הכתבה עליו
חנוכה הוא חג של נרות ואור, חג של התבגרות הרוח על החומר. אביחי שלי מנתיבות אינו מכיר כל כך את חנוכה מהצד של הנרות המאירים, אך לעומת- זאת הוא מייצג באישיותו המיוחדת, בדרך שלא תאומן, את הניצחון הרוח . לפני כמה חודשים הוכתר אביחי (19), כנגד כל הסיכויים, בתואר ´חתן התנ"ך העולמי´ סיפור חייו מדהים: הוא נולד ילד בריא לכל דבר. בגיל שנתיים נפגעה שמיעתו חמורה, בעקבות סדרה של דלקות כרוניות טיפול רפואי כושל. הוריו (ישככר ועירית), שלא קישרו בין הגורם לתוצאה, האמנו כל העת שבנם נולד חירש –אילם. בדיקה חדשנית של רופא ידוע העלתה כי אביחי לא איבד כליל את חוש השמיעה וכי בעזרת מכשירים יוכל לשמוע . אובדן הראייה ------------------- בגיל ארבע הותאם לאביחי מכשיר- שמיעה והוא החל לשמוע. כמה חודשים לאחר מכן נפל בגן המשחקים ונפצע בעיניו. אט- אט איבד את ראייתו והתעוור. הוריו נאלצו להתמודד עם פעוט שנולד בריא לחלוטין ובתוך כארבע שנים נפגעו שניים מחושיו החיוניים ביותר. כעבור זמן נאלצו ההורים להיאבק על זכותו של אביחי ללמוד מסגרות רגילות ולא במוסדות לילדים פגועי מוחין , כפי שהחליטו הרשויות. שהגיע לגיל בית הספר למדה אימו לכתוב בברייל ותרגמה בעבורו כל ספרי הלימוד בכיתה לכתב ברייל. את כיתה א´ סיים אביחי בהצטיינות,. לאימו ,כך שמתברר ,יש חלק מרכזי מאוד בעובדה לאן הגיע. "שאמי לימדה אותי לאהוב תנ"ך .מגיל צעיר מאוד נהגה לקרוא באוזניי הרבה מאוד פרקים מתנ"ך ".הוא אומר. מזוודה של תנ"ך ------------------ בכיתה ח´ החל להתמסר ללימוד תנ"ך ברצינות ובשיטתיות .למד מתוך תנ"ך כתוב ברייל ונעזר בחוברות עזר שתרגומו במיוחד בשבילו לברייל. את רוב זמנו ,"לפעמים חצי יום ולפני בחינות עד עשרים שעות ביממה ," הקדיש ללימוד תנ"ך .הוא יודע על-פה כחמש מאוד פרקים ,שהם יותר משישים אחוז מהתנ"ך כולו. כאמור, לפני כמה חודשים רשם אביחי היסטוריה כשהוכתר לחתן העולמי. למחנה הגיבוש שקדם לחידון הגיע על אחד מהמתחרים ובידו ספר תנ"ך קטן. אביחי נאלץ לשאת עמו מזוודה של ספרים ענקיים בברייל ,גם שאלות המבחן הוצגו לו בברייל. בזכות ההתמדה --------------- אביחי עדיין שמח על הצלחתו ,אך אינו חש כמי שכבש פסגה אחת ומחפש פיסגה חדשה. "אינני מתכוון להפסיק הלימודי תנ"ך הוא אומר, זהו אוצר רוחני עצום בשבילי שצברתי וחבל לי לאבדו" בימים האלה הוא שוקד על חיבור ספר עזר לבני נוער המעונינים לקנות בקיאות בספר הספרים . "אין לי ספק שספר העזר יופיע גם בדפוס רגיל וגם בברייל". אומר אביחי. ובינתיים הוא כבר חונך שני צעירים מנתיבות המבקשים לצעוד בדרכו. המסר שאני מעביר לכולם הוא "התמדה ועקשנות" אומר אביחי לי איש לא יכול לספר סיפורים על קשיים כרוצים באמת הכל אפשרי"