כשהמשיח בא...

Yuli Gama

New member
כשהמשיח בא...

סיפור קצרצר וקצת מתוסבך. --------------------------------------------------------------------- "כשהמשיח בא..." ישבנו על הגבעה והסתכלנו איך רמת הגולן בוערת. מרכבת אש חצתה את השמיים. האיש עמד עליה. עיניו מלאות החוכמה מופנות לעברנו. בגדיו הלבנים מתנוססים ברוח, מעוררים בנו זיכרונות משיעורי תנ"ך ומסדר פסח בבית. כמה חברה במוצב נפלו על האדמה והחלו מתפללים. כמה מהם אפילו לא יהודים, נוצרי ודרוזי אחד. אצל כולם עמדו דמעות בעיניים. ואז הגיעה הפקודה מהמפקדה. ליירט את הפולש. לא האמנו. לא רצינו להאמין, אבל מישהו נלחץ, מישהו כיוון אל השמיים וירה. התפילות הפכו ליבבות קינה כאשר, מתהפכת באוויר, צנחה המרכבה מטה. גופו של הזקן נפל איתה. בגדיו לא עוד צחים כי אם מוכתמים באדום אך שערו הלבן עדיין מתנופף ברוח. לקול קינותנו , ביבבה של רוח, התרסקה המרכבה ארצה, עוקרת עצים ומשאירה שובל של יער בוער לאורך קילומטרים. עכשיו, אנחנו יושבים על הגבעה ומסתכלים על רמת הגולן בוערת. המוצב נישרף כבר מזמן וכך גם כל המוצבים האחרים בגזרה. כוחות כיבוי האש נלחמים עם השרפה כבר יומיים אבל האש מסרבת להיכנע אלא הולכת ומתפשטת. מאיימת עכשיו על כל הישובים והערים באזור. כל מסוק שמנסה לחלצנו מכאן מוסט על ידי הרוח והטרמיקות. כל נתיב בריחה אחר כבר בוער ממזמן. אנחנו יושבים כאן, קבוצת חיילים רעבים, על ראש גבעה, בים של אש. איש לא בוכה ואיש לא מתפלל. כולנו רק מקווים שנגיע ונעלה לדין, מול האחד שיכול לשפוט, לפני שהאש תכסה את הערים.

Lu Tze

New member
ת´אמת? לא משהו

הרעיון לא מקורי ודרך הכתיבה לא יצירתית (אבל אולי זה נובע מזה שהסיפור הוא משש קצר) אם כתבת את זה באיזה דקה או שתיים ולא ערכת את זה אז זה דווקא די טוב. מצד שני ממש אהבתי את הסיפור הזה כשמישהי בודקת אם מישהו מהכיתה שלה נהרג בפיצוץ, זה היה נחמד. דרך אגב, שמתי לב שרוב התגובות כאן מתחילות במשהו כמו "סיפור טוב, חוץ מכמה בעיות..." ואני לא אוהב לנסות לרכך את המכה אז אני מצטער אם העלבתי אותך.

Silverwolf

New member
אהה

לא משהוא קראתי יותר טובים כמו דף קשר אני חושב היה די בסדר

Lu Tze

New member
שמתם לב למשהו מעניין בתגובה?

מישהו שלא יודע ש"דף קשר" זה שם של סיפור יניח שזאת ירידה (וגם די טובה) בסיגנון "קראתי דפי קשר שהיו יותר טובים מזה"

Boojie

New member
אני דווקא חשבתי שזה לא רע.

הרעיון דיבר אלי, בהחלט. וזה גם כתוב די טוב. טוב, נו, עניין של טעם...

למעלה