כשרות לפסח:

vered73

New member
כשרות לפסח:

(נו מה, משנה לשנה אני הולכת ומקשה. ) בענין הלחם ללא גלוטן: אנחנו משתמשים בלחם של בראל. כתוב שיש שימוש במתפיחים אבל לא בשמרים. (אחרת מצויין על האריזה, לא?) בשנה שעברה הסביר לי נעם מגלוטן פרי שהמאפיה לא הודיעה על כשרות הלחמים. כך שיכול להיות שמבחינת המרכיבים והאפיה אין כאן חמץ אבל אין אישור רשמי. אודה להורים ששומרים על כשרות לפסח, אם יוכלו לנקוב בשמם של יצרני לחמים מיוחדים הכשרים לפסח. אני זוכרת את נושא הכשרות בכלל ששוחחנו עליו פה ושם (לדוגמא לגבי הקפסולות העשויות מחזיר) ועלה הנושא של היתר רבני לגבי מוצר כזה או אחר מתוך ראיה של פיקוח נפש (הילדים). וכמה מההורים אמרו שגם אם הם שומרים כל השנים על הכשרות, כשזה הגיע לנושא הגלוטן עם הילדים הם איפשרו לילד לאכול חמץ, העיקר שיאכל. אני יודעת שהקורנפלקס כשר כי הוא עשוי רק מתירס. הבעיה היא לגבי השאר. אני מתיחסת לא לנושא הקטניות אלא לנושא החיטה והדגנים. אנא, התיחסותכם. תודה, ורד

razgalili

New member
האם את מכירה

את המתכונים של תמי למפינס מקמח שקדים?

vered73

New member
לא. הענין הוא שהוא לא יאכל כל דבר ../images/Emo10.gif אבל

בראל אמרו שהלחם כשר מבחינת המרכיבים (דיינו), ולחלק מהמוצרים אף תהיה כשרות רשמית לפסח למקפידים.

b o t t e n

New member
יש לקנות מלאן דברים כשל"פ, ללא גלוטן, להבנתי.

בעיקר בסופרים של הדוסים. היום הייתי ב"א" והשתווצתי מהמבחר, כבר כמעט שווה לחגוג את פסח

vered73

New member
השוותי מחירים עם חברים בשבת לגבי מוצרי ניקוי

וזה לא יותר זול ממקומות אחרים בדרום ת"א על גבול יפו, שם אפשר לקנות הרבה דברים בחנויות סיטונאיות. זה על אותו העקרון, פחת השקעה במסביב ולכן המחירים נמוכים. לפעמים הנסיעה לא שווה את זה מבחינת ההתארגנות עם הילדים, הדלק והלחץ שזה מביא. החברים שלנו התעקשו ששווה לי לנסוע לקרית שדות התעופה (ככה קוראים לזה?) כדי לקנות שם פעם בשבוע. הכי רחוק שאני מוכנה זה נס ציונה. שווה לחסוך בדברים אחרים, כי גם המשאבים האנושיים שלנו מתכלים בסופו של דבר.

b o t t e n

New member
מה שהיה פעם "זול פה". יש בבני ברק, בארות יצחק

פתח תקווה עיר הקודש.

vered73

New member
א לא קרוב אלי, אבל חוץ מזה דיברתי על לחם

מסוים. בכל אופן תודה. קיבלתי כבר תשובה מקיפה מבראל.

b o t t e n

New member
זה היה ../images/Emo207.gif שמתי לב לטובת בת של חברה

עם צליאק וחשבתי שיעניין גם את האושיות פה.

למעלה