כשלון המרכזים המסחריים שבבעלות פרטית..

כשלון המרכזים המסחריים שבבעלות פרטית..

כלכליסט כתב על שרשרת ארוכה של מרכזים כושלים שנבנו בעבר בישראל. בשונה מהקניונים הגדולים ששייכים לבעלים המשכירים את החנויות, באותם קניונים שולטים הרבה בעלים פרטיים (לפעמים פשוט כל אחד רכש את החנות שלו) ובסופו של דבר הם הוזנחו ונתקעו. גם קניונים שנבנו בשיטה ושכן מצליחים יותר כמו דיזינגוף סנטר בת"א וקניון הזהב בראשל"צ זוכים לביקורת מסויימת. מרכז מסחרי שאני מכיר שגם סובל מהבעיה ולא צויין בכתבה הוא "מרכז כלל" בירושלים שבנוי על ציר יפו ליד השוק וגם סובל מתכנון כושל והזנחה. מעניין שלפחות שתי מרכזים מסחריים כושלים שהוזכרו בכתבה מיועדים להפוך לדיור מוגן לקשישים.

jeshu

New member
לא מפתיע ושוב, עדיפים מרכזי ערים מתפקדים עם עירוב שימושים על פני מרכזי קניות שכל מטרתם מסחר והם צריכים להצדיק את עצם קיומם.

קח בחשבון שמרכזי ערים גם סובלים מריבוי בעלים

ורק תקנות עירוניות מחמירות בנושאים כמו שילוט אחיד+ניקיון+תכנון אורבני מוצלח לא פוגעים במרכזי הערים שלך ובהרבה ערים מרכז העיר זה סלאמס. ואגב גם לקניונים נכנסים עוד ועוד שימושים ומקניונים של סופרמרקט וחנויות או קולנוע יש גם מלונות, מגדלי משרדים, דירות, אולמות תיאטרון-קולנוע וכולי, טיילות חוף, החלקה על קרח ומיני לונהפארק שעדיין לא מגיעים לרמת האטרקציות של קניוני ענק בחו"ל. ועוד משהו, כשבניסיון למנוע תחרות בלמו את קצב הצמיחה של רשתות הקניונים יצרו קניונים בבעלות כושלת כמו הארנה בהרצליה או עיר ימים בנתניה. אני מתאר לעצמי שלעזריאלי אם היו נותנים לשלוט בקניון עיר ימים היה יותר יכולת להצליח איתו. אז זה לא מרכזים מסחריים כושלים וקטנים אבל עדיין קניונים מודרניים וכושלים.

jeshu

New member
אני לא מכיר במרכזי הערים בניין אחד בודד שבו מרוכזות כל כך הרבה חנויות כמו בקניון. בנוגע לסלמס - יש בעולם כל מיני סוגים ותהליך התחדשות עירונית עשוי לפתור אותם, אבל בדיון שטחי כזה נטול דוגמאות בו רק זרקת אימרות, עדיף להמנע. אני בהחלט כולי תקווה שלקניונים יכנסו עוד שימושים והמסחר יצא החוצה.

אני מעוניין להבהיר שאף מרכז עיר אינו שלי, אינו שייך לי ואני מאוד מקווה שמרכזי הערים האלה (כשהם ישנם וקיימים...) יהיו שייכים וזמינים לכלל הציבור.

אדרבא תמיד אני מוכן לנהל דיון מעמיק בנושא

אבל רשימת הדוגמאות תהיה ארוכה בעוד הפואנטה הובהרה בקצרה.

למעלה