כשכתוב במתכון "להביא לרתיחה" הכוונה עם מכסה סגור או פתוח?

תומאס

New member
כשכתוב במתכון "להביא לרתיחה" הכוונה עם מכסה סגור או פתוח?

 
רצוי שתכסה את הסיר אז הרתיחה מהירה יותר

שבת שלום.
שאתה מבשל משהו רוצי תמיד שבתחילת הבישול הסיר יהיה מכוסה ורק עם תרצה ליבש את התוכן בסיר תשים את הסיר על אש קטנה ובלי מכסה.
אבל שים לב שלא ישרף לך המאכל.
לבריאות
מאיר כרמיאל
 

תומאס

New member
אני יודע שעם המכסה, הרתיחה מהירה יותר. אבל לא ידעתי אם יש

חשיבות שזה ירתח בלי מכסה.
בכל אופן תודה על ההסבר.
 

yair_bar

New member
מנהל
צריך להיות כתוב במתכון

לפחות תבדוק אם כתוב אחר כך לכסות את הסיר
&nbsp
בחלק מהבישולים יש לשאלה שלך חשיבות. יש דברים שעדיף לבשל בלי מכסה
 

תומאס

New member
אז זהו, שזה מאוד מבלבל. הרי אם כתוב - אז אין בעיה. אבל

לפעמים כותבים "להביא לרתיחה" ולא מפרטים אם צריך מכסה סגור או פתוח,
ובשלב הבא כתוב "לבשל 20 דקות על אש קטנה עם מכסה סגור".
אז מה אני אמור להבין מזה?
שבשלב הרתיחה היה צריך להיות מכסה סגור ולהישאר עם מכסה סגור בשלב הבישול? או שבשלב הרתיחה היה צריך להיות מכסה פתוח ובשלב הבישול מכסה סגור?
ממה שנתקלתי עד היום, יש מעט מתכונים שממש מדוייקים ומפורטים בכל שלב.
 

yair_bar

New member
מנהל
אם אני קורא מתכון וכתוב

להביא לרתיחה ואז לבשל 20 דקות על אש נמוכה עם מכסה - אני מבין ששלב ההבאה לרתיחה היה ללא מכסה
 

תומאס

New member
אני בעד שירשמו בכל שלב בדיוק מה עושים. עוד לא הבנתי מה

ההבדל בין להביא לרתיחה עם מכסה או בלי מכסה.
מלבד זה שעם מכסה מקצר בהרבה את הזמן.
 
למעלה