כשיש אסטרטגיה עקבית המסחר אינו הימור

EURUSD22

New member
כשיש אסטרטגיה עקבית המסחר אינו הימור

יש סוחרים שבשלב מסוים מתייאשים משוק הפורקס ומאמצים את הגישה ששוק המט"ח כאוטי ושאי אפשר לסחור בו בהצלחה לאורך זמן. בשבועות האחרונים, לצורך פרוייקט מסוים, ביקשתי לבחון את אסטרטגיית המסחר שלי. התנאים שהצבתי היו - 1. להשיג 20% תשואה על התיק בתוך חודש ימים לכל היותר. 2. לא למנף עסקה בודדת מעבר ל פי 8 (כלומר, בתיק של 5000$ עסקת מכסימום 40K$). 3. SL נמוכים - מכסימום 50p מהדו"ח הרצ"ב (חשבון דמו) ניתן לראות שהמשימה הושלמה בהצלחה. תשואה של 20.46% (1023$ רווח) בתוך שבועיים. 38 עסקאות, 11 ימי מסחר (מתוכם ארבעה בסוף השנה בהם הסחירות הייתה נמוכה ולכן נמנעתי מלסחור ככל האפשר), מינוף נמוך (עסקה אחת 40K, שלוש עסקאות 30K, שבע עסקאות 20K, עשרים ושבע עסקאות 10K). מה הטענה שלי? שכאשר יש לכם אסטרטגיית מסחר ברורה אז גם מסחר במינופים נמוכים יכול להביא לתוצאות יפות בהחלט. זה לא מקרה וזה לא מזל (92% עסקאות מורווחות), אלא שיטת עבודה, ניהול סיכונים ומשמעת מסחר. (אגב, שיטת המסחר שלי היא טכנית לחלוטין. אני לא מסתמך על אינטואיציה ולא על יומן הנתונים הכלכליים). אני לא מייצג אף אחד כמובן ואין לי אג'נדה מסויימת, אבל אם אתם מאלה שאומרים ששוק המט"ח הוא קזינו אז לדעתי אתם מחמיצים אפיק השקעה איכותי. תחשבו על זה - בתי השקעה ובנקים נותנים תשואות שנתיות על הכסף שלכם שנעות בממוצע סביב ה 15% (במקרים הטובים. אפיקים סולידיים נותנים הרבה פחות). שוק הפורקס מאפשר להניב תשואה כזו - ויותר - בחודש! וזאת בלי סיכון גדול (מינופים נמוכים, סטופים קטנים). שבוע מסחר מוצלח. דוד [email protected]

למעלה