כשלון ידוע מראש?

babyface20

New member
כשלון ידוע מראש?

היי חברה,

הכרתי מישהי ממש חמודה היה לנו כמה שיחות כבר,מהרמזים שאני מקבל ממנה היא בעניין כמוני.מה שנשאר רק שאני ייצא מהביישנות ואציע לה לצאת.
העניין הוא שאנחנו באים מעולמות שונים,בית חילוני אשכנזי שחזיר הינו דבר שכיח בביתנו,מול בית שהוא ספרדי דתי(שמירת שבת וכו').

האם מערכת יחסים כזאת במידה ותתפתח יכולה להצליח? או שההבדלים בין העולמות וההשקפות גדולות מידי והכשלון ידוע מראש?

מעמקים39

New member
סליחה? אתה מעוניין בה או בעולם שלה?

על רומאו ויוליה שמעת? טוב הם מתו בסוף אבל היתה להם אהבה גדולה. אתה צריך לראות מעבר לכל ה"מכשולים".

elena20

New member
לדעתי לא ומראש לא הייתי טורחת, אלא אם כן אחד הצדדים

(שזה תמיד החילוני) יוותר לגמרי, כי מי שמסורתי לא יכול פתאום לא לשמור כשרות, או לנסוע בשבת.

aaa123

Member
קודם כל לא בהכרח מי שיוותר זה החילוני,ויש דתים שחזרו בשאלה

הצד הדתי לא בהכרח מאמין ויכול להיות שהוא פשוט גדל בבית דתי(ולא רצה ליצור סכסוך משפחתי אז הוא לא הצהיר שהוא לא מאמין).

דבר שני:במקרה שהצד הדתי באמת מאמין ,וזה לא רק ענין של חינוך אז אין פה סימטריה כי הדתי מאמין שאסור לו לנסוע בשבת כאשר החילוני לא מאמין שאלוהים ציווה עליו כן לנסוע בשבת או לאכול חזיר.

נגיד וזה כשלון ידוע מראש

אתה מכשיל את עצמך במשהו שבטוח היית מצליח- האומץ והנסיון לנסות ותדע את התשובה על אמת.

אם אתם שניכם צעירים ועדיין בבית ההורים-אז לא.

אם אתם כבר אנשים לעצמכם והיא יכולה לבחור בעצמה, אז כן. אם זה גם כדי שתאמן את עצמך להעזה והצלחה אז תציע. ותתכונן ללא.
ככה זה החיים, מה אתה חושב יהיה לך 50-50 אחוזי הצלחה? לספוג את כל ה-לא שבדרך ולהמשיך זה החוזק והאומץ האמיתי.

superorti

New member
לדעתי עדיף לוותר

כרגע הכל נוח ובסדר..אבל ברגע שהדברים יהפכו לרציניים אז יתחזקו המחלוקות בניכם ואתה תראה שהפרט הכביכול שולי הזה יהפוך לאשיו רציני.בתור אחת שהייתה במערכת יחסים כזו 3 וחצי שנים..היה לי הכי טוב בעולם אבל ברגע שזה הגיע למגורים משותפים וחתונה אז כבר אי אפשר היה לגשר על המחלוקות אלא אם כן אחד הצדדים פשוט מוותר על ״העולם״ שלו.זו הייתה אהבת חיי אבל המחלוקות האלו הפכו לבעיה קשה מאוד וכמה שניסנו לגשר על כך,זה היה קשה והחלטנו לפרק הכל. זה נעשה בכאב רב אבל כבר הגיע למצב שאי אפשר היה לחיות כל אחד בעולם שלו.אז שלא יספרו לך אגדות על רומיאו ויוליה ואהבת נצח נצחים...זה רק באגדות.

pov2

New member
זה תלוי בעוצמת האהבה שלכם:

אם אתה אוהב אותה, יותר מאשר את החינוך החילוני שקיבלת, תסכים לאכול מולה רק כשר, כדי לא לאבד אותה
אם היא אוהבת אותך, יותר מאשר את החינוך הדתי שקיבלה, היא תסכים שתאכל מולה חזיר, כדי לא לאבד אותך.
&nbsp
*האוכל הכשר הוא רק דוגמה.
&nbsp

