כשמישהו מגיע אליכם מחיפוש בגוגל,

avocumber

New member
כשמישהו מגיע אליכם מחיפוש בגוגל,

(או במנוע חיפוש אחר...) אתם בודקים איזה חיפוש הוא עשה? אני תמיד בודקת. בדר"כ זה מילים מהמשחק ארץ עיר, אבל לפעמים יש דברים אחרים, שחלק ממש משעשעים אותי... פעם איזה מישהו חיפש "טמבור 2000" ואתמול או היום חיפשו "אמנם" ו"דירה באיים הקריביים", שזה הכי הרס אותי. והבלוג שלי היה השלישי ברשימה! איזה כבוד... (?) וזה גם קצת מוזר לפעמים, כי הבלוג שלי לא קשור בעליל! אז גם אם הוא ברשימה של התוצאות, למה הם נכנסים לשם? כנראה שזה נראה מעניין...
אז איך הגיעו לבלוג שלכם? איזה חיפוש מעניין? משעשע? גם אצלכם יש חיפושים שבדר"כ מגיעים אליכם דרכם?

reedgreenwhait

New member
המילים השכיחות אצלי:

ביוטופ -
מקרה אבוד - מי שמגיע לבלוג שלי, מגיע למקום הנכון. יום אהבה - בימי אהבה יש לי כחמישים כניסות דרך זה. דברים מגעילים - הרבה אנשים מחפשים את צירוף המילים הזה. אין לי שום דבר נגד כניסות, באופן כללי. אבלי איני מניחה שאנשים שנכנסים דרך גוגל קוראים את הפוסטים שלי. לפחות אין סימן לכך שהם עושים זאת...

reedgreenwhait

New member
למרות ש...

פעם מישהי שהגיעה לבלוג שלי דרך גוגל שלחה לי מסר, בו אמרה שהיא חושבת שאנחנו "אחיות בנפש" או משהו כזה, כי גם היא רוצה למות וכי יש לנו אותו מזל אסטרולוגי... זה היה מגוחך.

רק אצלי התוצאות

חיפוש בגוגל הן בילתי מצחיקות בעליל? "סטיקרים" "מגה - הכי גדול בחיסכון" "עכבר כחול מדבר" זהו. והכל קשור לבלוג. אה! אם מחפשים 'בלוגים מטומטמים' או 'בלוגרים מטומטמים', אחד מהשניים אני לא זוכר איזה, אז הבלוג שלי הוא התוצאה הראשונה!

אצלי הכל קשור לדברים שכתבתי

כשמעמם אני נכנס ובודק, אבל כמעט ולא. במקומות אחרים אני נוהג לבדוק כל הזמן דרך איזו מילת חיפוש נכנסו, אבל בבלוג זה פחות משמעותי בשבילי - אני יודע פחות או יותר מה אנשים יחפשו כדי להגיע אלי. לא ראיתי מקרים מוזריים עד כה

y2dan

New member
אממ..

מן הסתם כל החיפושים יהיו קשורים למה שכתבת ( כי ככה זה עובד ), השאלה היא איפה אתה נמצא בדברים שכתבת. אני שמתי דגש מאוד גדול על מנועי החיפוש - פשוט מכיוון שזו הצורה הטובה ביותר למשוך גולשים אליך לבלוג/מערכת. אצלי בעיקר מחפשים את נושאי הבלוג, קידום אתרים, שיווק באינטרנט בצירוף חדשות או מונחים שקשורים שוב לנושא הבלוג ( גוגל וידאו, שירות RSS וכדומה. ). רשמתי על זה בעבר הקצרצר שהיה לבלוג פוסט - מערכת בלוגים + דירוגים גבוהים בגוגל. כמובן שזה תקף לכולם ( לא רק לי ) למשל : לינוקס ואני, תוספות לפיירפוקס - תחפשו את זה בגוגל.

זה לא "מן הסתם"

אם הטקסט שלי עוסק בגוגל, לרוב הכניסות מגוגל יהיו קשורות למשהו שחיפשו שקשור לגוגל. אצל בלוגרים אחרים, הם כתבו רשומה על נושא X וקיבלו מילת חיפוש על נושא Y. אז תדע שלא, לפעמים זה לא עובד ככה. בתור בלוגר לא מעניין אותי כ''כ איפה אני נמצא בגוגל. אני לא מתייחס לכל עניין הקידום הזה וזה לא אכפת לי. באתרי אינטרנט כן אכפת לי, ועל זה אני כן משתדל לעבוד.

y2dan

New member
אממ..

