כשהסבלנות נפרמת והלבדות נמאסת

Bs Bane

New member
כשהסבלנות נפרמת והלבדות נמאסת

איך מפסיקים להיות לבד כשלהיות לבד זה כל מה שיודעים?
איך מפסיקים להיות לבד כשזה מתנגד אל הרצון להיות לבד?
איך יודעים שזה הזמן?
איך יודעים אם מוכנים?

החלטתי להכנס לעסק הזה של להיות לבד ברצינות כבר מכבר כמה שנים טובות. וזה עבד נהדר. לבד למדתי לא להיות בודד.
הבדידות הפכה ללבדות, שזה נהדר למישהו מופנם שיש לו מכסה מאוד נמוך לכמה שהוא יכול לתת לאחרים אבל לעצמו הוא יכול לתת המון. במיוחד כשהוא נמצא בלבדות. אז הוא עובד על עצמו, בתקווה שהוא יתקרב להיות שלם לבדו. והוא מרגיש שהוא ממש קרוב לזה. דברים הלכו לקראתו בזמן האחרון סוף סוף, דפוק על עץ.
אבל תמיד אפשר עוד. זה מאוד ברור שבלבדות יהיה אפשר לתת עוד דחיפה רצינית. אם זה לא שבור למה לתקן?

מכסה מאוד נמוך, אבל לא לחלוטין. תמיד היה מקום, רצון... מועט. מספיק בשביל מקום לעוד אדם אחד. רצון שנדחק על ידי רצונות יותר דחופים, רצונות יותר קלי השגה. או לפחות יותר נוחי עשייה.
רק עכשיו שכשחלק מהרצונות האלו נרגעו והתממשו (לא לסיפאתם, שימו לב) אולי הגיע הזמן, אולי סוף סוף יש זמן לשלב את הרצון שיוציא מהלבדות.

אם כי, כמה אני באמת מוכן להשקיע? אני לא אדם של חצי מידות. איך אני משקיע רק חלק מהמאמצים שלי לדבר שסך הכל די חשוב לי.
די חשוב לי אבל גם יכול לחכות. כמו שחיכיתי עד עכשיו.
לא יכול להשקיע את כל המאמצים כמו שאני מתוכנת לעשות, הרי יש לי עוד דברים עכשיו, גם אם הם על אש נמוכה (טוב, יותר בינונית).

גם איך עושים את זה?
בתהליך ההתנקות שרפתי הרבה גשרים (אם כי יחידי הגשר שהיה לי קשה לשרוף, ואותו שרפתי פעמיים).
תמיד היתה תוכנית: אתה תדע שאתה מוכן כשתצא אל העולם.
אבל אתה פשוט עדיין לא שם.
עוד קצת.
אבל אתה חושב שאתה מוכן.
בערך.
פשוט לא רוצה לצאת עדיין.
נוח לך.
ואתה בסדר עם זה.

רק לפעמים הסבלנות נפרמת.

jen711

New member
אני מבינה איך אתה מרגיש

גם אני מופנמת ודיי מתבודדת.
נעים לי להיות לבד, לבלות את הסופש לבד בלי לצאת מהבית.
אבל פעם בכמה זמן הבדידות יוצאת ואני מרגישה רע ורוצה חברה.
ואז יוצאת עם מישהו ואחרי 2-3 דייטים מתחילה להיחנק.
הם תמיד רוצים להיפגש יותר ממה שאני רוצה.
ואז אני משתוקקת לסופש שקט, לבד.
וככה זה נגמר ואני אומרת לו להתראות.
ואז עובר עוד חודש...
ואני לא יודעת איך לצאת מזה.

tgranot

New member
ברוך בואך לעולם הזוגיות

כנראה שעוד לא מצאת משהו שתרצי לבלות עמו יותר.
ומה שלא פחות חשוב: " לרקוד לפי אותו חליל , ובאותו קצב".

אתה בין השאר מדבר על לצאת מאיזור הנוחות.
ככל שהזמן עובר, אנחנו יותר "רגילים" ללבד, נוח לנו עם כל מיני הרגלים שסיגלנו לעצמנו ("חופשי זה לגמרי לבד").

הקטע של חלוקת ה"קשב" בין זוגיות לדברים אחרים זה תירוץ חזק, אבל עדיין, רק תירוץ
כי עובדה שאחרים מצליחים להגיע להכל.

לפעמים או לרוב, קל יותר לשכנע עצמנו שלבד זה בסדר.
לפעמים הלבד הוא אכן בסדר.
(השאלה אם בסדר זה מספיק :) ) ...
יש שבסדר להם עם הבסדר ( ועם הלבד :) )ויש שלא.

