כשהתותחים רועמים המוזות משתתקות?

suki da yo

New member
כשהתותחים רועמים המוזות משתתקות?

בזמן שהדרום שלנו מופגז, ושעזה נקרעת בקרבות, מה קורה למוזות? אני אישית, כנראה בגלל תסמונת הישרלי-בחו"ל-בזמן-מלחמה, מתקשה לכתוב שלא על מה שקורה עכשיו בארץ. כשאני כן כותבת על היום יום, שעבורי נמשך כמעט כרגיל, אני מרגישה צורך להתנצל. אני קוראת את הבלוגים הרגילים שלי, אבל קשה לי, באמת קשה, להתרכז בעוד אקטואליה, כי אני במינון יתר (כל היום דבוקה לכל אתר חדשות אפשרי), ומצד שני, קשה לי להתרכז בעניינים שאינם ברומו של עולם. אז מה איתם? כותבים כרגיל, כותבים על המצב? ואם אתם בישובים המופגזים- האם קוראים על המצב מעיניים של מי ש"בטוח", או מעדיפים לברוח למקומות אחרים? וגם- כתבה מרתקת (בעיני) על בלוגים תחת אש http://computers.walla.co.il/?w=/4007/1411851 .

Bezalel P

New member
ממה שאני רואה

כשהתותתחים רועמים המוזות דוקא מתעוררות ומחזירות אש. הבלוגיה סוערת, גועשת ורועשת סביב "עופרת יצוקה". גם בלוגרים שבדרך כלל לא נכנסים לנושאים פוליטיים-אקטואליים בבלוג שלהם פתאום מגלים שהם רוצים לדבר על זה.

wranger

New member
רשומות מלחמה

אני כותב כרגיל, שזה לא הרבה, אבל כן יצא לי לכתוב רשומת בנושא המצב. לא הייתה מעניינת במיוחד. בנוסף, יצא לי לשוטט קצת בין רשומות מלחמה, כחלק מאיסוף חומרים לשרשור כדאי לקרוא של לפני כמה ימים - הלכתי אחורה בעדכונים האחרונים ופתחתי את כל רשומות המלחמה שמצאתי. הדבר המעניין היה שבניגוד לחדשות בטלוויזיה ובאתרי חדשות באינטרנט, שבהם אומרים שוב ושוב את אותו דבר כל הזמן, במקרה של בלוגים שום רשומה לא הייתה דומה לאחרת. זה מצא חן בעיני: אחד יכול לכתוב על הפחד מהפגזה על הבית שלו, אחד אחר יכול לכתוב על ייסורי המצפון שלו כאחד שגר באיזור "בטוח", מישהו יכול להביע רחמים על תושבי עזה ומישהו יכול בכלל להביע עמדה נגד המלחמה(!). לא יודע, אולי צריך איזשהו מינון שיווסת בין דיווחים יבשים בטלוויזיה לבין סיפורים אותנטיים על תחושות אמיתיות של אנשים. הרשומות האלה היו בעיני מעניינות פי כמה מלשמוע עוד פעם את אור הלר או את יעקב אילון (אם כי כבודם במקום מונח וצריך גם לשמוע מה יש להם להגיד מדי פעם).

אין צורך להתנצל

מאד נחמד לקרוא בלוגים שלא מושפעים עקב המצב הביטחוני בארץ, אני אישית גם שפכתי כמה טיפות שמן למדורה, אפילו שאני מנסה להתרחק כמה שיותר מהזירה הפוליטית בבלג שלי.

המוזה שלי לא שותקת

היא מאוד מעורבת במה שקורה. משם כרגע היא שואבת את ההשראה שלה - את הכעס, את אי הודאות - וגם תקווה.

אור 173

New member
../images/Emo104.gifכדאי לקרוא היום בבלוגיה....13.1.09

מצטער שפתחתי חצי שעה לפני, מקווה שפסדר

אור 173

New member
עדכון פרק:האם גוג ומגוג מתקרב אלינו?

ברק אובאמה הוא שחור,בתנך כתוב שמלך גוג הוא שחור וכולנו יודעים שבקרוב תהיה מלחמת גוג ומגוג עוד עניין,ברק אובאמא מוזכר בתנך(שמו מוזכר),בואו לראות את הפסוקים
האם מלחמת גוג ומגוג קרב אלינו
ובפרק במלואו:הפרק יעסוק בשאלת ה-מה יבוא קודם-גוג ומגוג או בואת המשיח למשיח אנחנו מחכים שהוא האמור לגאול את העולם ולהפוך את העולם לטוב יותר,לעומת זאת, מלחמת גוג ומגוג היא מלחמה שצפויה להתרחש באחרית הימים.במלחמה זו, צפויה לקום קואליציה גדולה של הרבה מאומות העולם שתלחם בעם היהודי מלחמה זו תהיה קשה ומסוכנת מאוד, אך בסופה ה` יכניע באותות ובמופתים את גוג ואת צבאו וכך יידעו כל העולם ויכירו במציאות ה`. אז חוט המחשבה בידיים שלכם-מה קודם:מלחמת גוג המגוג או גאולת המשיח? קריאה מהנה

מחפש ביקורת בונה

האמת שהעלתי את הרשומה אתמול ונתקלתי בקשיים טכניים רבים, כגון צבעים בכו', עכשיו עלתה הרשומה בצבעים יותר נעימים, מקווה לתגובות והמלצות על הכתיבה ועל התוכן. רשומה על נשים מוכות

wranger

New member
אוי, שרשרתי למקום הלא נכון. אופס

ועדיין, לא היה מקום לשרשור חדש לפני חצות.

אני כותבת כרגיל, ויותר מכרגיל

מעט נוגעת במצב כי הוא חלק מהחיים, אבל לא יותר מדי כי החיים ממשיכים, הכביסה ממשיכה להצטבר ,נולדים ילדים,הולכים לעבוד. אולי בגלל שאני אמא, אני מרגישה שאני לא יכולה להרשות לעצמי להיסחף בשום מימד למלחמה בכל מאודי. חשוב לי מאד להיות חזקה ולזכור שיש עוד דברים בחיים. אבל כן יש השפעות :שולחים חבילות לחיילים,שולחים ארגזים לילדים בדרום, עשרה מבין המכרים שלי גויסו לצו 8, יש לנו חברים בדרום, ועל זה בהחלט כתבתי.

eva133

New member
אממ המוזה קיימת אבל לא תמיד

זה מאפשר לכתוב. המון פעמים קורה שעד שהמוזה תופסת אותי הכתיבה נתקעת באמצע אבל יש מוזה אחרת שפועלת של החרוזים הכרטיסי ברכה והכול כך שזה מפצה קצת חח

למעלה