כשרון

כשרון

האם כשרון הוא משהו מולד? או שבהכרח הוא משהו נרכש? כמוסיקאית חובבת, יצא לי לחשוב על הסוגייה הזו. למשל בתחום שאני עוסקת בו- נקודת המוצא שכל אחד מתחיל בה, היא שונה. יש אנשים שהשמיעה המוסיקלית שלהם חדה כבר על ההתחלה. אדם כזה שנולד עם היכולות האלה, במקרה של הזנחה מצידו הוא ישאר במקום. לעומת זאת, אדם שנולד בלי אף שמיעה מוסיקלית, אם הוא ישקיע מאמץ, הוא יעקוף את ה"מוכשר" בלי בעיה. הוא ירכוש את ה"כשרון" הזה. האם זה נכון גם בתחומים אחרים? כתיבה? ציור? מה דעתכם?

hilabarak

New member
לדעתי בשוק המודרני והמורכב של

היום זה קצת יותר מורכב. לדעתי כל אדם נתברך במספר תכונות שמרכיבות את הכשרון הייחודי שלו. למשל אדם אחד נולד עם שמיעה מוסיקלית יוצאת דופן ועם יכולת להעביר אותה ועליו להיות מורה למוסיקה. אחד נולד עם אותה שמיעה יוצאת דופן ויכולת יצירתיות והוא נהיה מלחין. השלישי נולד עם אותה שמיעה ויכולת לנגן אותה והוא נהיה מוסיקאי. מהניסיון שלי אנשים לא ממצים את הכישרון, כי הם לא מחפשים את הייחודיות שלהם. נניח סתם שהורים לילד עם שמיעה נהדרת ויכולת הלחנה שולחים אותו ללמוד לנגן. הילד משתעמם לנגן שירים של אחרים ונוטש את המוסיקה. אבל אם היה איך שהוא מבין שהוא נהנה ליצור את המוסיקה של עצמו, אז אולי נגן גדול הוא לא היה הופך, אבל מלחין בהחלט כן. אותו כנ"ל כמובן עם ציור, פיסול, ואפילו עסקים (יש הבדל בין יזם למנהל ליועץ - לכולם כישורי ניהול רק כישרונות נוספים הופכים אותם למשהו אחר). ככל שאדם מוצא את המקצוע שמבטא את המגוון הספציפי של הכשרונות שלו (ולא מנסה לפעול בתחום הכללי) אז הוא מבטא את כשרונו.

מחפש9

New member
דעתי המתגבשת בנושא

היא שיש דבר כזה שנקרא כשרון או פוטנציאל, אבל זה רק זה - כשרון, או פוטנציאל. בשביל לממש את עצמו, אדם צריך לזהות את הכשרונות שלו, ולמצוא, או ליצור לעצמו סביבה תומכת בה הוא יוכל לבטא את הכשרון שלו, לשפר אותו, ולהפיק ממנו את המיטב בשבילו ובשביל כולם. אדם צריך לזהות את מה שמעכב אותו. כשרון בלי רצון הוא כשרון מבוזבז. כשרון עם רצון ותסביכי ילדות או אחרים, גם הוא יתקשה להגיע למיצוי וחשיפה אל האור. לפעמים אני חושב שבכל אחד מאיתנו חבוי איזה כשרון מיוחד, משהו שהוא טוב בו ועושה לו טוב, ומטרת החיים שלנו היא למצוא את הדבר הזה ולממש אותו. אין שום טעם בהשוואה לאחרים, כי אם הדבר הזה טוב לי, ואני רוצה לעסוק בו, אני אמצא את הדרך שלי לשם. נשמע הגיוני?

למעלה