Bs Bane

New member
לא יודע אם אחרים מצליחים להגיע להכל.

קודם כל, אני לא אחרים. ואני יודע את זה. אם הייתי עובד כמו אנשים אחרים, אולי הייתי מצליח לג'גל בין הדברים.
&nbsp
אבל זה סיפור מאוד ישן שאנשים מזניחים את החלומות שלהם. הסיפור אפילו נהיה נפוץ מאוד כשיש עוד נספחים כמו "הקונדום נקרע", ו"החלטנו להתחתן".
אני מפחד שלא אוכל להיות במערכת יחסים כי יש לי דברים אחרים בראש או שהמערכת היחסים תהיה כל כך טובה שאשכח את הדברים האחרים האלה.
&nbsp
בסדר זה מספיק... לעכשיו. גם אם קצת קשה.

Matzeket

New member
אנשים לא רק מזניחים את החלומות שלהם

הם גם יוצרים חדשים מרגשים יותר

[חלומות הם כמו צעצועים.......]

Matzeket

New member

כולנו אנשים של חלקי מידות, אי אפשר להיות 100% בהכל ואנחנו מתעדפים; גם תעדוף כמותי וגם תעדוף איכותי:
כלומר גם מתעדפים את איפה אנחנו בוחרים להשקיע ככלל וכמה אנחנו בוחרים להשקיע בזמן נתון.
יש אנשים שיתנו מעט להרבה תחומים שונים ומדי פעם כשמתעורר הצורך יתנו יותר בתחום שדורש את זה
ויש כאלה שיתנו הרבה לתחום מסוים ויתמקצעו בו וכשיש צורך ירפו ממנו ויתעסקו במשהו אחר שדורש התייחסות.
[ויש את כל הבין לבין כמובן :) ]

זה נכון לתחומי עניין , אבל גם לכל דבר בכלל שקורה בחיים שלנו.
אבל אין אדם שמשקיע בהכל כל הזמן-
גם הפרפקציוניסט הכי גדול יעצור לבשל ארוחת ערב או לקרוא ספר או לצאת לריצה
האם זה אומר שהוא פחות פרפקציוניסט?!
האם פיזקאי עם פיזקאי עם תחביבים הוא פיזיקאי פחות טוב ומשקיען מפיזיקאי בלי תחביבים? וודאי שלא.
אנחנו זקוקים להפוגות ולהסחות דעת האלה גם כדי לנוח- אבל גם כדי להתפתח, להכיר את העולם שאנחנו חיים בו ולהעשיר את העולם הפרטי שלנו כאנשים.

זוגיות , משפחה, חברים וקריירה עובדים באותו אופן-
נכון שלפעמים אחד בא על חשבון השני אבל ככלל, כמו כל שאר הדברים בחיים שלנו, ההתאבכות הזו דווקא בונה; ככלל, דווקא הקיום של כל אחד מהדברים האלה יחד עם שאר הדברים (-כל אחד במינון שמתאים לו כמובן) זה מה שמפרה ומפתח אותך כאינדיבידואל.
(בדיוק כמו שלפעמים ארוחת צהריים באה על חשבון העבודה ולפעמים העבודה יכולה לבוא על חשבון ארוחת צהריים, אבל רוב הזמן רוב האנשים מסנכרנים את הדברים האלה לתוך שגרה מסוימת שמאזנת ביניהם),

יש בלתמ"ים, אבל הם לא שונים מכל בלת"מ אחר שקורה
לפעמים הקונדום נקרע ומתמודדים עם זה
לפעמים הדירה שבה אתה גר נמכרת וצריך לעבור דירה
ולפעמים התקציב של מחקר חייך מופסק ואתה צריך למצוא משהו אחר להתעסק בו

זוגיות בריאה היא כמו הארוחה מלמעלה:
היא מפרה, היא תומכת, היא דוחפת קדימה והיא מספקת אנרגיות לשאר הדברים בחיים שהם לא הזוגיות.
אז נכון שלפעמים יש בחירות לעשות
אבל זה לא שונה מכרגיל
ונכון שלפעמים זה נראה כאילו היא מפריעה לעבודה ולפעמים העבודה נראית כאילו היא מפריעה לזוגיות- אבל בד"כ, רוב הזמן, כשהזוגיות בריאה וטובה ונכונה לומדים לסנכרן אותה עם החיים.

