כשחיפשתי מגירה סודית ישנה

כשחיפשתי מגירה סודית ישנה ../images/Emo4.gif

כאספנית דברים ישנים ועתיקים פניתי יום אחד לשוק הפישפשים לחפש שם מגירה סודית לחפש שם מגירה פרטית שאוכל להחביא לתוכה אהבה עתיקת יומין עם ניחוח של פעם אחת בחיים... שיש בתוכה את הריח ההוא המוכר שאולי רק ניחוחו נשאר... אותו ריח שושנים שעליו סיפרו הזקנים כן הריח ההוא המוכר העדין לא לא של הנפטלין לא של אותם כדורים מסריחים... שאמא היתה שמה לנו אותם בבגדים ומעלה אותם לעוד כמה חורפיים.. רוצה את אותו הריח המוכר הענוג שיש בו טעם ישן ומתוק כמו אותו תקליט ישן ושרוט שעכשיו הוא בבוידם זרוק מחפשת את ניחוחו בערגה שאוכל לעטוף בשמחה ולהחביא לי אותה שם במגירה אז המשכתי לתור לחפש ולראות אולי אמצא שם במקרה או אולי בטעות גם את אותו דובי ישן זה שנשכח לו אי שם בגן כשלפעמים הגננת לא היתה מביטה הייתי לוחשת לו היי מה שלומך .. כן אותו דובי יקר ומקסים שגם נעלם לי עם השנים וחיפשתי לי שם בין ים הסמרטוטים גם תמונות ישנות אולי של חברים מוכרים ונשכחים ואולי בעצם הלכתי לחפש לא מגירה סודית ישנה ואולי גם לא אהבה עתיקה אולי חיפשתי שם בין מליון חפצים אותך את דמותך לפני שנים כשהיית מחייך כך סתם במשובה ואולי חיפשת את נשיקתך האבודה... ואולי גם חיפשתי זכרונות אבודים מתקופה אחרת של אותם השנים בהם היינו כולנו חברים תמימים בהם היינו יחדיו בלי מילים וידענו לומר שלום לשכנה וידענו לעזור כך סתם בלי סיבה לאותה הזקנה שהושיטה בשקט ידה.. ולאותו עיוור שפשט יד בפינה כי ידענו כוחה של אהבה וחמלה... ושואלת אני את עצמי ואולי גם אתכם... היכן הם אותם הימים ... שאהבנו כך סתם בלי שום הסברים.... אהבנו כך סתם בלי מילים....

כשאני פתחתי מגירה עתיקה.. ../images/Emo46.gif

מצאתי בה תמונה שלי עתיקה כשהייתי עלם בן עשרים ואז חטפתי דיכאון... מרק.

במגירות החיים הישנות יש מקום

במגירה הישנה שלי יש תמונה של גיל עשרים עם שיער ארוך קשור בסטר על המצח חצאית קצרצרה סנדלים דמוי חבל אפודה עם גדילים מעור מתנפנפים חולצה קשורה מעל הטבור ופרח בשיער. ככה חשבתי שהיפים משוחררים מתלבשים. נגנתי בגיטארה MAKE LOVE NO WAR והאמנתי באמת ש"אני ואתה נשנה את העולם". אבל התמונות נשארות במגירה והחיים מתמלאים בצבעים שאינם רק שחור ולבן. התמימות כבר איננה ובאה החכמה. ואני שמחה שהתמונה במגירה והמגירות מלאות על גדותיהן בזכרונות, בתמונות, בצלילים. ואני שמחה שהמגירות העתיקות יכולות להכיל את התמונות הישנות ולקבל את החוויות החדשות בברכה.

magy

New member
וודסטוק?????????????????

את היית היפית???????? כמו הנכד ששאל את סבא שלו, שסיפר שבנה בניינים וסלל כבישים כשקמה המדינה......אם הוא היה פעם ערבי

אני הייתי היפית כמו ההוא שסלל

אבל הייתי ילדה שחשבה שהיא היפית נערה שחלמה על אהבות חופשיות והייתי מהפכנית ,קצת, מהצד הנאיבי. לוודסטוק לא הגעתי הייתי קטנה מדי. ואח"כ רק ראיתי את הסרט בגלגול קדימה ואחורה שוב ושוב. מה כל ילדה שלובשת היום חולצת בטן וחושבת שהיא יעל בר זוהר, היא באמת מגישת טלויזיה? שיחקנו בכאילו.

גל-עמית

New member
וודסטוק......

