כשמכינים בחמין אורז בקוקי צריך לחורר את השקית?

חנהפ

Active member
אם את רוצה יחסי גומרין בין האורז לחמין

אני משאירה את השקית עם חור לאיוורור, מוסיפה לאורז מים ותיבול
אבל קצת פחות מים ממה שהייתי מוסיפה אם האורז מתבשל בסיר.
 
בוקר טוב.אצלנו חמין רק עם אורז

אצלנו החמין מורכב רק מאורז ועוף מתובל.
אמי ז"ל היתה נוהגת למלא עוף בחמין.
שיהנו במושב היה נוהג לשחוט עוף ביום חמישי ולמרות הנוצות ואחר כך להבעיר מדורה קטנה להעביר את העוף כך היתה מקלה על פעולת ניקוי העוף ואת השאריות בעור היתה מנקה.
את העוף היתה שוטפת ואחר כך פותחת את העוף בחזה.
היתה מכינה את המילוי הבא.
אורז ,חתיכות חזה עוף ותבלינים כמו:
כורכום,הל,ציפון,גינג'ר,מלח,פלפל שחור ,כמובן רסק עגבניות ושמן
כל זה מערבבים וממלאים את העוף קלות לא הרבה ואחר כך תופרת בחוט את הפתחים בעיקר את החזה ומטגנים בסיר עם מעט שמן עו הזהבות כל העוף.
שמים את העוף בסיר ומסביב שמים את האורז המתובל.
גם את האורז מסביב מתבלים:
מלח,שמן,ציפרון,עלי דפנה כמה יחדיות ,כמה חתיכות מקלות קינמון ,תרמילי הל פתוחים,כורכום,רסק עגבניות ומים.
אגב כל התבלינים לא טחונים .
את הסיר מניחים על האש עד רתיחה ואז בערב מניחים על אש קטנה שהסיר מכונה היטב יש כאלה השמים סמרטוט על המכסה.
למחורת הריח מגיע עד סוף השכונה ואז לארוחת פתוחים ומוצאים את העוף בשלומות .
מחלקחים את העוף ומוסיפים מעט מהאורז,גולת הכותרת של החמים הוא השכבה השרופה בתחתית הסיר ככול שרוף יותר טעים יותר 0לא ממולץ למבוגרים.
זהו ונהנים מהחמין.
לבריאות מאיר כרמאיל
 
סליחה ברח לי ,כמובן מעל החמין שבסיר

מעל החמין שמים ביצים לאחר ששטופים אותם והביצים יוצאת חומות וזה גם חלק מהמנה .
מאיר כרמיאל
 

ybo4

New member
תקן אותי אם אני טועה, מאיר

מדובר בתביט? החמין העיראקי הטעים כל כך?
ניסיתי להכין פעמיים ועדיין לא הגעתי למה שאני רוצה.
 
לאלה שהיגרו מעירק לבורמה והודו זה נקרא חמין,אבל

כן זה אותה גברת בשינוי אדרת.
רק שהם נוהגים להכניס בשר אדום במקום עוף.
אגב עם ברווז זה הרבה יותר טעים.
בכייף מאיר
 
למעלה