שינוי שאלת המליון דולר ../images/Emo26.gif
מאחר ואת כל השאלות ששאלת פה,אני שאלתי בעבר את עצמי- אנסה לענות על הסעיפים הללו אחד לאחד
במהלך השנה האחרונה רציתי לערוך שינוי מרכזי בחיי,אך הבעיה הייתה שלא ידעתי האם באמת יש לי את היכולת הנפשית לערוך את אותו השינוי.לפני שכבר הספקתי "להשתשע" במחשבה הזו - נאלצתי לנקוט במדיניות השינוי שלי מוקדם יותר ממה שחשבתי. אחד הדברים הראשונים שעזרו לי בנקיטת שינוי זה היה בהחלט הסתכלות לעבר -על שינויים אחרים שערכתי בחיי. אני יוצאת מנקודת הנחה שבכל רגע נתון אני אדם מפתח לעצמו איזשהוי תבנית שעל פיה הוא חי.ברגע והתבנית לא מתאימה לו יותר,ברגע והוא מגיע להכרה שהתבנית הזו כבר "לוחצת" מידי , או לא מספיקה לו - הוא כבר נמצא בחצי הדרך לעבר השינוי. האם אנחנו מעדיפים להביט במכלול הרגשי והשיכלי שלנו ולבדוק האם אנחנו יכולים לעשות את השינוי? זה שאלה , או שמא זה פחד?? אני אישית למדתי כי אין דבר העומד בפני הרצון- חוץ מהרצון עצמו (כל הזכויות שמורות למישהי בפורום שרשמה את המשפט הזה
). לעולם אל תטיל ספק בעצמך,אתה יכול לעשת הכל - כל דבר שתחפוץ , כי זה בידיים שלך
האם אנחנו מרגישים כל יכולים? עם הזמן לומדים לקבל ,להפנים וליישם את היכולת שלך לעמוד מול משברים וכו' - וברגע שאדם מצליח לעמוד במטלותיו ובמיוחד מול פחדיו (במקרה הזה - שינוי) , אז בטח שהוא כל יכול - אך אין זה נאמר מנקודת מבט התנשאותית האומרת "אין עליי מי אתה לעומתי" , אלא היא נובעת מתוך הערכה עצמית ואהבה עצמית. מתוך הכרה בעובדה שצריך להיעשות שינוי,ומתוך הסתכלות פנימית הן על העבר והן על ההווה - תמיד טוב לשאול את עצמך - "האם פה זה המקום שבו אני רוצה להיות מחר? במצב הזה?" ברגע והתשובה תהיה שלילית - תאמין לי,אתה תגייס את כל הכוחות שרק תוכל בכדי לחלץ את עצמך מאותו המקום/מצב. למה אנחנו לא עשינו את השינוי עד היום? ולמה לא מימשנו את הזכות לשנות לעצמנו? אני יכולה להעיד על עצמי שזה נובע מכמה דברים: א.פחדנות - אין אומץ ב.חוסר כלים ג.הערכה עצמית נמוכה וכו'. אני לא עשיתי הרבה שינויים עד היום כי פחדתי,כי לא היה לי אומץ,כי לא הערכתי את עצמי נכון,כי הייתי בטוחה ששינוי מקום עבודה/מקצוע/התמודדות לבחירות וכו' תוביל אותו לבור חשוך ,מאשר למקום מואר. אך כפי שחברה מאוד טובה שלי נהגה להגיד "לפעמים צריך להיות חושך מוחלט בכדי לראות את אור הכוכבים". אני יודעת שהדברים הכי תומכים לקראת כל החלטה שאני עושה , זה לא רק התייעצות עם עצמי,אלא התייעצות עם מעגל חברים ומשפחה כ"כ תומכת. ולגבי המשפט שרשמתי,תאמינו לי - לפעמים דברים נראים כאילו הם סוף העולם - אך הפרופורציות מסדרות את העניינים - וגורמות לך לחשוב אחרת. ואם זה לא עובד - פשוט צריך לסמוך על תחושת הבטן , וגם על האנשים הקרובים לכם שתמיד ירצו בטובתכם. שיהיה לכולם בהצלחה , מקווה שעניתי לך השאלות - אני לפחות יודעת,שתוך כדי ניסוח משפט זה למדתי כמה דברים: א. סופסוף יש לי את התשובות לשאלות הללו שהטרידו אותו רבות בשנה האחרונה ב. עשיתי את כתיבת הבוקר שלי שנה נהדרת לכולם,ומי יתן והטוב ביותר השנה יהיה הרע ביותר בשנה הבאה. הילה
הרבה שאלות.........