אני לא הייתי (או חייתי) כביטניק במובן האמריקאי של המילה... אבל בשנת 66, לפני הגיוס שלי, שרצתי כשלושה שבועות באילת, עם עוד שתי בנות (אחת מבלגיה והשנייה מהולנד) ועם עוד חבר מרשל"צ - בתוך סירת דייג מעץ, ישנה, הפוכה. אני עבדתי בתחום החשמל בבנייתו של בית המלון הראשון באילת דאז, בחוף הצפוני: "מלכת שבא".... הבנות עבדו בתחנת דלק ובמלצרות והבחור השני, אף הוא עבד בבניין.... החיים שלנו התנהלו: הבנים-עבודה בין 05:00-11:00...בגללל החום.... הבנות, עבדו עפ"י המשמרות....כל שבוע קבלנו את המשכורת. קנינו מזון, יין ונרות (למאור......) גרנו אז ב"מושבה" של ביטניקים שהייתה ממוקמת היכן שהיום החוף של מלון "נפטון"....אז זה היה נמל הדייג...."מכבי האש" היו מפנים אותנו מדי פעם בסילוני מיים...למען האמת, הוונו מטרד בחוף...הייתה אז חבורה של כמעט 50 איש שהונהגה ע"י גבר בוגר כבן 40, מריקאי..הישראלים כמובן, לא סרו למרותו, רק הזרים..... כמובן שהיו מדורות,גיטרות,שירים, סמים...כן כבר אז (ולפני המתנדבות וכו´....)...

magy

New member
מלכת שבא?

שם ביליתי את ירח הדבש שלי. דבש לא היה.. ולא בגלל שרבנו. זה השבוע היחיד בשלושים השנים שהיינו ביחד, שלא רבנו..... הייתה סיבה אחרת.. שלא נעים לפרט פה. רק רמז, זוכרים שפעם , פעם, מזמןןןןןןןןןןןןןןןןן, היו מגיעים אל ליל הכלולות, נו....איך להגיד.......אתם יודעים.......... כאילו, כזה..............מגיעים בתולים????????? אז זו הסיבה..... אז למה קוראים לזה ירח דבש??? כשזה רק שבוע...ויותר מרור......????
))))))

גל-עמית

New member
מה אגיד לך? אומרים שחיי הנישואים...

משולים לחבית. בחציה העליון דבש ....ובחצייה התחתון- חרא (לא עלינו....).....סתאאאאאאם.....אשית איני מתכוון לכך....אוכל רק לומר שלכל אחד - ה"חבילה" שלו...ונחזור לנוסטלגיה..כן, "מלכת שבא" המפורסם... היום עומד שם מלון אחר נדמה לי, משהו מפואר יותר...המלון הזה עבר שריפות ושיפוצים לרוב...לחשוב היום, כיצד נראתה אז הרצועה השוממה של החוף הצפוני....פשוט לא יאמן!...כלום! ריק! כל הקטע הזה שבין נמל התעופה ועד לעקבה - ריק! חוץ מבסיס צבאי על הגבול, כלום אפילו לא אבן על אבן..... ורק "מלכת שבא" בלט כמו "קלוץ" באמצע היקום.....נדמה שי איפה שהוא תצלום בתקופה זו.....

זהבוש

New member
חוף הכרמל , וודסטוק וכו´ ../images/Emo68.gif ../images/Emo68.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo48.gif

כל כך מזכיר לי סיפור חמוד, מתקפת מלחמת ששת הימים קצת אחרי בערך חודש נובמבר אני עברתי ניתוח אפנדציט בזמן שרותי הצבאי וודאי רובכם זוכרים את בית ההבראה שלוש בכרמל לרגלי חוף הכרמל, לשם הפנו את כל אחד אחרי הניתוח להבראה, באותו הזמן אחי אילת הצוללת עברה פיגוע במיצרי טיראן והיו המון פצועים ורבים מהם הגיעו גם כן לבית הבראה שלוש ואז כמובן הכרתי מקרוב מאד את חוף הכרמל בעיקר בשעות הלילה כשהיינו בורחים מבית ההבראה, מה זה חוויות נהדרות עם שמש ששקעה ובריזה נהדרת מהים בעונה זו של השנה כבר היה יותר קריר כמובן,בקיצור ערבים רומנטים ביותר בכלל לא רצתי שיגמרו. איפו הימים ההם שאהבנו, איפו הימים ההם אנה הלכו............

גל-עמית

New member
תיקון קל, ותסלחי לי....כן?

כמי שקרוב היה לנושא, גם די פיסית... אח"י "אילת" הייתה משחתת, לא צוללת (ערבבת עם ה"דקר" שהסיפור שלה היה לא רחוק בזמנים משל ה"אילת").... ה"אילת" טובעה ליד חופי ברדוויל, אזור שמדרומית לאל-עריש....(הייתי בסביבה באותה תקופה...).. אל חוף הימה הזו הביאו את הפצועים ומשם הטיסו אותם לבאר שבע...אלה שזכו, הגיעו לבית הבראה 3..... אני זוכר גם כמה ערבי הילולים עם "מבריאים" ו"מבריאות" מבית ההבראה הזה וגם מבתי החלמה אחרים.... בסיטואציות שונות.....