קשה לדעת, כי אתה מדבר על *העולם* שלכם,

ולא עליכם באופן אישי (וזה לא בהכרח אותו דבר), אז בעצם זה תלוי עד כמה כל אחד מכם מקובע בעולם ממנו הוא בא.
אם היא עצמה שומרת כשרות, שומרת שבת ומתכוונת להמשיך באורח החיים הדתי גם מחוץ לבית הוריה, ואתה מתכוון להמשיך באורח החיים החילוני שלך - תהיה לכם בעיה לא קטנה.
בשורה התחתונה, וזה כמו בכל נושא אחר שיש בו הבדלי גישות, זה תלוי עד כמה אתם רוצים ומסוגלים ללכת לקראת השני ולהגיע לעמק השווה.

אם אתה אכן מתכוון להציע לה לצאת איתך ומתברר לך שההבדלים בעניין הזה בלתי ניתנים לגישור (ואם הם לא מתבררים מאליהם, אז לנסות לברר כבר בהתחלה), אני מציעה לך לא למשוך את זה ולקוות ש"זה יסתדר", אלא לחתוך וללכת הלאה.
חבל להקשר רגשית ולחוות פרידה קשה בהמשך רק בגלל שלא מתייחסים לכתובת שהייתה על הקיר מלכתחילה.

oneofus

New member
אימי הייתה בת רב

ואבי קיבוצניק
אז אכלנו כשר ונסענו לבלות בשבת
בשביל חזיר תוותר על אהבה???????

שלום

אם אתם מתאימים באופי ואוהבים כבני אדם, תוכלו להיות בקשר רגשי טוב וכל אחד ממכם יחיה כמו שירצה. גם ילדיכם יחיו כמו שיבחרו.
&nbsp

על החזיר תוכל לוותר אני מאמין

אתה צריך לראות איתה איך היא מתכננת ליישם את עניין שמירת השבת בחייה העתידיים.

לא בהכרח
כל אחד יענה לך לפי מה שהוא מאמין.
אני מאמינה גדולה באהבה. התחתנתי עם גבר שלא אוכל כשר ואני כן שומרת כשרות ומגיעה מבית שומר מסורת.
למרות שזהו לא הבדל כל כך גדול בהשוואה אליכם, בכל זאת בחרתי לספר שזה עובד בינינו כי אנו מכבדים כל אחד את האמונה שלו
והגענו להסכם שבבית הכל כשר, במיוחד מול הילדים. לדעת שנינו, באופן כללי, הילדים צריכים להיחשף למסורת, אין סיבה למנוע זאת מהם. וכשיגדלו, שהם יחליטו במה לבחור (מה לעשות, לא אוכל לכפות עליהם כלום).
כאשר הוא בחוץ, שיתפרע ויאכל מה שהוא רוצה. (כמובן כאשר הילדים לא איתנו או איתו). דרך אגב, הילדים כבר מבינים ויודעים שאבא לא אוכל כשר, ובכל זאת, להפתעתי, מכבדים.
אבל את ההסכם הזה עשינו שכבר היינו לפני החתונה אחרי שנתיים ביחד.
אתם רק בתחילת הדרך. היא מוכנה לנסות וגם אתה. למה לא לנסות? השאלה הזו בדבר ההבדל ביניכם מבחינת דתית תגיע, לדעתי, מאד מוקדם,
ואז תוכלו לחשוב שניכם מה עושים הלאה אם לא תרצו לוותר על הקשר ביניכם. מילת המפתח כאן היא כבוד. לכבד כל אחד את אמונתו של השני.
האם שניכם מסוגלים?
בהצלחה!

babyface20

New member
תודה על התגובות

האמת כל עניין החזיר היה קצת יותר מטאפורה להמחיש את משפחתי ואותי,אני כן אוכל חזיר אבל זה משהו שאני יכול לחיות בלעדיו,ובמיוחד אוכל לכבד בנאדם ולא לאכול את זה מולו(להיות עם טבעונית זה דיל ברייקר לדוגמא מבחינתי)
חששי הוא אחר,אני מאמין שמשפחתי תדע לקבל אם אני אהיה במערכת יחסים אם מישהו מסורתית,החשש שלי שאני אזכה למבטים מצד משפחתה,גם בהיותי אשכנזי וגם מהיותי לא שומר מסורת,במיוחד ששנינו עדיין בגילאים שגרים בבית.
איני יודע אם זה חשש בגלל הבדלי תפיסת העולם או עוד פעם הביישנות שלי מחפשת תירוצים ודרכים לחשוב שזה לא ילך.
כרגע הראש אומר לתת לזה סיכוי,אך אני יודע שיהיה חשש כל פעם שאצטרך להיכנס לביתה.

oneofus

New member
בחיי שאני לא מבין אותך!

