כשמקום העבודה שלכם מטעה לקוחות

כשמקום העבודה שלכם מטעה לקוחות

לאחרונה עלה לכותרות שמה של מסעדה תל אביבית ידועה יחסית, שנטען שבמשך תקופה הם הגישו ללקוחותיהם בשר חזיר במסווה של בשר עגל, כאשר הטענה היא שבשר החזיר הוגש במנות שכללו תיבול מהסוג האסייתי הדומיננטי, כך שהלקוחות התקשו לשים לב להבדל בטעם (אישית אין לי מושג איזה טעם יש לחזיר, והאם באמת ניתן להבדיל בין הטעמים בתבשיל "מורכב").

מה שלי הפריע בסיפור הזה, זו העובדה שהסיפור נחשף כביכול אחרי שסועדת במסעדה ששומרת כשרות הוזהרה ע"י עובד במקום שמכיר אותה אישית, שלא להזמין מנות מסוימות היות שהן מכילות חזירות למרות שבתפריט הן מוגדרות כתבשיל עגל. בכללי, קשה לי להאמין שיש מי מעובדי המסעדה שלא היה מודע לעובדה זו, במידה והיא נכונה, היות שמדובר במשהו שדיי קשה להסתיר.

יצא לכם להיות בסיטואציה דומה בעבר, גם אם לא קיצונית שכזאת? מה הייתם עושים במידה והייתם מגלים שמקום העבודה שלכם מבצע הטעייה פוגעת שכזאת בלקוחותיו? האם הייתם עוזבים ופוגעים בפרנסה שלכם? מדווחים על כך? האם התשובה הייתה משתנה בהתאם למהות המקרה ולאופן בו הוא פוגע/לא פוגע לדעתכם בלקוחות?
 

alondr

New member
נושא המסעדות זה שונה

כי למרות שאיני שומר כשרות זה אכן הטעייה חמורה ופגיעה ברגשות של שומרי כשרות וכן מסעדה שעושה קומבינות כאלה
מן הסתם עושה עוד קומבינות במטבח על הגב הלקוחות.

במקומות עבודה אחרים מנסיון יש גם כל מיני הטעיות קטנות וגדולות
למשל מבטיחים שירות מסויים בחינם ובפועל מבקשים עליו כסף ורק מי ששם לב ומתעקש באמת מקבל את השירות בחינם...
זה עובד בעיקר שהלקוח במצב לחץ ואין לו זמן להשוות מחירים בנחת...
 
לדעתי זה לא שונה בתחום הזה

מה גם שזה מעבר לנושא הכשרות - הציגו את המנות כמה שהן לא, כשהמטרה הייתה למקסם רווחים. נושא הכשרות רק מחריף את זה, אבל גם מי שלא שומר כשרות אני מניחה שירגיש מרומה לגלות שמה שנמכר לו כבשר עגל היה למעשה בשר אחר, זול יותר.

זה לא שונה ממצב של מסעדה שמתחייבת על דגים טריים למשל, ולא קפואים, כשזה לא המצב. גם לגרום לאנשים לשלם על שירות שניתן לקבל בחינם (תופעה נפוצה למדי בארצנו) זה דבר מכעיס, ואחר כך מתפלאים שלקוחות מבצעים קומבינות, אחרי שהתרגלו שרק ככה זה עובד.
 

alondr

New member
במשחק עם חומרי גלם במסעדה

אפשר לחסוך המון כסף - השאלה איפה עובר הגבול כמו שאמרת בין חיסכון והטעייה
וכאמור הגשת בשר חזיר במקום בקר היא מעבר להטעייה ולמרמה גם בעייה כשרותית....
ובתור אחד שנתן שירות למסעדות יצא לי לראות טוחנים את הקינוחים שנשארו מאתמול וממחזרים ומה עושים עם הלחם הישן...
במסעדות לא זורקים שום דבר שניתן לשימוש חוזר....
הבעייה מתחילה שמעבר למחזור אוכל יש גם לפעמים סכנה בריאותית של מזון שפג תוקפו... שזה גם סכנת חיים
וזה בניגוד לחברות אחרות שבהן תכמון כמו גביית כסף על שירות חינמי לכאורה לא באמת יסכן את הלקוח...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא שמעתי על כך, מקווה שהועמדו לדין

למסעדה כזו צריכים לשלול את הרישיון. בלי קשר לענייני כשרות, זה עסק שרימה לקוחות ומכר להם X במסווה של Y. לעסק כזה אין זכות קיום.
כמובן שעל הרמאות נוספים גם ענייני כשרות, בריאות ועוד... מדהים איך אחרי כל סיפורי האלרגיות והרגישויות למיניהן מסעדות עדיין מוכנות לשחק ולשקר לגבי רכיבים במנה. כנראה עד שלא נתבעו על סכום עצבני ולא חטפו את המכה...


לו הייתי עובדת במסעדה כזו אני מניחה שהייתי עושה משהו, למשל שולחת תלונה בעילום שם למשרד הבריאות או לגוף אחר שיכול לעשות ביקורת פתע ולעלות עליהם. בכל מקרה לא הייתי נשארת במקום עבודה שהיה מורה לי לשקר ללקוחות (ואני לא מתכוונת לשקר לבן או לעיגול פינות).

דוגמה לשקר לבן: כשלקוח היה מתקשר בשעות של מענה חירום לומר לו שלא ניתן לבצע פעולה X (לא ניתן מבחינת נהלים, חל איסור, לא מבחינה טכנית) ולפעמים גם בשקרים לבנים למה לא ניתן, כי יש לקוחות שיותר קל ללהסביר להם ברמה הטכנית מלהתחיל להתווכח איתם על נהלים למה אסור ככה ולא ככה...
 
למעלה