כשרעמו התותחים הרמטכ"ל מכר מניות

כשרעמו התותחים הרמטכ"ל מכר מניות

ובאיזה שלב הוא קנה מחדש? אולי אחרי 'השבת השחורה' שבה נשלחו המוני חיילים לא מוכנים אל מותם והבורסה נפלה?

gershon17

New member
אוי, נו באמת

היה לו תיק של 120,000 שקל. הבורסה התנודדה בחודש האחרון סביב אותו הערך, והיום אם אני לא טועה היא במצב טוב יותר משהיתה עם חטיפת החיילים. כלומר הוא הפסיד. גם אם הוא קנה בשפל (מה שלא פורסם בשום מקום ולא ידוע, זו ספקולציה זולה שלך), מדובר על רווח של אלפי שקלים בודדים. הוא גם מכר אחרי שהידיעות התפרסמו בתקשורת. באותו הזמן בערך גם אני מכרתי את החלק הישראלי בתיק המנייתי שלי. זה היה בסכום גבוה יותר מאשר 120,000 שקל. גם אותי צריך לחקור?

gershon17

New member
הוא מכר אישית?

או שאשתו התקשרה לברוקר ונתנה הוראה למכור? אם הוא התעסק בתיק המניות שלו בזמן שהיה צריך לטפל בתחילתו של המשבר - זה באמת חמור. אבל אם לא הוא התעסק בזה אלא מישהו אחר - אין בזה ולא כלום.

בהתחלה ששמעתי את זה חשבתי שזו מעשיה

אבל אחרי ששמעתי אותו מודה הבוקר שעשה זאת והוא רק לא מבין למה פירסמו את זה. יש לי רק דבר אחד להגיד על זה: שערורייה.

כשהבורסה נפלה חלוץ חש מכה קלה בכנף

פקיד הבנק שאל: אתה בטוח? למכור הכל? הכל, הכל, ענה חלוץ וחזר לישיבה בבור הדנה במלחמה.

לצערי הרמטכ"ל הוא בבואה לחברה שלנו

לצערי הרמטכ"ל הוא בבואה לחברה הישראלית ולאיך הקפיטליזם משתלט על חיינו בכל המישורים, כולל בצבא. ואת זה יכולנו לראות היטב בחוסר המזון וציוד הבסיסי ביותר לחיילי הסדיר והמילואים, בעוד שאדון דן חסכן מנצל את הידיעות שבידו כדי לעשות קופה. כך נראית היום החברה הישראלית המתפוררת שכל מה שמעניין אותה הוא הכסף ועוד כסף וכמה שיותר יותר טוב... הבעיה שאף אחד לא חי בואקום ולצערי החברה הישראלית השבויה בחלום הקפיטליסטי וכל מה שמעניין אותה זה הכסף, לא משכילה להבין את זה. כך שכמו שציינתי, הרמטכ"ל הוא בבואה של החברה הישראלית, וכמו שהוא נראה היום, תחשבו לבד איך אנחנו נראים...

לא קשור בכלל לקפיטליזם

בארה"ב הקפיטליסטית מפקידים הגנרלים את תיקי ההשקעות שלהם בנאמנות עיוורת לכל תקופת תפקידם כדי למנוע ששיקולים זרים יתפסו מקום בהתנהגותם, אפילו למראית עין. אצלנו זה קשור להפקרות מימי מפא"י הסוציאליסטית שהמדינה והחברה שייכות ל'כוחותינו'.

מה עם הליברטון?

כדאי להביא פרטים מדוייקים ולא לזרוק שמות שלרוב המשתתפים לא אומרים הרבה.

המאמר מפריך ההשמצות בנוגע להליברטון

שמתנגדי בוש מפריחים מאז מלחמת עיראק. הניסיונות שלהם ללכלך את צ'ייני בגלל שהוא היה יו"ר הליברטון קודם לתפקידו כסגן הנשיא לא הצליחו.

בושה גדולה לבנק לאומי

שאיכות העובדים שלו כה ירודה שהסיפור התגלגל לו החוצה. ביום שבו יו"ר ועדת חוץ וביטחון זוכה לכתב אישום חמור והמשטרה ממליצה להעמיד את שר המשפטים לדין על עבירה חמורה הכותרות הראשיות הן איזו פרשייה צהובה בנוגע לרמטכ"ל. הרמטכ"ל לא השתמש במידע פנימי שאתם ואני לא ידעתם, העובדה שהולכת לפרוץ מלחמה הייתה ידועה לכל ברגע שבו הוא מכר את המניות. הוא לא הטה את החלטותיו המקצועיות בהתאם לתיק המניות שלו. הוא לא פיספס דיון או עיכב אותו כדי לטפל בעניין אישי לא דחוף. הוא סך הכל ניצל הפסקה כדי לטפל בענייניו הכלכליים האישיים - והיי, למען האמת הוא גם לא עשה את זה כל כך טוב. נכון זה מעמיד אותו בבעיה גדולה עכשיו מול פקודיו והציבור. נכון, זה אולי נשמע מאוד קר רוח (ואולי דווקא להיפך?) ולא נחמד. אבל אין כאן שום דבר ששווה עיסוק כה רב, ובטח לא פיטורי הרמטכ"ל כמו שכמה דמגוגים בכנסת קראו היום. המידע הזה הוא צהוב, לא רלוונטי לגבי תפקוד הרמטכ"ל, הדבר היחיד שמסריח פה לשמיים זה ההתנהלות של בנק לאומי.

מצעד התומכים והמתנגדים

תהיתי לעצמי היום אם יהיו פוליטיקאים שיעזו להתייצב לצד הרמטכ"ל ואכן ישנם: השר שאול מופז, השר אבי דיכטר והשר גדעון עזרא. כל הכבוד להם על הנכונות להביע עמדה לא פופלארית ולהוציא קצת את הצהובנות מהחיים הציבורים שלנו. לעומת זאת - ח"כ יורם מרצינו, ח"כ קולט אביטל וח"כ זבולון אורלב נמצאים בצד הדמגוגים - אני מציע שיפרסמו גם הם את פירוט חשבונות הבנק שלהם מהחודש האחרון...

טשאפק

New member
לא בטוח מי הדליף

הדלפת מידע מן הבנק היא עבירה פלילית, ואין פה מה להרחיב. אתה צודק בשאר הדברים. הפרשה שולית יחסית ודחיפתה למרכז הדיון היא טעות, וכנראה טעות מכוונת, של התקשורת.

../images/Emo45.gif כאילו מחפשים שעיר לעזאזל...

במקום להתרכז בחקירת המלחמה מתעסקים בדברים הכי שוליים נכון לעכשיו.

למעלה