כשחוה גנבה את התפוח לא הפסדנו כלום.

עוד אחת

New member
כשחוה גנבה את התפוח לא הפסדנו כלום.

הרווחנו ציויליזציה. הם התחילו להתבייש במערומיהם, ומה כל ההבדל בין האדם לבעלי-החיים? שהאדם לובש בגדים. הם החלו לדבר בשפת אנוש, ומה לדעתכם מבדיל את האדם מבעלי החיים (פרט לדולפינים)? שיש לו שפה! הם החלו להבחין בין טוב לרע, וזו תחילתו של המוסר! וכל זה כתוב במפורש בתורה!

עוד אחת לצורך ההבהרה...

קראתי את דברי לאחר שכתבתי אותם ולא הרגשתי טוב אם הניסוח כפי שהוא מופיע למעלה. אז קודם כול מתנצל על הניסוח הרע. העניים שאו שנושא זה הנו נושא קל להסחפות לדעתי , ההבדל בין האדם לחיה, המוסריות לעומת הכההות חושים, החיפוש אחרי האשמים וכו`... ועוד הרבה דברים אחרים שניתן להסחף אלהין ממשפט פתיחה שלך. אני באופיי מעדיף למקד יותר את הדברים ולא לתת משפטי פתיחה רחוים כגון זה שנתת. שוב מתנצל על הניסוח הרע של ההודעה הקודמת. סגול

r-o-y

New member
שלום

אנא נסי שנית לעמוד על ההבדל בנינו לחיה. העובדות שהצגת אינן נכונות בעליל. רועי

קלייר

New member
ראשית לא גנבה/הנחש פיתה אותה

הנחש פיתה אותה,ומי אנו שנקבע שאכן טוב הדבר,הרי בצער אנו יולדות, מוסר ? עדין רחוקה הדרך ,האם יש צורך שנהיה חלק נפרד מהטבע,הרי רבות יש מה ללמוד מטבע והחיות,אולי ההפסד רב על הרווח, ולתורה ירושים רבים

r-o-y

New member
לדעתי

טעות בידך. אין לנו הרבה מה ללמוד מה`חיות`....אנחנו חיות בעצמנו. אל לך להפריד בין השניים כי אין שניים, כולנו חיות. עד כמה שזכור לי כולנו נושמים, אוכלים, מתקשירים מזיי.... והורגים. יש הבדל אחד והוא המוח ה`מפותח` שלנו. החיות הורגות לאוכל לעומתינו לשם הנאה, גוחמות אגו ועוד מליון סיבות. ה`מוח` המפותח שלנו יודע לעשות זאת בכמות יפה מאוד. אז מי כאן החיה? הנמר, הפיל והכבשה או אנחונו?! שאיש לא יתן לי את `ההבדל` המשמעותי בין החיה לאדם והוא מודעות המוות, מפני שהמדע הוכיח מעל כל ספק שורה של סוגי חיות עם מודעות מעין זו (והזרוע עוד נטויה). רועי

love my guitar

New member
מזועזעת...

אני מזועזת לשמע (יותר נכון - לראות) דבריך. גרמת לבני האדם להישמע כרוצחים נטולי רגשות, מכונות הרג משומנות.שכל מטרתנו בחיים היא לרצוח. ובכן - להזכירך - יש, לצערנו, כמה (אולי קצת יותר מידי) רוצחם הרוצחים למען מטרות כמו כסף, נקמה או ניגוד דעות וכו` , אך לא כולם. אני מופתעת גם מהתעקשותך לדמות אותנו לחיות. יש המון הבדלים. למרות שיש גם כמה מקומות להשוות - אך עדיין - בחייאת!

teysep

New member
תגובה

האדם נבדל מבעלי החיים ביכולת השכלית שלו. ההבחנה בין הטוב לרע היא אחד מביטוייה של יכולת זו.

עוד אחת

New member
לפני שחוה לקחה מהתפוח

לא יכלנו לדבר והיינו ערומים! וזהו עוד אחד מההבדלים בין האדם לבעלי-החיים. האם אדם וחוה היו שני אוסטרלופיתקים (אלה שלמדו אבולוציה יודעים למה אני מתכוונת) ולאחר הנגיסה הם הפסיקו להיות?

*_*

New member
לא ממש

האדם הוא חיה, אז איך אפשר להשוות בינו לחיות אחרות כקבוצה? וההבדלה בין טוב ורע? אף פעם לא ידעתי למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים את זה. אין כזה דבר `טוב` ו`רע`, יש כזה דבר אושר וסבל. אנחנו תמיד, אבל תמיד, נעשה את מה שגורם לנו להכי הרבה אושר. אפילו אם זה משהו שאנחנו לא רוצים לעשות, תמיד זאת תהיה אפשרות עדיפה על משהו אחר שיגרום לנו ליותר סבל. עכשיו אם מישהו אחר רוצה להסביר לי מה הכוונה במושגים `טוב` ו`רע` הוא מוזמן.

r-o-y

New member
תקון קטן

המושגים טוב ורע, יפה מכוער ועוד....הכל בעצם מושגי שיפוט. כוונתי היא- כל אימת שמשהו משתמש במושגים אלו לכוון `העולם החיצון` (כל דבר שזה לא הוא),עליו לזכור שהוא מדבר מנקודת מבט סובייקטיבית מאוד. בנוסף עליו לזכור שהוא מבצע השלכות, כלומר במילת השיפוט ישנה הוכחה כי הדבר מצוי באדם המסתכל בעיניים אלה לאחר. אם לא הובנ הענין, אשמח לפתוח תכתובת חדשה בנושא רועי

*_*

New member
כלומר...

כשאמרתי שטוב ורע לא קיימים ואושר וסבל כן קיימים, אז אנחנו קוראים למה שנותן לנו אושר טוב ומה שגורם לנו סבל רע, וזאת אומרת שלא רק בני האדם יודעים מה זה. אם נרביץ לחתול הוא לא יסבול מזה? בעצם כל חיה המסוגלת לסבול וליהנות מבחינה בין טוב לרע.

Hell is beige

New member
הפסדנו את האושר

הידע הזה רק הורס אותנו תראי באיזה חברה מפגרת את נמצאת זה רווח? למה האדם חייב תמיד לדעת את הכל? לא יהיה יותר פשוט סתם לחיות? השאיפה לדעת היא הרסנית לנו ולסובבים אותנו. והכי גרוע הוא שאנחנו לא יכולים להתכחש לה.

למעלה