נשארתי חולהלבד בבית בגילאים כאלה, ואת בת הכמעט 12 של בעלי השארנו חולה כשלא היתה ברירה (לא במצבי חולי קיצוניים, כמובן).

אני לא חושבת שיש לכם הרבה מה לעשות בנדון. או שתשלימו עם זה שהם נשארים לבד, או שתשארו איתם. זה נראה לי קרב אבוד.

לא מובן למה הם באחריות אימם

לי נראה הגיוני שהבית שבו הם מתעוררים חולים הוא הבית שאחראי עליהם.
הרי עפ"י חוק לשני ההורים מותר לנצל ימי מחלה על-מנת להשאר בבית עם ילד חולה.

מאידך, זכותה לעשות מה שנראה לה נכון כשהילדים תחת אחריותה. ואם לא נראה לכם, תקחו אתם אחריות ותעשו מה שנראה לכם לנכון. אבל לחייב אותה להשאר בבית כי כך נראה לכם...

בהחלט... ומוסיפה...

עם יד על הלב, איך היית (השואלת) מרגישה
אם האם היתה מביאה אליכם הביתה השכם בבוקר
שני ילדים חולים, כי זה היום / המשמורת / האחריות
שלכם?

Natural5

New member
זה ההסכם ביננו. רק כשהמצב אקוטי

ולא נעים לטלטל ממקום למקום הם נשארים במקום בו התעוררו. לצערי התחלנו בחוקיות כזו מפני שהיא תמיד, גם כשהיו קטנים יותר התנערה מאחריות ואף פעם לא נשארת איתם בביית, מתעוררים חולים היכן שיהיו.

לא הבנתי

ההסכם (לא, "בינינו", בינה לבין האב, את ממש לא צד) הוא שהיא לוקחת את הילדים אליה, או שהם נשארים במקום שבו התעוררו חולים? כי:
אם היא לוקחת את הילדים אליה, והאב מסיר מעצמו את האחריות, אז אין לו זכות להגיד לה איך לנהוג כשהם אצלה.
ואם הם נשארים במקום בו הם התעוררו חולים, הרי זה הכי הגיוני בעולם, לא?

למעלה