כשרות תרכיז ויטמינצ'יק בטעם ענבים של חברת אוס

buki1986

New member
כשרות תרכיז ויטמינצ'יק בטעם ענבים של חברת אוס

בס"ד
שלום וברכה כבוד הרב!
בתור אדם שמשתדל לקיים מצוות ומאמין בבורא עולם.לאחרונה אני משתדל להקפיד על כשרות טובה במזון שאני צורך.אני צימחוני בתזונה שלי מטעמי אידיאולוגיה וקשה לי מוסרית לאכול בעלי חיים. היות ואני ממעט באכילה אני שותה באופן קבוע תרכיז במקום מים,היות ואני אוהב מתוק וקשה לי לשתות מים לבד. הטעם האהוב עליי הוא טעם הענבים. שנים שאני שותה את תרכיז הויטמינצ'יק של עסיס/אוסם,התברר לי בקניה האחרונה שהתרכיז ויטמינצ'יק בטעם הענבים אינו כלול בהכשר הבד"צ בניגוד לשאר הטעמים,שוחחתי עם רב חברת אוסם(הרב חרל"פ) שאמר לי שהסיבה שאין הכשר בד"צ לטעם הענבים,היות ובמתכון הסודי של התרכיז קיים חומר גלם שמיובא מחו"ל ולכן הבד"צ לא נותן את הכשרות שלו. שאלתי היא האם אני יכול לכתחילה לסמוך על הכשרות שקיימת על התרכיז בטעם הענבים שהיא כשרות הרבנות עפולה ללא חשש טבל,ערלה ושביעית? חשוב לי לציין שניסיתי את כל שאר הטעמים שלא עשו לי טוב והשימוש שלי בתרכיז הענבים בהרגשה האישית מחזק אותי פיזית ונפשית. אודה לתשובתך

איתי179

New member
תגובה

נחכה שחברי הפורום יתנו לך תשובה. בנתיים יש לי שאלה: מה לגבי תרכיזי ענבים אחרים שכן יש עליהם הכשר בד"צ ? ניסית?

buki1986

New member
תגובה לתגובה

אכן ניסיתי,אך הויטמינצ'יק הוא היחיד שמכיל תוספת ויטמינים שחיוניים עבורי ולא מכיל חומרים מזיקים כגון צבעי מאכל סינטטיים וחומרים משמרים שעושים לי תגובות לא טובות לקיבה שלי,שהיא רגישה מאוד(אבחנה רפואית של "מעי רגיש/רגיז")

buki1986

New member
תגובה נוספת

אני ממש מכור לטעם הענבים ואוהב יין. אני אומנם לא ילד,אך יש לי חשקים ורצונות של ילד ויהיה לי מאוד קשה להפסיק לשתות את הויטמינצ'יק בטעם הענבים,שאגב התברר לי רק לא מזמן שהוא לא בהכשר הבד"צ,היות וכל שאר הטעמים כן בכשרות הבד"צ

איתי179

New member
נ.ב

אני מאחל לך רפואה שלמה במהרה בקרוב
בשאר כל חולי עם ישראל. .

תגובה

בתור אדם שמשתדל לקיים מצוות ומאמין בבורא עולם אין צורך שתקפיד בכאלה דברים שוליים. (למשל, טבל עורלה ושביעית אין בכלל בתרכיזים שמלאים בחומרי צבע טעם וריח, ממש לא בפרי עצמו...).
הבד"צ לא נותן הכשר להרבה מוצרים, ברוב הפעמים הסיבה היא לא כי המוצר אינו כשר או שיש בו איזה ספק ופקפוק, אלא מסיבות של החמרות (שאיננו חייבים בהם) או סיבות עסקניות ופוליטיות, ואין לאדם תמים מן השורה שייכות לכל הדברים האלה, בטח שלא להתחיל להתחזק או להקפיד במצוות דרך זה.

תמציות - הם אחד הדברים המלאים בעיות כשרות

הם מכילים לעיתים עשרות רכיבים ובהם כאלה שהם טריפה לחלוטין.

מי שמקפיד על כשרות טובה במזון הנכנס לפיו ימנע מצריכת מוצר שאינו כזה.

buki1986

New member
ניסיתי תרכיזים אחרים של חברת שופרסל ופריגת

בס"ד

שלום חברים,רציתי לעדכן שקניתי תרכיז בטעם ענבים של שופרסל וגם של חברת "פריגת",די מוצלחים האמת....
ההשגחה של התרכיז מחברת שופרסל: בהשגחת הרב רובין בד"צ ושל פריגת בהשגחת הבד"צ,שאלתי היא האם אני יכול לסמוך על חותמת הכשרויות האלו?אודה לתשובה מהירה

למעלה