כשלון בטירונות בגלל בעיה עם נשק

IBMRaev

New member
כשלון בטירונות בגלל בעיה עם נשק

היי, אני מאוד אוהב מטבח, וניקיונות, ואני טוב במבחנים, אבל אני יש לי סלידה עמוקה מנשק.
אל תבינו אותי לא נכון-אני לא פציפיסט, לא מתכנן להשתמט או משהו כזה, אבל אני פשוט באופן פיזי מתחיל להרגיש בחילה כשאני מתקרב לנשק חם (בחרבות, סכינים וכוכבי שחר זה לא קורה :) ), ואני לא יכול כשנשק כזה מכוון אליי. נגיד כשיש חייל באוטובוס עם נשק, אנסה להתרחק ממנו, ולדאוג שהנשק שלו לא בכיוון שלי...
תהיתי האם יש סיכוי שזה יכשיל לי את הטירונות? אין מצב שאני מקבל נכשל בזה, אבל עובר בשאר הדברים אז בסה"כ אני אעבור את הטירונות? האם יש דרך להשיג פטור מההתעסקות עם הנשק?

תודה מראש!

DorSht

New member
פטור מנשק = פטור משירות

קודם כל הנשק לא מכוון אליך, אם אתה תעשה טירונות 02 אתה תפגש עם הנשק שלך רק בשניים שלושה מטווחים וזהו. בסדיר יהיה לך מטווח פעם בחצי שנה ואתה תראה נשק רק בשמירות (אם תעשה שמירות, כי יש בסיסים שלא עושים בהם).
אין דבר כזה לעבור טירונות בלי לגעת בנשק, וכל מי שיספר אחרת - מספר סיפורים.
אם תראה בעייתיות המפקדים ינסו לעזור כמובן, אבל אם יראו שיש בעיתיות ישלחו אותך לקב"ן והוא יחליט מה לעשות איתך.

DorSht

New member
סתם שאלה (אתה לא חייב לענות אם אתה לא מרגיש בנוח)

מה מפריע לך בנשק?
כן, נכון, זה קצת מוזר בהתחלה, אבל מתרגלים לזה ותאמין לי שבסוף, כמו שהרבה מפקדים בשלבי הטירונות והקורס אומרים - הנשק הוא כמו החברה שלכם. אתה תלך איתו לישון ותלך איתו להתקלח. (או שתשאיר אותו לחבר שאתה סומך עליו).
תחשוב שבסיסים כמו גדודים או חטיבות גם תומכי הלחימה הרבה פעמים מסתובבים עם נשק, לאיזה תפקיד אתה מיועד? יכול להיות שבסדיר שלך (אחרי קורס וטירונות) אתה בקושי תגע בנשק.
אצלי בבסיס הייתי נוגע בנשק במקרה הטוב פעם בשבועיים שלושה ליום אחד של שמירה. וכמו שאמרתי לך יש גם בסיסים שבכלל לא שומרים בהם.

IBMRaev

New member
לא ממש יודע להסביר את זה

פיזית:זה עושה לי בחילה להתקרב לזה...
רגשית: אני מרגיש אי נוחות וכל הזמן חושש שמשהו בנשק ישתבש, ויפגע בי, או יותר גרוע, אפגע במישהו אחר ואצטרך להמשיך לחיות עם זה כל חיי, כי אם רק אפצע את עצמי זה לא נורא (כמובן שאם אמות זה רע, אבל זה מאוד לא סביר), אבל אם אפילו אפצע מישהו אחר ארגיש נורא.
בנוסף, הקונספט של להחזיק מכונה שכל מה שהיא בנוייה לעשות זה להרוג מפריע לי.
לאן אני מיועד?
אני כרגע מתלבט בין דיי הרבה מקומות שהציעו לי, אבל אין לי עוד החלטה, כי אני מחכה לקבל עוד פרטים ולפגוש עוד מקומות (יש לי 5 חודשים לגיוס). כך או כך, זה לא יהיה משהו קרבי או קרוב לקרבי... 99.9% שמשהו בפיזיקה, אבל עוד לא יודע מה...

DorSht

New member
תשמע...

קודם כל לגביי מה שישתבש בנשק - אתה תלוי באחרים, דבר שני הנשקים עצמם אמינים ובודקים אותם נשקים, ואתה פורק את הנשק כל בוקר או בכל עלייה/ירידה ממשמר, כך שאין מצב שפתאום הנשק יתחיל לירות אם לא הכנסת כדור או מחסנית...
הנשק נכון שהוא אמור להרוג אבל בפועל בצבא משתמשים בו ככלי הגנה, בעיקר אם אתה לא לוחם.

אם זה לא קרוב לקרבי אני לא מבין מה מטריד אותך, רוב הסיכויים שבקושי תגע בנשק.

IBMRaev

New member
שאלתי על הטירונות

כמו שאמרתי, זה לא לוגי, אתה יכול להסביר לי בדיוק למה יהיה טוב, אבל זה רגשי, וזה מה יש...
אנסה להתגבר, ובתקווה יסתדר.

DorSht

New member
אולי עדיף שתיידע את הצבא מראש

וכך תזכה לראות קב"ן או דמות אחרת צבאית שתוכל לעזור לך להתגבר על הבעיה. תסביר שאתה מעוניין כמובן לשרת ולהתגייס ורוצה עזרה להתגבר על הבעיה ולא מחפש לברוח.

IBMRaev

New member
קודם כל בא לי להתמיין ואז

לא בא לי שזה יפגע בסיכויים שלי להתמיין לאנשהוא, אז ברגע שאחליט לאן אני רוצה ללכת, אדע לאיזה טירונות אני אלך, ואז אנסה לראות מה לעשות...

אלסר15

New member
פתרון לבעיה עם הנשק

שלום
במסגרת שירותי נתקלתי בבעיה שאתה מתאר פעמים רבות. לרוב הדבר נובע מפוביה ספציפית (פחד ספציפי) מנשק חם, והדרך הטובה ביותר להתמודד עם הפחד היא באמצעות טיפול ממוקד (CBT) או באמצעות חשיפה מדורגת לאיום ושימוש הדרגתי בנשק. מפקדיך יוכלו לסייע בכך ועליך לסמוך עליהם.
בהצלחה בשירות.

למעלה