אשה מרציפן
New member
כשמקום העבודה שלכם מטעה לקוחות
לאחרונה עלה לכותרות שמה של מסעדה תל אביבית ידועה יחסית, שנטען שבמשך תקופה הם הגישו ללקוחותיהם בשר חזיר במסווה של בשר עגל, כאשר הטענה היא שבשר החזיר הוגש במנות שכללו תיבול מהסוג האסייתי הדומיננטי, כך שהלקוחות התקשו לשים לב להבדל בטעם (אישית אין לי מושג איזה טעם יש לחזיר, והאם באמת ניתן להבדיל בין הטעמים בתבשיל "מורכב").
מה שלי הפריע בסיפור הזה, זו העובדה שהסיפור נחשף כביכול אחרי שסועדת במסעדה ששומרת כשרות הוזהרה ע"י עובד במקום שמכיר אותה אישית, שלא להזמין מנות מסוימות היות שהן מכילות חזירות למרות שבתפריט הן מוגדרות כתבשיל עגל. בכללי, קשה לי להאמין שיש מי מעובדי המסעדה שלא היה מודע לעובדה זו, במידה והיא נכונה, היות שמדובר במשהו שדיי קשה להסתיר.
יצא לכם להיות בסיטואציה דומה בעבר, גם אם לא קיצונית שכזאת? מה הייתם עושים במידה והייתם מגלים שמקום העבודה שלכם מבצע הטעייה פוגעת שכזאת בלקוחותיו? האם הייתם עוזבים ופוגעים בפרנסה שלכם? מדווחים על כך? האם התשובה הייתה משתנה בהתאם למהות המקרה ולאופן בו הוא פוגע/לא פוגע לדעתכם בלקוחות?
לאחרונה עלה לכותרות שמה של מסעדה תל אביבית ידועה יחסית, שנטען שבמשך תקופה הם הגישו ללקוחותיהם בשר חזיר במסווה של בשר עגל, כאשר הטענה היא שבשר החזיר הוגש במנות שכללו תיבול מהסוג האסייתי הדומיננטי, כך שהלקוחות התקשו לשים לב להבדל בטעם (אישית אין לי מושג איזה טעם יש לחזיר, והאם באמת ניתן להבדיל בין הטעמים בתבשיל "מורכב").
מה שלי הפריע בסיפור הזה, זו העובדה שהסיפור נחשף כביכול אחרי שסועדת במסעדה ששומרת כשרות הוזהרה ע"י עובד במקום שמכיר אותה אישית, שלא להזמין מנות מסוימות היות שהן מכילות חזירות למרות שבתפריט הן מוגדרות כתבשיל עגל. בכללי, קשה לי להאמין שיש מי מעובדי המסעדה שלא היה מודע לעובדה זו, במידה והיא נכונה, היות שמדובר במשהו שדיי קשה להסתיר.
יצא לכם להיות בסיטואציה דומה בעבר, גם אם לא קיצונית שכזאת? מה הייתם עושים במידה והייתם מגלים שמקום העבודה שלכם מבצע הטעייה פוגעת שכזאת בלקוחותיו? האם הייתם עוזבים ופוגעים בפרנסה שלכם? מדווחים על כך? האם התשובה הייתה משתנה בהתאם למהות המקרה ולאופן בו הוא פוגע/לא פוגע לדעתכם בלקוחות?