כשיש פער

כשיש פער

בתוך מסגרת של יעוץ וטיפול אחד המצבים הכואבים ביותר הוא כאשר ההורים נתקלים בהתנהגויות של ילדיהם,שלא היו מדמיינים בחלומותיהם השחורים שבהן ייתקלו.עולה אז פנטזיה [או מציאות,כשמדובר במשפחה עם ילדים גם ביולוגים] ששום ילד ביולוגי שלהם לא היה עושה כן. והכוונה לשקרים באמפליטודה רחבה,גניבות מדאיגות,התנהגות אנטי-סוציאלית .
עולה אכזבה,עולה גם אבל גדול על הילד שהיה יכול להיות,כביכול לעומת הילד שקיים בפועל וגם תחושת אשמה "במה,לכל הרוחות אנחנו היינו לא בסדר?"
בתוך כך עולה גם בילבול שקיים בתקופה הנוכחית באקלים הכללי בין הורים לילדים. דור ההורים הוא דור שכשגדל היה אמור לשרת במידה רבה את ההורים,להמשיך אותם ואת ערכיהם ורעיונותיהם ,לפעמים גם בממשי לרשת את מקום העבודה של אבא.ואילו דור הילדים הוא דור של "דיאדה"-הכל ממורכז היום אל הילדים,אנו ההורים כביכול אמורים כל הזמן לחוג מסביבם. אלה תפיסות דוריות מאד סותרות -זו שאיתה גדלנו וזו שלאורה אנחנו מגדלים.לכן גם יש הרבה בלגן ברגשות כשיש קשיי התנהגות גדולים אצל הילדים הגדלים. האם אנחנו אמורים להתנהג כפי שגודלנו או לפי "תרבות החינוך החדשה"?האם לעשות ה כ ל כדי להבין את הילד,לקבל אותו כפי שהוא,להעתיר עליו חם ואהבה,להיות עם סליחה וקבלה .או ללכת על מדיניות ענישה קשוחה,כזו שמשדרת "אין ברירה"?
אין פה תשובה אחת.אני חשה איכשהוא שבעבר היתה קיצוניות לכיוון של "מטרת קיומם של הילדים היא לגרום נחת להורים" ואילו היום קיימת קיצוניות הפוכה של "ריקוד סביב" הילדים שלנו,ושכמו המהלכים בהיסטוריה בכלל של תזה אנטיתזה וסינטזה אנחנו בפיתחה של תקופה מאוזנת יותר ,שיהיה בה מקום מכובד גם לראיית ההורים וציפיותיהם ,וגם לילד הממשי.
בינתיים מה שחשוב שהורים לא יקחו על עצמם מייד אשמה כשהתנהגויות הילד הופכות דרסטיות. באופן מעניין כשמחזקים הורה ונותנים לו ולמחשבותיו את כל המקום והאמפתיה,לניסיוני זה מקרין גם על שאר המשפחה. וכמובן שיש מקום למרחב אישי [מטפל ומטפח] לילד המתפתח. אהבה וגבולות יעשו את העבודה בגילאים הצעירים. לגבי המתבגרים-אני חשה שנחוץ עוד הרבה מעבר לכך.
 

KallaGLP

New member
אני מאוד מקווה שאת צודקת

ואנחנו בדרך לתקופה מאוזנת יותר, כי כל האופנה הזאת של העמדת הילד במרכז תמיד ובכל מחיר, "הזרימה עם הילד", אי הצבת גבולות ברורים, גורמת לעניות דעתי הרבה נזק לחברה כולה ולילדים עצמם.
 

China8

New member
אכן בעייתי

אני רואה את זה המון בפורומים של הורות. קודם כל הנטייה היום היא לחשוב שהילד שלי הוא נסיך, מלך ובכלל מרכז היקום אם ביחס להוריו ואם ביחס (שמתחיל מההורים) לילדים אחרים.
דוגמא טובה היא סין, בה מדיניות הילד האחד התחילה רעה חולה שהסינים קוראים לה בשם "הקיסר הקטן", כאשר ילד אחד מהווה את מרכז העולם לשורה שלמה של מבוגרים. אין גבולות וכל פיפס של הילד כולם רצים ומרצים.
זה גורם לילדים לגדול מפונקים נורא, אגוצנטריים, עצלנים ועוד, בעיקר בערים הגדולות.
אסון לאומי שרק ילך ויחמיר!
 
ציינה מרתק מאד מה שאת מספרת!

האם בסין פסיכולוגים ואנשי חינוך יכולים להביע דעה מקצועית וחופשית לגבי תופעת "הקיסר הקטן" או שזה אסור על ידי השלטון?
האם ישנם "יועצי ילודה" או משהו כזה? או שכולם חייבים "לנגן על אותו מיתר"?
 

KallaGLP

New member
על שאלתתך השנייה התשובה היא לא.

ראשית, החוק מלכתחילה נאכף רק בערים. בכפרים, איפה שיש צורך בידיים עובדות, מעלימים עין. שנית, העונש על הולדת ילד מחוץ למכסה הוא קנס כספי.
 

China8

New member
עונה על שאלותייך

אז ככה... בסין אף אחד לא יכול להביע דעה ״חופשית״. כן בין חברים, לא באופן רשמי. ביקורת של אנשי חינוך או דעתם האמיתית לגבי תופעת הקיסר הקטן תהיה בעצם ביקורת על הממשל ועל מדיניות הילד האחד.
ברגע שאשה בהריון היא צריכה להתחיל לטפל ברישיון הלידה שלה, כלומר תעודה שמעידה שהיא רשאית ללדת. כמו שקאלה אמרה, בכפרים יש יותר גמישות בעניין למרות שעיניו של ״האח הגדול״ נמצאות בכל מקום, גם בכפר הנידח ביותר, אנשים המייצגים את השלטון וכאלה ספציפיים המוודאים שלא תהיה ילודה לא מבוקרת. המטרה היא לא ללדת כמה שיותר ילדים, המטרה היא ללדת בן ולכפריים ניתנת ההזדמנות להגיע למטרה הזו, זה אומר באופן פרקטי שהרבה ילדות ננטשות בדרך או מסיימות את חייהן רחמנא ליצלן במיתות שונות ומשונות.
בערים יש אכיפה מחמירה ביותר. בגן של ביתי יש די הרבה משפחות אמידות שיש להן יותר מילד אחד, כי הן עמידות מספיק לשלם את הקנס וגם אינם עובדים במוסד ממשלתי. עובדי ממשלה לא מורשים, בשום פנים ואופן ללדת יותר מילד אחד ויאבדו את משרתם ומעמדם אם יעשו כן.
כמו כן, בשנים האחרונות הממשלה קצת מגמישה את החוק, כאשר בני זוג שהם ילדים יחידים יכולים ללדת יותר מילד אחד.
באופן כללי, יש אינפלציה בסין ועלות המחיה רק עולה כל שנה כך שלהרבה משפחות אין ממש אינטרס למשפחה גדולה ומרובת ילדים.
 
למעלה