כשכל מי שאתה מכיר מאכזב אותך

פעם אחרי פעם, אחד אחד, הם מוכיחים לך שאתה לא מספיק חשוב, שאתה לא מספיק משמעותי, ששום דבר אף פעם לא קשור בך או אליך. כשפעם אחרי פעם אתה מגלה שמישהו אחר עשה משהו בלי שיהיה אכפת לו אם זה יפגע בך. כששוב ושוב, כל פעם מכוון אחר - אתה יוצא נבגד, מושפל, מנודה ומוחצן... איך אפשר יותר באמת להאמין למישהו? איך אפשר להאמין במשהו כמו... חברות? אהבה? תקווה?

lollapalooza

New member
ואוו,

סיפור חיי. באמת. אני חושבת שעד לפני שנה בערך, גם אני לא חשבתי שאפשר עוד להאמין בחברות, או בכלל בבני אדם. גם היום נורא נורא קשה לי להאמין בזה, אבל זה קורה. ואני מקווה שלא אתאכזב הפעם, אני די בטוחה שזה לא הולך לקרות. פשוט צריך לפגוש את האנשים הנכונים. מי שמתייחס אליך כאילו אתה לא חשוב (גם אלה שטוענים שאתה כן, אבל לא מראים את זה) הוא לא חבר, ואני אישית ניתקתי קשרים כאלו וזה עשה לי רק טוב. לא להתייאש, אני בטוחה שתפגוש את מי שבאמת ראוי להיות חבר שלך, את מי שרוצה באמת להיות איתך, ולא לנצל אותך. אנשים שבאמת יהיו שם בשבילך כשתצטרך, ולא יאכזבו אותך. מה שכן, מניסון- להיות זהיר וחשדן. זה לא אידיאלי, אבל זה מונע אכזבות שכל כך נמאס מהן. סה"כ האנשים הטובים נמצאים out there, ואין מה לעשות, רובנו צריכים חברים. להיפתח למישהו ולבטוח בו זה סיכון, אבל הוא משתלם, כשמדובר באנשים הנכונים. אם אני הצלחתי להאמין שוב בבני אדם, אין לי ספק שכל אחד יכול.

זה סימן שאולי: 1) הכרת את האנשים הלא מתאימים לציפיותיך? 2) יש לך ציפיות לא ריאליות מאנשים? 3) אתה הרבה יותר רגיש מאותם אנשים שאתה מכיר, לעניינים הקשורים ביחסים בין אישיים? 4) יש לך עוד דבר או שניים ללמוד על הבחירות שאתה עושה באנשים? 5) יש בך משהו ש'מרשה' לאחרים להתייחס אליך ככה? האמון, קודם כל, צריך להיות בעצמך ובדרך שאתה רואה דברים. כמו שאמרה לולה לפני: אם אותם אנשים לא מתאימים לך, התרחק מהם ומצא אחרים שעונים על הציפיות שלך... אבל לא לפני שישבת עם עצמך כמה דקות והבהרת לעצמך טוב טוב מהן אותן ציפיות שיש לך מאנשים, איך תדע שאכן אותן ציפיות מתמלאות והכי חשוב - מהם הגבולות שלך. כלומר, איך תנהג להבא כשהציפיות שלך לא מתמלאות, ואיך תבהיר זאת לאחרים סביבך (בהנחה כמובן שאינם יכולים לנחש, ושתפיסת עולמם עשוייה להיות אחרת משלך). אחרי שאתה על ציפיותיך וגבולותיך תהייה יותר ברור - אני מבטיחה לך שבאופן אוטומטי תפסיק אפילו לפגוש אנשים לא מתאימים. הדרך בה אתה מציג את עצמך ומייצג את עצמך - כוללת את אותם גבולות שבעצם מאותתים לזולת איך אתה 'מרשה' שיתייחסו אליך ואיך אתה 'לא מרשה' שיתייחסו אליך. הגבולות הללו הם מעין מסננת טבעית לכל האנשים שלא מתאימים לך, כי מלכתחילה ישארו סביבך רק אלו שמוכנים להתייחס אליך כמו שאתה רוצה. אלו שלא מוכנים, לא יעשו את המאמץ.

למעלה