זהבוש

New member
אתה צודק במאה אחוז ../images/Emo68.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo76.gif

כתוצאה מהפסקת חשמל שהיתה לנו אתמול.והתחלתי לכתוב ולכן היום כבר התבלבלו לי הזמנים. נכון לעכשיו מה שכתבת על ימת ברדוויל עשינו הרבה מאד חיים לחופי אל-עריש בתקופה קצת יותר מאוחרת כשבעלי שרת בבסיס חיל האויר שם באיזור ובילנו הרבה מאד באיזור ההוא עם בני.

גל-עמית

New member
ברדוויל.......

הזכרת השם של המקום, "זורקת" אותי שנים אחורה....לתקופה בה "סיני" נשמע כמו שם של שכונה....תמיד "ירדנו" לסיני...ו"עלינו" חזרה ל"ארץ"... שהיתי באזור ב"סדיר", באימונים ותמיד היה כיף להגיע, לטבול, לדוג, להכנס ל"נח"ל סיני" להתקלח....לראות בנות.... אח"כ, בשירות מילואים, עשיתי "תעסוקה" בבסיס שהוקם שם...בקצה חצי האי...וגם אז היו לא מעט חוויות....הדבר שמיד קופץ לי בראש כשמזכירים את השם "ברדוויל" זה - דגה. הייתה שם דגה....חבל"ז.....בחיי, לא דגתי ואכלתי מגוון כזה גדול של מאכלי ים בזמן כל כך קצר....גם הימה שלעצמה הייתה חוויה לטבול בה.... ובעונה, התמרים ליד הכביש לאל-עריש.... אגב, זוכרים זמר בשם: רומן שרון ז"ל? ....שהיה בחור יפייפה....בעל קול שגעון...נהרג שם בתאונת דרכים... הגענו בין הראשונים למקום, לנסות לחלץ....

magy

New member
זוכרת אותו מאד....

שר יפה, והיה הבטחה לעולם הזמר...כבר בתחילת דרכו....נהרג.....וחבל.... מה גם שהיה בחור יפהההההההההה תזכיר לי שיר.....שלו.............

גל-עמית

New member
שיר של רומן שרון.......

לא זוכר של מי המילים אבל המנגינה של אפי נצר... "לילה טוב".....לא זוכר את המילים אבל המנגינה מתנגנת לי.... אגב, הוא היה בצוות הווי פיקוד צפון....צוות שעבד בין ההופעות של להקת פיקוד צפון בגיבושים לקראת תכנית חדשה, במעברים בים "קאדר" ל-"קאדר".. בתקופה כזו של בין תוכניות, היו יוצאים צוותים של הלהקה להופעות במוצבים או בחניונים של כלים...כך הוא יצא עם צוות מלהקת פיקוד צפון לצפון סיני ל-בלוזה, אם איני טועה....בדרך חזרה, עמוק בתוך הלילה קרתה תאונה למשאית והוא נהרג....אגב, בהתשה, נהרג עוד בדרן בחסד: אריה (פפה) פלדמן שהיה חבר של גדי יגיל, אמנם צעיר ממנו אבל מבטיח....על שמו מאז, קבוצת הנוער הבוגרת של "מכבי-חיפה", קבוצה שמאד אהד....

זהבוש

New member
רומן שרון - איזו אבדה ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif

בגיל מאד צעיר, הבחור היה שכן של הורי במחוזות ילדותי בחולון, היה בן יחיד להורים לא יהודים יותר נכון אבא לא יהודי אשר גם כן ניגן ואם אני לא טועה הוא שר בנוסח מייק ברנדט, היה לו קול נהדר אני בכל אופן זוכרת אותו כילד יפפה שהיה לההערכתי בגיל של אחי כלומר היום הוא היה צריך להיות בערך בן 48. אני הייתי במשך 4 ימים מנותקת מהאינטרנט וקיבלתי הבוקר ממש שוק כשקראתי דרכם על דודו דותןז"ל, ממש חבל עם כל הסיפורים שלו ועם כל הכאב שהוא עבר רק בשנה האחרונה עם בנו ממש חבל איש מאד עממי וממש חבל וכואב .

זהבוש

New member
דניס - זה הדג ../images/Emo76.gif ../images/Emo76.gif ../images/Emo76.gif

הראשון שהכרתי משם מימת ברדוויל, וגם אני הכרתי מקרוב יותר את כל נושא הדגה והזכרונות הם נהדרים מהתקוםפה היא היינו יוצאים לשייט בימה עצמה ותוך כדי השייט החברה היו צולים לנו דגים על האש, איפה הזמנים האלה . והיום אתה רק שומע על פיגועים ופיגועים מהאיזוןר הזה ממש נורא , במיוחד כשאתה לא נמצא בארץ זה פשוט יותר קשה אנחנו כל הודעה משתגעים מחדש, אנחנו מעודכנים מידית עם משהו קורה, פשוט זוועה חיה.

