כשמנהל בית חולים מחליט לגבות כסף

כשמנהל בית חולים מחליט לגבות כסף

באופן עצמאי עבור אישורים של לשכת הבריאות המחוזית היושבת בתחומו? מה עושים? הוצאתי לפני שלושה חודשים מכתבים בתפוצת נאט"ו, אך עד כה לא רעדה הארץ והגביה הבילתי חוקית והפרועה נמשכת!!! מדובר בסכום גדול של 69 ש"ח עבור כל אישור כזה!!! (לשם דוגמה - מקצבת הנכות - זה יוצא 5%!!!) אודה לתשובות ענייניות.

גביית כסף עבור אישור רפואי

שאלך לא ברורה לי. על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, קופות החולים רשאיות לגבות תשלום עבור אישורים רפואיים, פרט למקרים חריגים המוגדרים. אם תפרטי יותר על המקרה שלך, אוכל להיות יותר ספציפי

לא מדובר באישור רפואי ולא בקופ"ח!

מדובר בלישכת בריאות מחוזית שבמקרה הינה היחידה בארץ היושבת בתוך תחומי בית החולים ברזילי. מנהל בית החולים החליט באופן עצמאי (והעניין נבדק מול כל הגורמים - וזו אכן יוזמה שלו - אולי כדי לאזן את הגרעון
) כי הוא גובה עבור כל "צטלה" (פתק) שיוצא מ ל ש כ ת ה ב ר י א ו ת ה מ ח ו ז י ת היושבת בין כתליו 69 ש"ח. גבייה זו אינה נהוגה בשאר הלשכות המחוזיות ברחבי הארץ. יוצא איפה כי כל תושבי צפון הנגב והנגב המערבי הכפופים למחוז מקופחים ביחס לשאר תושבי מדינת ישראל כי כך החליט מנהל בית החולים ברזילי ש"מארח" את הלשכה בתחומי בית החולים! אשמח לענות על שאלות הבהרה נוספות. נעמי.

אני מציעה להתלונן

אני לא יודעת למי כבר פנית וזה לא עזר. הכתובת לעניינים מסוג זה היא המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, או המנכ"ל. גביית תשלומים ותעריפים מהציבור בלשכות הבריאות צריכה להיעשות רק לפי תעריפוני משרד הבריאות וכל דברים שנקבע שהם חייבים בתשלום.

לחיותה-בעקרון בתפוצת נאט"ו..../images/Emo188.gif

אך אף אחד לא יכול היה להסביר או לתרץ, ופשוט גלגלו מגורם למשנהו. כשמדובר בגבייה לא חוקית כפי שקרה כאן, המערכת לא יודעת ולא רוצה להתמודד עם העובדות!!! הגבייה ממשיכה ומאות אזרחים תמימים הפונים ללשכת הבריאות המחוזית באשקלון ממשיכים לשלם "כי ככה"!!! שבוע טוב - נעמי.

גביית תשלום עבור אשור רפואי בברזילי

על מנת שנוכל לבדוק את חוקיות הגביה, אבקשך לשלוח דוגמא של קבלת עבור קבלת המידע, תוך פרוט סוג המידע ולציין פרטים מלאים כמו ת"ז טלפון ומען ת"ד 47002 תל-אביב 61470 בפקס 6021878 03 .

למעלה