כשהקטיושה מרעידה את הקירות.

flora non

New member
כשהקטיושה מרעידה את הקירות.

וואו, זה היה כ"כ מפחיד. אני...וואו. אתם לא מבינים איזה רעש עושים 4 רקטות מסוג גארד כשהן מתעופפות מעל ביתך. אני יכולה לסכם את "החוויה" הזו כמפחידה, כ"כ מפחידה שלצאת לרחוב כבר לא נשמעת לך אלטרנטיבה חיובית... אתם לוודאי שמעתם בחדשות על 40 (!!!!!!!!) הרקטות שאנשי החמאס ירו לעבר ישוביי הנגב המערבי. אחד נפל בחדר אוכל של המפעל "עוף טוב" (אין נפגעים), אחד התפוצץ בתוך בית מגורים, אחד נפל במכללת ספיר והרג סטודנט מסכן ז"ל, ואחד... אחד התעופף מעל לבניין של סבתא שלי ולבסוף התרסק בבית החולים היחיד באזור, ברזילי. אני פשוט מזועזעת. זו הפעם הראשונה שבאמת שמעתי את הטילים. סבתי החלה לצעוק לשמי בדאגה ובהיסטריה קלה, כשהאוויר ממשיך להקרע איי שם מעלי ע"י הטילים. לבסוף אחד הטילים התרסק ברחוב המגביל לזה של סבתי. אני... אני פשוט לא מאמינה שזה הגיע עד לכאן, עד לאשקלון. הבהלה, הדאגה למשפחה וחברים... אני פשוט לא יודעת איך השדרותיים חיים את זה על בסיס שיגרה. מתי יהיה שקט?

amit678

New member
אני מקווה שבקרוב (יהיה שקט)...

אני אגיד לך את האמת, אין לי מה להגיד. אף פעם לא הייתי במצב כזה, אף פעם לא חוויותי את זה ואני גם מקווה שאני לא אחווה את זה. הייתי שמחה לענות לך, לעודד אותך, אבל תכלס- אין לי מושג מה לומר. הפיגוע שהייתי הכי קרובה אליו באופן אבסורדי לגמרי היה כשהייתי בסוף כיתה ו' בלונדון כשהיה הפיגוע הגדול ברכבת התחתית רחוב וחצי מאיפה שאני הייתי ביום שבו בדיוק כמה שעות לפני שזה קרה התלבטנו אם ליסוע ברכבת התחתית או באוטובוס ובאמת שבנס המקום שרצינו להגיע אליו היה יותר קצר דרך האוטובוס, אני יכולה לחפור עכשיו שעות על איך שבכלל הסתובבתי עם סבתא שלי שעות בחנויות שפתאום היו ריקות ושמחנו על ה"פוקס" שכל המוכרות עוזרות רק לנו ואז התחילו טלפונים מהארץ מאנשים שאפילו פה אני בקושי מדברת איתם שגילו איכשהו שהפיגוע היה רחוב מהמלון שלי...טוב אמרתי שאני לא נכנסת לזה אבל בעצם אף פעם אפילו לא הייתי קרובה לאיזשהו פיגוע ככה שאני באמת לא יכולה להזדהות איתך... אולי אנחנו באמת חיים בתוך בועה, אבל לא כי לא אכפת לנו פשוט כי גם אם נעקוב אחרי כל כתבה וכתבה ונעשה דוקטורט בנושא עדיין לא נוכל להרגיש איך זה להיות במצב הזה, לפחות אני מרגישה ככה כלפי עצמי, עד שלא הרגשת משהו על בשרך אתה לא תדע איך זה באמת- זו ההשקפה שלי לגבי העיניין, ואני באמת מקווה שאני לא אזכה לעולם להרגיש את זה על בשרי... אני באמת מקווה שבקרוב יהיה טוב ויהיה שקט אבל באמת שאין לי מושג מתי הבקרוב הזה יגיע ואם הוא יהיה קרוב...

flora non

New member
תודה:)

אני מסכימה איתך לגמרי. זה נורא כל הסיפור הזה אבל אי אפשר להבין אותו מרחוק. אני ממש שמחה בשבילך שהחלטת לא לנסוע ברכבת התחתית, אני זוכרת שנהרגו אז כ-30 בני אדם וזה היה ממש משהו מטריד כי הרי כל חיי גרתי בבועה שאנגליה ואירופה זה מקום שקט ומגניב לחופשה קצרה... (ואנגליה זה אכן מקום מגניב! אח, הסיילים באוקספורד, כמה התגעגעתי
!). גם אני מאחלת לך, ולי, ולכולם לא להרגיש את העניין על בשרנו. לבקש שלום זה תמים, נכון?
+
= כאסח רציני! וחבל.