לכל גיל יש את היופי משלו ../images/Emo13.gif

יש אומרים שהגיל הכי חתיכי זה גיל העשרים כולם עם ג´ל בשיער ואיך אפשר בלי קוצים והבנות מלחשות כמה חתיך כמה מקסים ועוברות השנים הוא כבר בן שלושים נפלו הקוצים ויש כבר מעט קמטים מסרק את השיער בקפידה והרי הוא צריך לחזר אחרי בחורה וחולפות השנים והוא כבר בן ארבעים שיער מלבין ומגיעים כבר כמעט לראות את השורשים אז לפעמים מסתירים עם כובע ולפעמים סתם עם קוקיה אך המבט בעיניו פשוט חוויה חולפים ובאים עוברים הימים השנים ולאט לאט מזדקנים כבר לא כל כך איכפת מה עם השיער או אם יש כבר קרחת רק מקווים מתפללים שנשרוד עוד כמה שנים ושנהיה בריאים ושנזכה לראות את הנכדים אך לפעמים כך בשקט לפני שנרדמים חולמים על ימים אחרים איך היינו בני עשרים עם קוצים בשיער ולפעמים על הפנים והבנות היו אומרות איזה חתיך מדהים

זהבוש

New member
וכשאומרים אילת למה הכוונה ../images/Emo73.gif ../images/Emo73.gif ../images/Emo73.gif ../images/Emo73.gif ../images/Emo68.gif

אני בכל אופן נזכרת באילת, בדברים מקסימים, אחי שהוא עד היום גר באיזור ממש את כל החלומות שלנו על אילת. אני בכל זאת נזכרת בסיפור שוב כשרק התחתנתי וקנינו את הרכב הראשון שלנו קונטסה 1300 שהחלטנו לבדוק אותה לאן אפשר להגיע איתה זה אחד מימי ההולדת שלי שחל בקיץ לקחנו את האוטו ונסענו לכיוון שארם אל שייך וכמובן עם עצירה באילת זו היתה חוויה בלתי רגילה אז עוד ישנו לא בבתי מלון אלא רק בבית החייל כי זה מה שאפשר היה ממש כייף לא רגיל והנסיעה הארוכה והמיוחדת לכיוון שארם היתה חוויה בלתי רגילה.

גל-עמית

New member
אילת............................

אילת היא אחד המקומות שאני אוהב להיות בו. זה התחיל כנער צעיר כשהגעתי אל "סוף העולם" בתקופת המסעות "מים אל ים"....יצר ההרפתקנות שלי סחב אותי שם לכל מיני פעילויות שהתאימו לבוגרים ממני...לדוגמא: התחברתי לנהגי משאיות כבדות והם לקחו אותי איתם לבלות.... את רפי נלסון הכרתי בראשונה כשהייתי בן 15 בערך....במועדון שלו "סוף העולם" (מרכז התיירות הישן, מול הדואר, החנות החרונה מתחת למדרגות...).... מאז עברו הרבה....כולל סיני...ועד היום, גם כשהיא כל כך שונה מאז (כמו כולנו...) אני נהנה לפוש בה....

זהבוש

New member
רפי נלסון כמה הוא חסר ../images/Emo73.gif ../images/Emo73.gif ../images/Emo66.gif ../images/Emo72.gif

בנוף האילתי של היום. גם אנחנו הסתובבנו שם הרבה מאד כמעט כל חופשה שהיתה לבעלי מהצבא במשך שנים רבות יצאנו לכיוון אילת כמובן גם לכיוון סיני אחד הטיולים המשגעים הזכורים לי זה טיול גיפים שיצאנו לכיוון וואדי באבה מבקעת הירח ומשם לכיוון שרם כל זה בגיפים בשבילי סיניכמובן ללא כבישים רק שבילים טיול מיוחד במינו במשך שבוע ימים היינו חמישה גיפים עם קומדקר צבאית נוספת וחרשנו כל פינה שרק אפשר דרך סנטה קטרינה פשוט טיול שאני חושבת שעושים פעם בחיים ולאחר מיכן במשך שנים כל שנה בסביבות ראש השנה וכיפורים היינו כבר עם ילדים היינו יוצאים לחופי נוייבה ודהב לכל החגים החוף במשך שבוע ימים . איפה הימים שעשינו חיים בלי חשבון ובזול, בלי בתי מלון, ובלי טיסות,רק אוהלים, שקי שינה וחול הרבה חול . ותאמינו לי זה כייף לא רגיל, היום אנחנו כבר יותר מפונקים.

למעלה