אולי לא הבנת אותי - ולהיפך. העיקרון הוא שגוגל לא יכול למציא מילות חיפוש יש מאין - הוא חייב שהמילה תופיע אצלך בטקסט. מן הסתם, אנשים מחפשים כל מיני מילים מוזרות ופחות מוזרות. ככל שהבלוג שלך יותר ממוקד יהיו לך פחות תופעות כאלה - ולהיפך.

ע ל ו מ ה

New member
לא מדויק

אצלי למשל נכנסים הרבה מ"תמונות של ילדים עושים סקס". פעם הייתי מקום ראשון בתוצאות החיפוש הזה. תאמין לי שאין לי בבלוג שום דבר על ילדים עושים סקס. יש לי "תמונות" יש לי "ילדים" וכנראה גם "סקס" (מרשומה בודדת שלאו דווקא היה X-rated). כך שבהחלט מגיעים אלי לבלוג מנושאים שלא קשורים למה שעוסק הבלוג. אלא מצירופי מילים.

TheWhiteTigris

New member
מהטמטום של

רובוטי החיפוש של גוגל מלאתי כבר 3 פוסטים (כולל הפוסט האחרון שגם הוא עוסק בעיניין הזה). הלוואי והייתה אופציית חסימת גוגל...

TheWhiteTigris

New member
בתפוז יש?...

אני לא מצאתי שום אופציה כזאת. ולמה? כי במילא אלה שבאים לקרוא ולהתעניין באים מתפוז (אולי גם מישרא אבל לא מצאתי כאלה) לעומת זאת מגוגל באים האנשים הכי לא קשורים. אז אני רוצה לחסום את זה. אין להם מה לחפש אצלי, ולי אין עיניין בהבאתם.

noyy

New member
../images/Emo28.gif../images/Emo45.gif

מעבר לזה, אפשר למצוא ולזהות אותי בקלות בגוגל [עניין של שניות, באמת] ואני לא ארצה שהבלוג שלי יגיע לעוד ידיים של מישהו לא רצוי
היה נחמד אם לא הייתה את האפשרות שגוגל יסרוק את הבלוג שלי

y2dan

New member
אממ..

בתפוז אני לא יודע אם יש את האופציה להוסיף תגיות מטא אבל אם יש לך בלוג פרטי אתה יכול לעשות זאת על ידי הוספה של תגית מטא שמורה לגוגל לא לסרוק את האתר. בקשר לגוגל, מה עם התעבורה שכן מתעניינת בבלוג שלך ? - לפי דעתי זה פשוט טמטום להפסיד כלי כל כך חשוב בימינו.

TheWhiteTigris

New member
עם כל הכבוד ל"תעבורה שכן

מתעניינת בבלוג שלי", רוב התעבורה לא מתעניינת.

ע ל ו מ ה

New member
../images/Emo45.gif גם אני אתכם

לבלוג שלי יש מספיק גישה מתפוז, וגם שם אני לפעמים בוחרת את האופציה שלא להציג בעמוד הראשי כדי שלא יבואו לי יותר מדי. לבלוג ככלי יש את התפקיד שלו, ודרוש לי קהל בגודל מסוים. גוגל הוא כלי חשוב, אבל לא לכל מטרה. הייתי שמחה לו תפוז היו מוסיפים את האופציה (הלא מסובכת) שלא יסרקו לי את הבלוג.

noyy

New member
../images/Emo28.gif"פאקצה"

אני בד"כ לא בודקת, אבל אני זוכרת שפעם שמתי לב לזה. וממה שאני זוכרת, אם תחפש "פאקצה" - הבלוג שלי יופיע ראשון בגוגל
כבוד!!! כבוד!!!!1 אפילו הפורום הגדול ביותר בעולם [ונראה לי שגם היחידי] לא הגיע למקום הראשון בגוגל. יש גם המון אנשים שמחפשים שמות של ספרים ומגיעים אליי בגלל הרשימות בצד יש גם הרבה כניסות מ"לסביות" והטיות של המילה, משום מה... כנ"ל "אגם רודברג מתפשטת" ובתקופה ההיא, כשהיה גל תקשורתי מסביב לזה, גם "ג'נט ג'קסון". בתקופה של חנוכה, אני זוכרת שנכנסו אליי הרבה [כ50 כניסות ביום בגלל החיפוש הזה] מ"אודישנים לפסטיגל", איכשהו. ויש גם אנשים שמחפשים "pneaumonaultramicroscopicsilicovo lcanoconiosis", שהבנתי שזה סוג של מחלה בלועזית, אני יודעת... עצוב לי על אנשים כאלו שמגיעים לבלוג וכנראה מתאכזבים. חבל. אבל יש גם חיפושים ממוקדים כמו "נייר הטואלט המקורי", "הבלוג של הפרחה" ואפילו[!!] "נויאמגניבה". אתם קולטים? הפכתי למותג!!!!11

למעלה