amit678

New member
אנגליה היא באמת מקום מגניב ביותר ../images/Emo13.gif

כ"כ לא האמנתי ששמעתי על הפיגוע...אני כבר רגילה לפיגועים בארץ אבל לצאת לחופשה בארץ שאין בה כמעט פיגועים ולהיות קרובה לפיגוע אפילו יותר ממה שהייתי אי פעם בארץ שלנו שסופגת פיגועים על ימין ועל שמאל??!! היה לי קשה להאמין... בנוסף גם נולדתי באנגליה וחייתי שם בערך שנתיים וחצי ככה שאמנם זה היה שהייתי ממש קטנה אבל אני בכל זאת מרגישה מעין שייכות למקום הזה... אין ספק שהיה לי ממש קשה לתפוס שדווקא שאני מתרחקת מהפיגועים במדינה שלנו מגיע פיגוע לאיפה שאני נמצאת בו... שיהיה כבר שלום או לפחות איזו הפסקת אש ארוכה במיוחד כי המצב הזה פשוט נמאס.

flora non

New member
../images/Emo24.gif

יא מגניבהD": חח, אנגליה הוא מסוג המקומות שאת יכולה לחזור אליהם עוד ועוד וזה אף פעם לא נמאס! וואי, היה היום יום ממש מפחיד. נפלו כ-8 קטיושות בעיר , ושמעתי את זה במהלך שיעור מתמטיקה בביצפר. ישבנו כל הקבצת 5' יחידות עם המורה השתוי והקרוע שלנו למתמטיקה, כשהוא עסוק בלהכריז עלינו כמטומטמים גלובליים שבקושי גירדו את רף ה-50, חח. הוא בדיוק חילק את המבחנים כשפתאום שמענו כזה "בום-בום-בום", בערך 6 פעמים וזה נשמע כמו הצעדים של המפלצת מ"קלוברפילד". וואי, איך נלחצנו. כולם שכחו מהנכשלים ומהצטיינות, וכולנו ישבנו בשוק והתווכחנו ביננו על המהומה. חח, המורה שלנו באיזשהו שלב התעצבן ואמר: "איזה קסאמים בראש שלכם!? הקסאם היחיד שמחכה לכם הוא התרגיל בלוח!". איזה מבאס...:p.

amit678

New member
שוב, אין לי מה להגיד...

אני מזועזעת, אף פעם לא קרה לי דבר שאפילו קרוב לזה. אצלי בבית ספר הרעידת אדמה האחרונה שהייתה לא מזמן הפכה את המבחן ללשון לשוק, כולם נלחצו וזה, אני מצליחה לתאר לעצמי איך זה להיות במצב שלך ושל האנשים שחיים באשקלון, שדרות הוא כל מקום אחר שנופלים בו קסאמים היום והלוואי שאני לא אצליח לתאר את זה אף פעם ממקום של חוויה אישית... שיהיה כבר שקט בארץ הזאת.

angel doll

New member
../images/Emo201.gif שולחת המון חיבוקים !!

צריך להיות חזקים, לא לוותר. זה הכי חשוב.

flora non

New member
תודה מורן.

באמת צריך להיות חזקים. אני מקווה שלא יהיה לנו צורך בזה ושההסלמה תיפסק. ושוב, תודה
!

mor000

New member
\=... יצא לי לשמוע על זה רק אתמול בלילה

משום שחזרתי רק אתמול בלילה מטיול שנתי... [זאת הסיבה שגם לא הייתי פה יומיים]. בכל מקרה כ"כ כאב לי לשמוע על זה, גם הייתי בשלומי בצפון, מקום שנפלו בו המון קטיושות והיה לי מוזר להיות שם. אני לא יודעת מה יהיה ואיך יהיה ולמה יהיה אבל מה שיהיה זו המלחמה של כולנו וצריך לשמור על קור רוח. אני בטוחה שהצבא שלנו פועל ולוחם וכך גם הממשלה. חבל שזה לא יכול להיות פשוט יותר. תהיי חזקה.

flora non

New member
תודה מור:)

באמת צריך לשמור על קור רוח. יש לי למשל חברה שנורא פוחדת מהעניין והיא לא היחידה, וזה לא שאני לא, אני פשוט מוציאה את הפחד דרך הומור קצת שחור או סתם מטופש. חח, למשל עשיתי מטוס נייר קטן שאשכרה עף (!!!) וכתבתי עליו בצד אחד "קסאם", ובשצד השני רשמתי "ב-3> מחמאס!". זה היה נורא משעשע, חחחחח.

למעלה