כשלקוח מגיע עם תעודת נכה

nofi1456

New member
כשלקוח מגיע עם תעודת נכה

מה בדיוק אומר החוק לגבי העניין הזה? באמת יש כזה חוק שאומר לקבל אותו בלי תור?

והאם זה תקף לכל המקומות?

נגיד - אני עובדת במוקד רפואה דחופה... הרבה אנשים באים עם סכנת התייבשות, חום מאוד גבוה, חשד להתקף לב, אלרגיות וכו', וחלק עם בעיות כמו כאב גרון או דלקות שונות (שנגיד סובלים יותר דיחוי)..האם מישהו עם תעודת נכה צריך לעקוף את כולם למרות שהמקרה שלו הוא לא חיים ומוות?

עוד דוגמא - אני עובדת בבנק ומישהו בא עם תעודת נכה, הנכות שלו היא ברגליים (לא נכה לגמרי אלא צולע), ויש מקום לשבת. האם הוא צריך לעקוף את כולם בתור או שאפשר להגיד לו "שב וחכה לתור שלך"?

jen711

New member
כן, יש עכשיו דבר כזה

שלנכה עם תעודה מגיע לעקוף את כולם בתור.
אני לא חושבת שזה צודק, אבל יקראו לי חסרת רגישות על זה...

קתרינהA

New member
אני לא יודעת לגבי מוקד רפואי

אבל בכל מקום אחר ברור שנכים מתקבלים בלי תור. ולא, לשבת ולחכות זה לא פתרון. אם מישהו הוא למשל כמו שציינת עם נכות ברגלים, ומתהלך בעזרת קביים, סיכוי קרוב ל100% שהוא סובל מכאבים (מה שנקרא "כאב הקפי", שנגרם בגלל הצליעה והשימוש בקב, למשל כאבי גב, כתפיים וברכיים.).
אף אחד לא רוצה להיות נכה, והחברה שלנו חסרת סבלנות במיוחד. כולם כל כך מפחדים "לצאת פריירים", ושיעקוף אותם בתור מישהו שהנכות שלו לא מגבילה (יש כזה דבר בכלל? בטח לא בסדרי הגודל של נכות שמזכה בתעודת נכה), שאנחנו שוכחים ערכים הומנים בסיסיים.

ואגב, גם הורים לילדים הסובלים מאוטיזם או פיגור מקבלים תעודה שמאפשרת להם לא לעמוד בתור. ואת צריכה לראות איזה צעקות חטפה גיסתי כשנסתה להכנס עם בנה האוטיסט למתקן במשחקיה - על אף השלט הגדול בכניסה שאומר שכאן מאפשרים לילדים מיוחדים לא לעמוד בתור, על אף המדבקה הגדולה שעל החולצה של הילד. למה? ככה. רשעות.

Lhuna1

New member
את לא יכולה לשפוט לפי הנכות "שאת רואה" את מצבו של האדם

לא כל ההשלכות של מצב נכות מסויים גלויות לעין, ויש סוגי נכות שאף אינם נראים לעין כלל.
את מצפה שההחלטה תהיה "כל מקרה לגופו" - בהתאם לסוג הנכות + סוג השירות/המקום + התנאים במקום.
נשמע לכאורה הוגן - אבל לא מעשי ולא הגיוני.
זה אומר להשאיר את ההחלטה הספציפית בכל פעם לנותן השירות - כלומר לתת לך כעובדת בנק לשפוט (ועוד מראיה שטחית) את מצבו של אדם שאינך מכירה, עם מצב פיזי שאינך מכירה ואינך יודעת את כל השלכותיו ומגבלותיו.
נותן השירות לרוב אינו רופא ואינו עובד סוציאלי ואינו פסיכולוג (ואולי גם קם עצבני הבוקר...) ולכן לא נשאיר בידיו את ההחלטה כיצד לנהוג באנשים נכים.
בשביל זה יש חוק שהוא כללי.
זה לא פתרון מושלם, אבל הטוב ביותר האפשרי.
&nbsp

Lhuna1

New member
ורק לסייג שמוקד רפואה דחופה זה עניין מסוג אחר.

לא יודעת מה אומר החוק לגביו.
ההיגיון אומר ששם הקריטריונים אחרים.

nofi1456

New member
תודה לכל המגיבים, לגבי המרפאה שבה אני עובדת -

התייעצתי עם המנהל שלי והוא אומר שאצלנו, עם כל הרצון לעזור לכולם כמה שיותר מהר, אצלנו התור הוא רק לפי סדר ההגעה ועקיפה בתור רק לפי דחיפות רפואית ולא לפי תעודות כאלה ואחרות. באמת שלא מתוך זלזול בתעודת נכה, אבל במרפאה (לפחות בשלנו) כולם באו בגלל שהם סובלים ולא יכולים לחכות עוד רגע עם המקרה שלהם.

העיקר שתהיה רפואה שלמה לכולם ושלא תצטרכו את שרותנו

האמת שזה חדש לי שכל תעודת נכה פוטרת מתור

על אחת כמה וכמה במקרים של רפואה דחופה ורפואה בכלל (למשל - בקופ"ח), שם לפי מה שסברתי עד כה נתון שיקול הדעת בידי הצוות האדמינסטרטיבי. ואת זה אני אומרת בתור מישהי שמצאה את עצמה ממתינה בתור לא אחת עם אנשים שמחזיקים בתעודת נכה מסיבות שונות, שלא ראו לנכון לבקש פטור מהמתנה מהסיבה הזאת.
&nbsp
ידוע לי על תעודות נכה כפי שציינה קתרינה שמיועדת לילדים על הספקטרום שמאשרת להם פטור מעמידה מתור, ויש גם מקומות שנוהגים ללכת לקראת אנשים בעלי תעודת נכה ולאפשר להם פטור מעמידה בתור במקומות אחרים - כמו למשל שדה תעופה, אבל המתנה במוקד רפואה דחופה שונה בעיניי מאשר מכל מקום אחר, כך שקשה לי לענות על זה.

למעלה