אני חצי מרוקאי נשוי לרומניה
שנינו צברים
אתה כבר צבר דור שני
לך עם הלב שלך ט**ל ! תאכל כשר , ואל תעשה חשבון לאף אחד!
יש לי צד מרוקאי מסורתי מאוד במשפחה, נשואות באושר לאשכנזים לבנים ....
האחת חיכתה שיתגרש 15 שנים !!!!!!!!!!!!!!!!

אתה חושש ממבטים?

ומה אגיד אני שצריך להגיע עם כיסא הגלגלים שלי לבית הוריה?:) (לא שיש מישהי כזאת כרגע)
כמו שכתבתי לך - הכל פתיר.

נשמה
אתה קפצת לעתיד
קדימה יותר מידיייייייייייייייייייי
&nbsp
אתם בכלל לא בזוגיות כמו שהבנתי ממה שאתה כתבת!!!
אתה עוד לא הצעת לה חברות
אולי היא בכלל תסרב?
&nbsp
אז למה לקפוץ רחוק מידי?
&nbsp
אם זה יצליח, זה תלוי בכם + מצד המשפחות שלכם.
&nbsp
לדעתי האישית
אישית אני מכירה מסורתיות, ודתיות שלעולם לא יצאו עם מישהו שאומר שהוא אוכל חזיר

האמת היא שהיתה לי זוגיות עם חילוני
ואני דתיה לייט
וזה לא נגמר טוב.
כי לי דת חשובה, חשוב לי להיות קרובה לכוח עליון הזה שעוטף את העולם
וכשאין תמיכה מהבנזוג שאמור להיות האדם העיקרי שנמצאים איתו באינטראקציה יומיומית 24\7 כשגרים ביחד
זה יכול להפוך לבלתי נסבל
&nbsp
למרות שיש לי ידידה חילונית, שומרת כשרות ומכבדת שבת (רואה TV בחדר שלה)
שבעלה חזר בתשובה
והיה להם קשה, אך בסוף התפשרו ולמדו להסתדר...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

לא קל לנהל מערכת יחסים

כשההשקפות שונות.
האם ניתן לגשר על זה - רק אתה והיא יכולים לדעת. יש זוגות מעורבים שבהם יש חילוני ודתי ויש זוגות שלא היו יכולים לחיות בדו קיום במצב הזה.
הכל תלוי בזוג.

ommerl

New member
לדעתי

אם לא תנסה לעולם לא תדע. יכל להיות שההבדלים גדולים מידיי ולא תצליחו לגשר עליהם. יכל להיות שלא. מניסיון- אפשר לגשר על פערים שקשורים לדת ומסורת. אבל זה הניסיון האישי שלי. אולי לכם זה לא אותם פערים כמו שהיו לי.

אז תנסה. הרי אם לא תנסה לא תדע. לא יהיה כישלון וגם לא תהיה הצלחה. אם תחיה כל הזמן בחישובים כדי לחסוך זמן על כישלונות לא תספיק ליהנות מהצלחות.

זה לא שייקח לכם 20 שנה להבין אם אפשר או לא לגשר על הפערים.. ייקח כמה שייקח. אולי כמה שבועות, אולי כמה חודשים ואולי כמה ימים. תנסה!!

למה אתה ממהר לשלבים רחוקים?

תיפגשו, תתרשמו, ואם באמת יש בסיס להמשך - תשאל את עצמך כיצד תוכלו להיפגש באמצע: חשוב לך להמשיך
לאכול חזיר? יהיה לך עינוי לא לצרוך בחשמל בשבתות וחגים? ידידי, הכל פתיר.

למעלה