כשרות חנויות בגדים

21דניאל21

New member
כשרות חנויות בגדים

סיפרו לי שיש בבני ברק חנויות שמקבלות הכשר מהרבנים ויש איסור לקנות בחנויות לא כשרות. הכשרות ניתנת לחנויות שהבגדים שם צנועים לפי הרף של הרבנים... ולחילופין, חנות שלא עומדת בקריטריונים לא מקבלת הכשר וחרדיות מוזהרות לא להכנס לשם... ואני שואל א.מה הקטע? עוד שנתיים זה יהפוך לביזנס של כשרויות כמו בבשר? שישלמו כסף לכשרות יותר טובה? וכל כשרות תגיד שהכשרות השניה לא מספיקה? ב.חרדיות הולכות עם חולצות חשופות בשביל הדוגמא, אבל עם תחתית, אז איפה יקנו אותם יותר?

פפינס

New member
דבר ראשון שמור על הענים בגיל שלך

זה קריטי. ב. לגבי כשרויות בכלל נכון שמפריע שעושים על הגב שלך כסף אבל מהדרין זה מהדרין ורבנות אפי שזה מאוד ציוני אבל מהדרין זה לא והדרישות של מהדרין הם עמ עלויות גבוה וגם אתה משלם על מותג כמו שאל קוקה קולה אתה משלם כפול מאשר סופר דרינק ואתה לא מתלונן ג. מסכים אתך שלעשות כשרויות על בגדים זה קיצוני וגם הרבנים מסכימים אבל נוצרה תופעה של פריצות והכל באישור `ההלכה` אז כדי לעצור צריך לפעמים קיצוניות ואשרנו החרדים שיש לנו רבנים שמדריכים אותנו

21דניאל21

New member
אני בן 25

ושמירת העיניים היא לכל גיל. תהיתי בשאלה הזאת כי לדעתי האיסור זה ללבוש בגד... ולא מאיפה קנית! לכן למה ההוראה לא ללבוש בגדים צנועים לא ניתנה לבחורות? הרי זה בסדר אם אתה קונה בגד צנוע בפוקס, זארה וכו... למה? חשבתי על 2 סיבות. א.כי הנוער לא שם על הוראת הרבנים. לכן הם העבירו את האשמה על החנויות, ב.רוצים לעשות כסף, למרות שמקבלים עכשיו הכשרים בחינם (אני רוצה להאמין שזאת לא הסיבה) נ.ב.כשרויות של אוכל זה משהו אחר ולשרשור אחר אם תרצה תפתח שרשור ואני אגיב לך שם

odery

New member
חמוד

לדבר שלובשים מתחת לחולצה חשופה/קצרה קוראים גופיה/בגד גוף.תחתית זה בשמלות וחצאיות.יש? ולגבי הכשרות לבגדים,אני במקומך הייתי נכנסת לזה חזק,כמה חלטורות אפשר להרביץ ב``סטרטאפ`` הזה.

21דניאל21

New member
חוץ מבגד גוף

יש חולצות 3/4 מתחת, מיין, זה עובדה שיש את את זה. אחרת לא היתי כותב, וכמו שאמרת בגד צנוע זה בגד צנוע! לא משנה איפה קונים אותו (מסתבר שזה כן משנה?) ו...כמה חלטורות? לאידע, גם אני חשבתי שיש באוכל כשר ולא כשר (ע"פ ההלכה) מסתבר שיש מחמירים. גם בבגדים יש מחמירים! לדוגמא חניוקיות לא ילכו עם חצאית שהיא רק מתחת לברך, אלא 3/4. זה אומר שיכול להיות חנויות בהכשר מהדרין שימכרו רק 3/4 וחנויות כשרות רגילות, ימכרו גם חצאיות קצרות רק מתחת לברך...

odery

New member
חניוקיות?

למדת תמילה הזו בישיבה התיכונית? בהסדר? בצבא?

21דניאל21

New member
חמודה

אחותי כזאת, וזה לא בושה... תתפלאי שיש גברים שמבינים דברים. אולי קצת מעבר... מה רצית שאני ארשום? דוסיות?

odery

New member
‏*אכתוב

אינבעיה,לא שמעתי תמילה הזו מהסמינר.

21דניאל21

New member
אממ

אולי את צכה להכנס לעובי הקורה של החרדים, נ.ב.מה קשור אכתוב? השתמשתי בשורש ר.ש.מ. ארשום

odery

New member
אני מוותרת על להכנס לעובי הקורה

רישום זה בקווי מיתאר,קווים כלליים.

יהב87

New member
מה זאת אומרת? מה שכשר כשר!!

עם חצאיות שעוברות את הברך זה בסדר למה שלא ימכרו זאת בחנויות כשרות? אין פה אופציה של "מחמירות" או לא!יש את מה שהקדוש ברוך הוא מחליט ומה שהוא החליט שצנוע זה אמור להיות כשר ומי שרוצה "להחמיר" יותר על המותר בעיה שלה ולא צריך בגללה לבטל כשרות על חנות מסויימת..חוץ מזה שיש באמת הרבה בגדים שהם נחשבים כביכול "צנועים" אצל הרבה מודרניות..אבל הם לא נוחים לדעת תורה ולמה שה' רוצה..אז זה הסיבה שצריך לכאורה כשרות בחנויות כאלו..אבל אם יש חנות שאין לה את הכשרות הזו ומוכרת בגד שהוא צ-נ-ו-ע ביותר זול מהחנויות הכשרות אז אין סיבה לא לקנות מחנות כזו..אפילו שהיא מוכרת גם חצאיות לא צנועות!! כאילו מה? הבת צריכה לרוקן את הכיס בשביל החותמת של הכשרות? זה כמו שאני הולך לקנות בקיוסק לא כשר דבר סגור עם אריזה שברור שעם זה יותר זול אני לא יילך דווקא לקיוסק הכשר..

21דניאל21

New member
אתה טועה

מסתבר שאתה טועה, הרבנים חושבים שאתה טועה ולכן הוציאו כשרות! זה אומר שאסור לקנות בגד כשר וצנוע בחנות שאין לה הכשר! (אני אישית לא מסכים עם זה) צנוע זה צנוע ולא משנה איפה קונים אותו

למעלה