כשנותני שירות לא נענים לבקשה של אמא

כשנותני שירות לא נענים לבקשה של אמא

בין אם היא לקוחה ובין אם לאו.

בפורום השכן הוצג המקרה הזה - אמא צעירה הסתובבה עם בנה התינוק בקניון, וכאשר רצתה להכין לו אוכל פנתה לעובדי מקדונלדס וביקשה מהם כוס גדולה על מנת שתוכל להכין את האוכל עם מים חמים, הם סרבו לתת לה כוס כמו שרצתה והציעו לה כוס שלא התאימה לדבריה. אותם אם התלוננה על החוצפה של העובדים ושל מנהלת המשמרת.

אני לא יודעת לגבי המקרה הזה, אבל קרה לי יותר מפעם אחת במקומות עבודה שונים, שהורים לילדים קטנים באו עם דרישות שהן בעצמן היו חוצפניות, או שלא היו חוצפניות אבל היו בלתי אפשריות ליישום באותו מקום (כמו לספק כלי מהסוג שלא קיים במקום, כמו להביא לילד משהו שלא מוכרים במקום בטענה שרק את זה הוא אוהב ועוד). הנימוק שמדובר בילד קטן שלא מבין "נהלים" או "אין", חזר לא אחת והיה דיי מעיק, ועם כל הסימפטיה והרצון, זה התפקיד של ההורה להסביר לילד שהוא לא תמיד יכול לקבל הכל רק כי הוא רוצה ולא לנמק את ההתעקשות לקבל משהו ב"אבל זה ילד קטן".

יצא לכם להתקל במקרים כאלו? מה דעתכם על הנושא?

nofi1456

New member
מכירה את זה מקרוב, לפעמים זה כבר ממש מוגזם

בעבודה שלי כמלצרית באים הרבה אנשים ומבקשים מפית, כוסות, מים חמים לאוכל של התינוק, קש, מזלג חד פעמי,שקית וכל מיני דברים כאלה..
מבחינת מי שבא מבקש זה "כולה משהו אחד, מה זה יכול להפריע" אבל אנחנו דוכן שממוקם באמצע הקניון ויוצא שאנחנו מספקים הרבה בקשות של אנשים שהם אפילו לא לקוחות שלנו..

במצבים יותר גרועים -
יש לחץ מטורף ומלא לקוחות שמחכים לקבל שירות (בתשלום) ועדיין אותם אנשים באים לבקש ומתעצבנים שאנחנו לא מתייחסים אליהם..

הדבר הכי מעצבן -
הם אפילו לא מבקשים. לוקחים לבד.
אני כבר מכירה איש קבוע שאני רק מסובבת את הראש לשניה וכבר הוא יכול לקחת לנו איזה 5-10 כוסות חד פעמיות.

הסעיף האחרון - ממש חוצפה!

אנשים שלוקחים לבד זה דבר ממש מעצבן, גם אם הם כן לקוחות של המקום ובמיוחד אם הם לא. קרה לי פעם בפאסט פוד שלקוח התחיל לאכול מהצ'יפס שהיה על מגש מוכן תוך כדי שאומר "אבל ביקשתי בלי עגבניה, לא בלי חמוצים", ויידעתי אותו שזו פשוט לא ההזמנה שלו.

הזכרת לי קטע מתקופת הקד"מ, כשהיו טעימות זה היה פק"ל שאנשים לוקחים לבד ולא בהכרח את מה שהצעתי לטעימה (למשל - בדיול של ממרחים היו מי שלקחו מהלחם שעליו מרחנו, התחשק להם לחם אז לקחו). במקרה הזה זו לא רק חוצפה אלא מגעיל, היו פעמים שלא יכולתי להבליג ושאלתי את אותם אנשים אם הם היו רוצים לאכול משהו שאנשים אחרים הכניסו לשם ידיים (דיילות מציעות מוצרים כאלו עם כפפות). הייתה פעם שילד קטן, בגיל שלא הולכים לבד אלא הוא היה על הידיים של אבא שלו, הכניס את כל היד לצנצנת של הממרח והאבא עוד התעצבן עלי כשהערתי לו.

בפעם אחרת הלכתי לרגע להביא עוד ממרחים, נעדרתי לפחות משתי דקות - וכשחזרתי גיליתי שגברת אחת הכינה מהטעימות שלי כריך לבן שלה... וקשה לי להאמין שהיא חשבה שזה דוכן להזנת לקוחות הסופר בשירות עצמי.

The Guardian17

New member
צריך לשאול את האנשים האלה

"אתה אוכל כאן או לארוז לך?"

עניין של מנטליות...

הם גם ביקשו לארוז

יותר מפעם אחת ביקשו ממני טעימות בשביל לקחת הבייתה, בדגש על דברים סגורים - מעדנים למשל הוגשו ללקוחות כשהם פתוחים, או חטיפים שהוגשו ללא העטיפה, היות שהמטרה הייתה שיטעמו במקום ויקנו אם זה טעים להם, ולא שיקחו הבייתה כמויות. היו אנשים שפשוט לא הסכימו לקבל את זה, ביקשו מעדנים סגורים "לילדים שבבית" או חטיפים בעטיפות "לאחר כך".

The Guardian17

New member
ואם מסרבים -

"אני לא צריך את הדברים שלך, זה גם ככה לא טעים" או "בבקשה!!!!11 הילד שלי חולה 39 חום וכל מה שהוא רוצה זה מעדן שקר כלשהו!!!"

אוגלה

New member
מזכיר לי את השרשור עם ההורים והמסעדות

או בקיצור, אנשים שחושבים שהשמש זורחת להם מהת.., ושכולנו צריכים להיות אסירי תודה על המתנה למין האנושי שהם יצרו.

וכן, בהרבה מהמקומות האלו סופרים כוסות בתחילת ובסוף משמרת ומשווים את ההפרש לכמות הכוסות שנמכרו.

למעלה