כשהלב בוכה...

Pure SilenCe

New member
כשהלב בוכה...

שופכת את הלב, רק כדי לפרוק קצת. עברתי שבועיים מאוד קשים. בהתחלה הייתה זו השפעת שתקפה אתי לי רחמים. עד שהרגשתי טוב, אחרי יום חזר החום וכולי עד דואבת. במקביל, סיפרתי כאן את סיפור הבחוה התומכת בפרו-אנה ושנאלצתי לחסום אותה. אל תחשב שלא כאב לי. אני יועת שהיא זקוקה לעזרה ואני רוצה לתת אבל נגמר לי כח ביום שמעתי על תחרות צום שערכה עם גולשת. הא חיה בבועת שקר והכי כואב שהיא משקרת לעצמה יותר מאשר לגולשים שכבר זיהו בה את זה. העברתי ת המשך הטיפול בה להנהלה, כי פשוט הרגשתי שנגמרתי אחרי שהיא עשתה תפנית והחלה לתקוף אותי. בשבוע שעבר שמעתי משהו שזעזע אותי. התלוננו על הפורום שהוא דוגל בפרו-אנה, במחלה ותומך בכך לדרך חיים. אז הפורום עבר בדיקה של גוף מסויים. לא דאגתי כי ברגע שעבר בדיקה נמצא שלא דובים ולא יער והתלונה הא שקרית. דבר אחר הדאיג אותי. האם באמת מישהו מרגיש ככה? שהפורום מפיל אותו? שוחחתי עם חברי פורום ונמצא שאכן הפורום הוא בית חם ומי שמרגש נפילה פונה לעזרה, מאיתנו, מגורמים מקצועיים. לא כולם אבל הרוב. וזה מרגיע. ואז באה התקפה נוספת. גולשת החליטה שאין לה טעם בחיים ושוב אותו ריטואל. שיחות, הבהרות, בקשת, תחינות. למזלי זה לא נגמר ב"אירוע" אלא בכך שהיא פנתה לרופא שהפניתי אותה ובע"ה גם מתחילה להשתתף בקב' תמיכה לאכלנים כפייתיים. במקבל, הפורום מלא טריגרים יותר מהרגיל, הפ]רו-אנה תוקפת מכל כיוון, ואנימאשמה את תקשרת שנותנת לה ביטוי שלילי גם אם הייתה כוונה חיובית. בפורום אנו מלמדים אחרים להתמודד, עם סרט, עם שיר, עם מצב, עם טריגר. המגמה היא לחזק את האמונה שההתמודדות פחות כואבת מחווית הטריגר עצמו. והפרו-אנה, מכינים עצומה שתשלח לגורמים המתאמים. הייתם מאמינים שחלמתי על מיזם של קמפיין כנגד המחלה? ואז שיחה עם נטע, שיחה כזו על ההתמודדות שלי, עדכונים.. נטע שואלת, אני עונה. נטע קבלה תשובות. אני קיבלתי ממנה חיזוקים מעצם השאלה ובלי שבכלל ידעה. אפרת סגרה לי את הפורום לניטור הודעות משתתפים חדשים. ההחלטה הייתה קשה אבל אפרת גרמה י להבין שהניסיון שווה. בנתיים, הניטור עובד מצויין. יש לי אפשרות לעקוב אחרי ההודעות, לסמן לעצמי הודעות קריאה לעזרה והודעות הרסניות. ובין כל זה, חום, יש לי היום צילום כי רופא חושד שזו בכלל דלקת ריאות. יש לי שני פרוייקטים להגיש ללימודים בעוד שבועיים. וכשהלב בוכה.. לא רק אלוהים שומע. וכמה טוב שכך.

sh53

New member
בובית, מה בוכה? הרשיתי לך?../images/Emo24.gif

צוחקת איתך - לבכות כשכואב בפנים זה תמיד טוב, את צריכה להוציא החוצה את מה שאת מרגישה בפנים, את מה שמעיק עלייך ומכאיב לך בפנים ועושה לך רע. ויייי עם כמה דברים את צריכה להתמודד ועוד בתקופה כל כך קצרה, המון אנרגיות שליליות נכנסו לך לפורום ובמקום לעזור לך, מפנים לך עורף ואף תוקעים לך סכין בגב, המון כוח פיסי נלקח ממך בלי שביקשו לקחתו ממך ובלי שבדקו אם את מוכנה נפשית ורגשית לכך. רק מנהלת חזקה, מיומנת ואחראית יכולה לעבור את מה שאת עברת - ואת חזקה, כי אחרת לא היית עוברת שלב אחרי שלב את כל השלבים האלה ועוד בתקופה קצרה כל כך. אנו כאן איתך, היי חזקה, אל תשמרי דברים בתוך הלב כי הלב אינו מחסן ובטח שלא לדברים שמעיקים עליו

2_be

New member
החלמה מהירה יקירתי../images/Emo24.gif

ואת שאר הדברים שהיו לי להגיד אמרתי במסר, מקווה שהגיע

neta s

New member
שתיקה טהורה

כך את קוראת לעצמך, ואני כל כך שמחה שהפסקת לשתוק, הפסקת להיות טהורה כל כך... ההתמודדות שאת חייבת לעבור כל יום בעצמך נראית לי בלתי אפשרית. לא סתם אנחנו משוחחות על כך כמעט בכל פעם שעולה קושי בפורום עצמו (כמעט כל יום אפשר להגיד...). אני דואגת לך... דואגת ועומדת מהצד משתאה על כוחות הנפש העצומים שלך, חוששת שאולי זה כבד, אולי זה יותר מידי, רואה שאת מתמודדת, רואה את העייפות, ורואה את הנחישות. וחושבת שאי אפשר תמיד להיות כל כך שם, כל כך עם אחרים, כל כך תומכת ומכילה. שלפעמים יש אנשים שלא מוכנים לקבל עזרה בצד השני. אולי כי הם עוד לא רוצים, אולי הם עוד לא מוכנים, אולי הם אנשים שלא חושבים שמגיע להם )וקשה שלא לחשוב שאולי יש אנשים שבאמת לא מגיע להם). חייבים לשים את הגבול, לעצור לרגע, לספור בצורה טכנית, לא רלוונטית, כאילו לא רגישה. אבל כל כך הכרחית במצבים שכאלה... אני חושבת שאני מבינה את הקושי, את האכזבה, התסכול, אולי אפילו הבגידה. היא לא מבינה שאת כל כך רוצה לעזור? איך אפשר לא לראות את זה כשכל מילה שלך רק צועקת את זה בכל הכוח, בכל העדינות... מאחלת לך רק בריאות, ואולי קצת יותר פנאי
איתך...

Pure SilenCe

New member
פנאי.. מילה כל כך זרה.

כשאני מתחילה להבין שהפורום השתלט על כולי. ומה עושים כשהרצון לתת גדול מהרצון וההבנה שצריכים מנוחה לפעמים?
של תודה ענקית

neta s

New member
את יודעת מה אני חושבת... ../images/Emo13.gif

בשניה האחרונה, ואולי קצת קודם, חשוב לסגור לאגור את הכוחות. לעשות את ההפסקה בפנים, לתת מקום לנשימה העמוקה... אל תתני לרצון להשתלט עליך.. תקבעי את הגבולות שטובים לך, ותיעזרי בהם כשפחות טוב איתך

למעלה