כשסכרתי (טייפ 2 אבל כבר לא מעט שנים)

כשסכרתי (טייפ 2 אבל כבר לא מעט שנים)

מציע לך משהו לאכול, ואת עונה שיש בזה יותר מדי פחמימות (בדרך כלל אני לא נוטה לפרט עד כדי כך, אבל בכל זאת "אח לצרה") ואז הוא שואל אותך "מה זה פחמימות?"

זה כל כך מבאס אותי ומוכיח לי עד כמה מערכת הבריאות הציבורית כאן מפשלת בעבודתה... כשאדם מבוגר, ממש לא טיפש (משכיל, נבון וכו) לא מבין משהו כל כך בסיסי בהתנהלות עם המחלה שלו, שמלמדים אותו שהוא צריך לקחת כדור ולא לאכול שוקולד... וזהו...

אני נתקלת בהם כל הזמן ובכל מקום, גם בחיים והרבה פעמים גם כאן בפורום ואני שואלת את עצמי- איך זה קורה?? איך נותנים לזה לקרות? איך מאבחנים אצל בן אדם סכרת ולא מלמדים אותו את כל מה שהוא צריך לדעת? מה בעצם עושים הרופאים עם כל החולים האלה? והכי חשוב איך גורמים להם לשנות את הגישה? זה נראה לי כמו נושא כל כך חשוב ומעצבן אותי לראות את הזלזול שבו מתייחסים אליו במערכת הבריאות... כשבחוץ מסתובבים כל כך הרבה סכרתיים שלא מבינים כלום בתזונה מתאימה ובהתנהלות נכונה עם המחלה, שבעוד כמה שנים יחלו בסיבוכים קשים שאפשר היה למנוע עם הכוונה טובה מראש... לאף אחד לא אכפת?

deebeebee

New member
האם זה לא תפקידנו

לקחת אחריות על חיינו? מדוע צריך לצפות שמישהו יאכיל אותנו במידע הנדרש? גם אם מערכת הבריאות מפשלת בלימוד, חובה עלינו ליזום רכישת מידע בעצמנו ולא להמתין שיגישו לנו את המידע ישר לפה. קיים מידע רב בחוברות הסברה, בספרים ובאיטרנט.

לצערי הרב שתיכן צודקות . . .

מערכת הבריאות לא עושה מספיק, בנושא הסברה והרחבת התודעה לסוכרת סוג 2.

אבל גם חלק מהחולים, והחולים בפוטנציה, לא מנסים ללמוד ולהרחיב דעת בנושא,
כי הנושא רפואי והרופא שלי יודע הכי טוב. אשאל אותו והוא כבר ינחה אותי מה לעשות.

אני מסכימה ובכל זאת

עובדתית, יש בחוץ הרבה מאוד חולים שלא מבינים דבר במחלה שלהם, הם לא חפים מאחריות אישית אבל בעיני גם מערכת הבריאות הציבורית לא... קשה לי לדעת מה היה קורה לו הייתי במצבם משום שגדלתי עם הסכרת, אין ספק שיש סכרתיים שחולים בגיל מבוגר שמעמיקים ולומדים על המחלה שלהם ועל ההתלנהלות איתה אבל יש יותר מדי כאלה שלא... אבל כשאני חושבת על עצמי, לא כל דבר שקורה לי אני חוקרת לעומק... כשהיה חסר לי ברזל לא עשיתי מחקר מעמיק על חוסר בברזל- פשוט לקחתי ברזל... כשבהריון אמר לי הרופא שבלותת התריס לא מאוזנת פשוט לקחתי אלטרוקסין כמו שהוא אמר לי ולא בדקתי כלום מעבר לבסיסי ביותר... אז וואלה, יש מצב שאם בגל 10 היו אומרים לי שאני חולת סכרת, קחי כדור ואל תאכלי סוכר... בלי הפניה לדיאטנית סכרת, רופא סכרת... בלי הכוונה משמעותית יותר- מי יודע כמה באמת הייתי מעמיקה?
אם אני לא טועה לא מזמן קראתי איפשהו שיש חצי מליון חולי סכרת טייפ 2 בישראל- זו באמת כמות שכדאי לזלזל בה ולהניח לה להתנהל בצורה שתוביל אותה לסיבוכים קשים...? כל אחד יודע לדקלם מתוך שינה כמה ואיך סיגריות מזיקות לבריאות אם הוא רוצה וגם אם לא אז למה חולי סכרת לא יודעים מה זו פחמימה? אותי אישית זה מכעיס ומעציב...

deebeebee

New member
קראת לו "משכיל ונבון"

ולכן מפתיע שאדם כזה לא יודע מה זו פחמימה ולא לוקח אחריות על חייו......
באשר לחלקה של הקופה- כשהצטרפתי לעולם הסוכרתיים הוזמנתי לסדנאות שונות וקיבלתי חוברות הסברה בנושא. כל ביקור שלי במרפאת סכרת כולל פגישה עם הרופא/ה, אחות סכרת ודיאטנית.

למעלה