כשנותנים לכם מתנה "לא כשרה"

כשנותנים לכם מתנה "לא כשרה"

ביום חמישי האחרון, עקב איזשהו אירוע מיוחד שהיה בעבודה חילקו לכולנו שקיות ממתקים. חלק מהממתקים היו סוכריות גומי כאלה, שאני יודעת שיש בהן ג'לטין. בתור צמחונית מן הסתם אני לא אוכלת את זה, אבל לזרוק לפח, מבחינה מוסרית נראה לי אפילו יותר גרוע. (לא מספיק ההרג של החיה בסוף גם זורקים את הגופה?) מה שעשיתי בלית ברירה זה לתת את הסוכריות למישהי אחרת מהעבודה, מן הסתם לא צמחונית, אבל גם עם זה הרגשתי אי נעימות מוסרית, כי זה בכל זאת לעודד אכילה של מוצר ישירות מהחי. ולא שאני כופה על מישהו צמחונות אבל בכל זאת... מה אתם עושים במקרה כזה? כשנותנים לכם משהו שמטעמי מוסר אתם בוחרים שלא לאכול? (לא מדברת על בריאות כי אם אתם לא אוכלים משהו כי אתם רגישים אליו, אין סיבה שמישהו אחר לא יאכל. השאלה היא כמובן מהפן המוסרי).

d a p h n a

New member
טוב, כפי שכבר אמרתי בעבר...

אני חיה עם אוכל בשר בבית ויש לנו בשר בבית, אז מבחינתי מה שתיארת הוא יחסית "בקטנה". אם אקבל מתנה משהו שאני לא אוכלת בעצמי, פשוט אתן אותו למישהו אחר. אבל אני בהחלט מבינה את הדילמה.

TheFinalCut

New member
אני בדיוק מתמודד עם אותה הדילמה

חבר שלנו מאוקראינה הגיע לבקר והביא לנו 3 חבילות של שוקולדים מרשימים. רק ששניים מתוך השלושה לא היו טבעוניים... עכשיו אנחנו בדיוק בדילמה של מה לעשות איתם. מצד אחד, הם כבר נקנו והנזק נעשה. במישרין לא ייגרם לאף בע"ח נזק נוסף אם הם ייאכלו או ייזרקו. מצד שני, אם ניתן אותם למישהו אחר, האם לא מדובר באיזושהי לגיטימציה ועידוד, כמו שאמרת? שאלה קשה. הכרתי אנשים שאפילו חושבים שאם מוצר בשרי או לא-טבעוני כבר נקנה והנזק נעשה בתום לב, עדיף לאכול את זה מתוך "כבוד" לבעלי החיים. פגשתי מישהו שאמר שאם הוא בטעות מקבל מנה בשרית במסעדה, לדוגמא, הוא כבר יאכל אותה - מהסיבה הזו. אני לא ממש מסכים עם הגישה הזו, כיוון שאני לא חושב שאכילת המוצרים שנעשו מגופם וסבלם של בע"ח מוסיפה להם כבוד באיזושהי דרך (וכך גם השלכת המוצרים לפח, אך לטעמי אין השלכתם גרועה יותר במובן זה). ובוודאי שאכילת המוצר בין אנשים אחרים כן עשויה להתפס כמתן לגיטימציה ועידוד לצריכת המוצרים הללו, גם אם זה עקב טעות חיצונית. לעומת זאת, לתת את המוצר למישהו אחר זה אמנם פחות בעייתי, אבל עדיין בעייתי. הנטייה שלי היא לזרוק ברוב המקרים, אלא אם היעד הוא "מקרה אבוד" של ממש. כיוון שיש כל כך הרבה "בזבוז" של מוצרים מן החי ביום יום גם ככה, אני חושב שמוצרים תועים כאלה שמגיעים לידיהם של צמחונים וטבעונים די זניחים במובן זה, בעוד הבעייתיות ההסברתית שטמונה בחלוקתם פחות זניחה לדעתי. אבל בהחלט מדובר בשאלה לא פשוטה, וזו רק דעתי.

p e b b l e

New member
מה עם לשים את זה בארגזי המזון לתרומות בסופר?

הבעיה לדעתי בלתת את זה למישהו אחר זה לתת לגיטימציה לאכול את זה. אם תתרמי את זה לא ידעו מהיכן זה בא וכך לא תתני לזה לגיטימציה. גם לדעתי לזרוק את זה רעיון פחות מוצלח.

taliF454

New member
אני נותנת את כל מה שאפשר לצדקה-

(שוקולדים,בגדים מחומרים שלא מתאימים לי,קישוטים לבית מעור שהביאו לי מדר' אמריקה) אם זה מישהו שאני מאד קרובה אליו ונראה לי שאפשר להחליף- יש סיכוי שאני אלך ואסביר למה המתנה לא מתאימה לי (יש אנשים שמבינים,בעיקר במשפחה הקרובה) ואם כבר מדברים על מתנות - המתנה הכי מבאסת שקיבלתי היתה דווקא מאד מאד כשרה- תלוש מתנה לחנות של ממתקים וחטיפים טבעוניים בברייטון(!) הבעיה היתה שהם סירבו לעשות לי משלוחה למוצרים שבחרתי ולנסוע לשם לאסוף אותם (כמו שהמנהלת שם הציעה לי בטוב לבה) היה עולה לי הון...

אישעם

New member
כן, מפחידה, עם הסוודר ההוא

כל מי שהייתה לובשת סוודר כזה הייתי מפחד ממנה.

תודה לכולם על התגובות

אהבתי את הרעיון של לתת כצדקה/תרומה לנזקקים.

motior

Member
במקרה הזה הייתי עושה בדיוק כמוך

לאכול אני לא מסוגל לזרוק נשמע לי חסר טעם (לא מספיק שהחיה מתה זה בסוף הולך לפח?) לתת למישהו שבכל מקרה יסכים לאכול - לא מזיק ואולי אפילו מועיל כי ייתכן שהוא לא ייקנה מוצרים נוספים דומים כי קיבל ממני את אלה... אתמול הזמנתי חומוס וקיבלתי איתו ביצה קשה (שלא הזמנתי ולא ידעתי שתגיע). פשוט לא אכלתי. אם היה לי למי לתת הייתי עושה זאת... בפעם הבאה אדע להדגיש שאני לא רוצה ביצה.

למעלה