לבד זה נחמד וזוגיות , בעיני, היא לא פחות נחמדה
אם זה משהו שרוצים, אם כבר לא לגמרי טוב במקום שנמצאים אני בעד לנסות.
זה לא שמלהיות לבד אתה עובר לגדל משפחה של 5 ילדים עם משהי-
זה תהליך
הכניסה של מישהו לחיים שלך היא הדרגתית
ואת הקצב הזוג קובע לפי מה שמתאים ונח ונעים לו

ובעיני כל התירוצים האלה, כל הפרוקרסטיניישן הזה זה יותר הפחד להעז או הפחד לאבד את כל ה"עצמאות" או "עצמיות" שבנית עד עכשיו
אבל בפועל זה לא אמור לקרות
וזה יכול לקרות בשתי דרכים:
אם זה לא בריא- אתה תסבול ותלך וזה לגיטימי
ואם זה כן בריא- לא רק שלא יהיה לך אכפת , אתה תאהב את מי שהפכת להיות

אני בעד להעז
בפרט כשמדובר בדברים הפיכים (ולא, אני לא חושבת שצריך לשרוף גשרים בשביל להיות לבד. אבל זה לפוסט אחר אם וכאשר תרצה)

נסה לנסות
תראה איך זה מרגיש לך
אולי זה לא יהיה כזה הרה אסון כמו שנראה שאתה מדמיין

Bs Bane

New member
ובכן,

אחרי עוד קצת הסתכלות פנימה אני חושב שזה יותר תסכול מזה שאין לי מה לעשות. אני לא יודע מאיפה להתחיל, ואין לי את האמצעים. עדיין גר עם ההורים וללא הכנסה. וזה לא הולך להשתנות רק בשביל זה. זה אינסטרומנטלי לתהליך שלי.
&nbsp
אני לא מכיר אף בחורות שאני מעוניין בהן, ואת היחידה שבה כן הייתי מעוניין, הרחקתי כי שוב, לא הייתי מוכן. ואני לא רואה סיטואציה שהיא לא שונאת אותי בשלב הזה. ואת צודקת, לא *צריך* לשרוף גשרים. אבל אני יכול להשבע שלפעמים הם פשוט נשרפים מעצמם. בספונטניות. זה כאילו שזה טבעם של גשרים להשרף.
&nbsp
ובשביל להכיר אנשים חדשים, צריך דברים מסוימים. דברים מסוימים שאין לי.
אני מניח שזה פשוט יצטרך לחכות. וזה לא שכאילו אני לא טוב בלחכות.

Matzeket

New member
שוב הפרדיגמות האלה

שאלוהים יודעת מאיפה אנשים אמצו אותם.

מודה,
אם היו מציעים לי מישהו שגר עם ההורים והוא לא עובד זה לא היה מפתה אותי בכלל
אבל אם הייתי מכירה מישהו חכם, מצחיק, קשוב, טוב לב ושמח שנסיבות חייו הביאו אותו לזה ש*כרגע* הוא גר עם ההורים ואין לו עבודה כי XYZ
שמסוגל להיות עצמאי
שיודע ומסוגל לתפקד
זה היה נראה אחרת

אבל אם הייתי מכירה מישהו עשיר, עצמאי, עובד, גר לבד- אבל הוא עצוב, מדוכא, שונא את עצמו ומריר כלפי שאר העולם, לא מסוגל לראות שום דבר חיובי ולא חושב שיש לו טעם או איך לשנות את הגישה הזו- זה ייגמר מהר מאד.

אני לא חושבת שאתה צריך לשנות את חייך בשביל להשיג בחורה-
אני חושבת שאתה צריך לשנות את חייך כי לפי מה שאתה כותב , אתה פשוט לא אוהב אותם .
[במאמר מוסגר- בתור מישהו שהכריז על עצמו כאחד שאין לו "חצאי מידות" , נשמע שזה הזמן להתמקד בפרויקט הזה..]

'בשביל להכיר אנשים חדשים צריך דברים מסוימים'-
צריך בדיוק שני דברים: רצון ונכונות.
אל תנסח את זה כמשהו אמורפי ותהפוך את זה לבלתי מושג.
השתמש במושגים ברורים, תן לדברים שם- יהיה לך יותר קל לנסח מטרות ויעדים וגם להבין מה האתגרים שיהיו לך בדרך ליעדים האלה.
גם אם אתה לא מתכוון לנסות להשיג מטרה מסוימת כאן ועכשיו, אל תנסח אותה לעצמך כאילו היא בלתי אפשרית. זה לא רק לא נכון, זה גם מייאש.

יכול להיות שהיום יהיה לך יותר מורכב להשיג זוגיות יציבה ( בעיקר כי כדי להשיג זוגיות יציבה צריך להיות במקום יציב- מקום שנשמע שאתה לא בו עדיין) - ושים לב שלא אמרתי 'בלתי אפשרי' , אלא מורכב. זה לא מקרה ולא יופומיזם.
אנסים ורוצחים מוצאים מי שיאהב אותם אפילו מתוך הכלא ולהבדיל סטיבן הוקינג לא רק נשוי באושר, אלא יותר מפעם אחת- אחרי שהמחלה התפרצה.
אז מורכב זה לא אקוויוולנטי לבלתי אפשרי.

בהמשך לניסוח המדויק דלעיל-
"אני מניח שזה פשוט יצטרך לחכות"
ובכן, גם כאן אתה מרמה את עצמך לחשוב ש'לחכות' אומר חוסר עשיה מורט עצבים וזו אולי הטעות הכי גדולה;
זה שכדאי (אבל לא הכרחי) להוריד את המאמץ מהזוגיות, לא אומר שאתה יושב בחיבוק ידיים
אלא שאת המאמצים אתה מרכז בלהתקדם הלאה- לא בלחסום את הזוגיות מלקרות.
אם היא תגיע כשאתה מובטל ומדוכא אצל ההורים, זה נפלא
אבל עד שהיא תגיע- תעבוד על לא להיות מדוכא ומובטל אצל ההורים (וכאמור, אתה לא עושה את זה כדי להשיג זוגיות, אתה עושה את זה כדי שיהיה לך טוב. הזוגיות , שיהיה לה במצב אחר יותר קל להגיע, היא הבונוס הנחמד בסיפור, אבל לא המטרה היחידה).
אל תתרכז במה שהחיים שלך הם לא או במה שהם יכלו להיות- זה לא מקדם אותך לאף מקום
תהיה עסוק בלהפוך את חייך לחיים שאתה רוצה לחיות

והעניין הכי פחות חשוב בכל הסיפור הזה- הבחורה;
שנאה ואהבה הם רגשות
יש שיטענו שהקו ביניהם דק אני פחות קונה את זה, אבל מתוקף היותם רגשות הם דינמיים ויכולים להשתנות מה שאומר שתמיד יכול להיות איזשהו פתח.
רק שברוב המקרים אנשים לא יודעים איך לפתוח אותו
והדרך לפתוח אותו (בעיני כמובן) היא לא תחנונים
היא גם לא 'אני רוצה אותך' , אפילו לא 'אני אוהב אותך'- זה מילים ריקות.
יש דרך אחת בריאה לפתוח אותו והיא ללמוד לקח
להבין מה היה שם בעבר, מה היו הטעויות, איך הן לא תחזורנה על עצמן, איך אפשר לחזות אותן מראש ואילו פעולות אפשר לנקוט כדי להגן על עצמנו מפני שידור חוזר.
להבין טוב טוב מי הצית ואיך את הגשר בפעמיים הקודמות ואיך אנחנו ממגנים עכשיו את הגשר לפעם הבאה-
אם אותו גשר נשרף כליל פעמיים, לפני שבונים אותו בפעם השלישית צריך לחשוב לא רק אם רוצים או לא רוצים את הגשר וכמה הוא חשוב או נחוץ כדי להשקיע בו, אלא גם מה לשנות כדי שהוא לא ישרף: חומרים, שיטת עבודה, כלים ואחרי שהוא בנוי- לדאוג שיהיו מטפים בכל חור- כי הגשר הזה מועד לפורענות ואם חלילה קורה משהו צריך לדאוג לו לפני שהוא מחרב את הכל.

אבל הסיפא כאן היא העניין הכי פחות חשוב
מי שהכי חשוב בכל הסיפור הזה , זה אתה. תדאג לעצמך, תאהב ותעריך את מה שיש- והשאר יבואו

If you build it- they will come
^^ לא משפט שלי

Bs Bane

New member
אני יודע שזה אפשרי, כן.

אבל הסכמת, זה לא יהיה פשוט.
&nbsp
וזה לא שאני לא אוהב את איפה שאני נמצא. אני נמצא כרגע במקום הכי טוב שנמצאתי בו אי פעם. פשוט בלי האלמנט הזוגי.
ולא התכוונתי שבלחכות אשב בחוסר מעש. בלחכות התכוונתי שאמשיך לעשות את מה שאני עושה. אם זוגיות תגיע, אולי לא אחסום אותה עכשיו. אבל בהנתן שחיפוש אחריה הוא לא אידיאלי כרגע, למה שאטריח את עצמי?
&nbsp
כמו שכתבתי בהודעה המקורית, ככל שאשקיע יותר במה שאני עושה, אתקדם יותר מהר וכך אתפנה לדברים אחרים.
ולא משנה איך אני מסתכל על זה, זוגיות פשוט פחות חשובה לי מדברים אחרים כרגע, לא משנה כמה אני רוצה אותה.

למעלה