כששכנים מפצלים דירה ללא היתר, למי פונים במכתב תלונה על כך?

כששכנים מפצלים דירה ללא היתר, למי פונים במכתב תלונה על כך?

בנוסף למנהל ההנדסה, יש גורמי משפט/תכנון עירוני שיש ליידעם על כך?

תביעה להחזרת מצב לקדמותו בעקבות פיצול לא חוקי.

ניתן לארגן מס' דיירים [ועד הבנין] או לבד ולהגיש תביעה בפני המפקח על הבתים המשותפים במשרד המשפטים, נגד המפצל בעבור פגיעה בערך הבית ולדרוש החזרה למצב קודם ופיצוי הדיירים שנפגעו מהפיצול [ללא הוכחת נזק]

ראשית הייתי פונה למפצלים עצמם.

לפני שאת רצה ומטילה את הפצצה, הייתי פונה למפצל עצמו.
מסבירה לו מה מפריע לי ומדוע אני מבקשת להשיב את המצב התכנוני לקדמותו.
אף על פי שהחוק לטובתך, ואף על פי שמדובר בעבירת בניה חמורה שאינני נותנת לה כל לגיטמציה, תמיד עומדת לנגד עיני העובדה שבצד השני עומדת משפחה שעתידה לספוג מכה כלכלית אנושה.
זו אך ורק דעתי האישית. זכותך החוקית לפנות לועדה המקומית, היא תזום משם את המשך הטיפול ללא צורך בהתערבות נוספת מצדך.

בברכה,
עו"ד ירדני לילך, שמאית מקרקעין.

לעו"ד לילך - משפחה שעומדת לספוג מכה כלכלית אנושה ?

מפצלי דירות הם עברייני בניה במלוא מובן המילה, הם בדר"כ תאווי בצע , שכירות רגילה לא מספקת אותם, ותנאי המחייה והדחק של השוכרים מעניין אותם אף פחות.

את דיירי הבניין הם "לא רואים ממטר".
וכמובן שעמדת הדיירים כלל אינה נחשבת.

חשוב שעברייני פיצול ישפטו במלוא החומרה ושיפגעו בכיסם הפרטי עד כדי הפסד כל השקעתם בפיצול...אסור לחשוב עליהם כמסכנים, כי הם לא.

השיח היחידי עם מפצלי דירות הוא ע"י מכתב לפני תביעה משפטית ולא "פוצ'י מוצ'י...

צר לי שאת כותבת כסניגורית ולא כ"נציג ביהמ"ש" או שאולי את כותבת תחת כובע השמאי שלך [כי יש שמאים שמשתפים פעולה עם מפצלי דירות] ואני מקווה שאת לא.

המחלקה לאיכפת דיני מקרקעין בפרקליטות - יש להחריף המאבק

לפני כחודשיים הורה משרד המשפטים לתובעים לדרוש קנסות בשיעור של 1,400 שקלים לכל יום בו נעשה שימוש בנכס מפוצל. מדובר בהחרפת המאבק נגד מפצלי הדירות אליו מתגייסת כל מערכת המשפט.

מנהל המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין בפרקליטות המדינה קיים באמצע נובמבר אשתקד יום עיון מיוחד בנושא. במסגרת יום עיון זה הומלץ לתובעים לפעול בעניין זה בשני מסלולים – קנס בגובה של 1,400 שקלים לכל יום, או קנס בגובה 400% מרווחי בעל הנכס כתוצאה מהשימוש.

מדובר בקנס אשר אמור להיות מוטל על העבריין מיום גילוי העבירה ועד למתן גזר הדין, וזאת במידה והאחרון קיבל הודעה מראש על כך. יש לציין כי במקרים מסוימים מדובר בתקופה ארוכה והקנסות עלולים לעמוד על מאות אלפי שקלים.

במסגרת יום עיון זה הוצגו בפני התובעים כלים שונים לאתר את הדירות המפוצלות וביניהם גלישה באתרים המפרסמים דירות להשכרה, איתור תווי חניה אשר הוענקו לדירות קטנות וכדומה. התובעים קיבלו גם הנחיות מפורטות בנוגע לאופן הגשת כתב האישום, העבירה אשר יש לייחס לנאשמים, טענות הגנה נפוצות וכדומה.

בואי נשים דברים על דיוקם...

אני לא כותבת כסנגורית, בוודאי שלא כנציגת ביהמ"ש ואפילו לא כשמאית.
כל עוד שכר טרחה לא משולם לי אני כותבת מדעתי האישית כאם למשפחה.
אגב, זה בסדר גמור שדעתך שונה משלי, אין לך כלל וכלל מה להצטער.
כל היופי בפורום הזה ואחרים הינו שלכל אחד דעות שונות והוא יכול לחשוב אחרת. את יכולה לקבל ולהקשיב לדעתו של האחר או לשלול אותה על הסף.

כולנו אנשים בוגרים. בוגרים מספיק לקבל החלטות. אדם שרכש דירה מפוצלת או מפצל אותה בעצמו, (לרוב) מבין את המשמעות שמדובר בעבירת בניה שיכולה לספוג עונש פלילי.

אני רואה אדם שרוכש דירה מפוצלת / פיצל דירה כעבריין בניה בדיוק כמו אדם המתגורר במחסן / אדם שבונה יח"ד נפרדת במרתף ביתו / אדם שביצע תוספת בניה ולא קיבל לגביה היתר בניה.
אני מבטיחה לך שבספר הטלפונים שלך לא תצליחי להעביר 10 אנשי קשר רצופים מבלי שאחד מהם עבר על אחת מעברות הבניה.
זה לא אומר שעבירות הבניה הם לגיטמיות, וגם כתבתי בתגובתי שאני לא נותנת לגיטמציה לפיצול דירות, אך להבדיל מהמחוקק אני גם לא חושבת שמדובר באוייבי האם אשר גורמים נזק לשוק הנדלן, להפך!

שוק הדירות הקטנות קיים ורותח. הביקושים לדירות קטנות עצומים.
לא פעם כתבתי והסברתי שאילו היו ממסדים את החלוקה במקום להילחם בה היינו פותרים חלק לא קטן ממצוקת הדיור (וכפתרון קסם לתאוות הבצע של המפצלים היה ניתן לקבוע כחוק שהם ימוסו ע"פ מס הכנסה לדוגמה).
לשמחתי אפילו המחוקק מתחיל להבין זאת והציע כל מיני פתרונות חלוקה כאלו ואחרים (ואציין כי הפתרונות שהוצעו הזויים, לא מציאותיים, אבל לפחות מראים על מחשבה בכיוון).

את מפרטת עמוקות את החומרה שבפיצול דירות ואני לא מבינה מדוע.
כותבת המודעה לא עתידה לפצל את דירתה ואני לא המלצתי לה לעשות זאת.
סה"כ טוענת הכותבת שהפיצול מפריע לה ופוגע בה.
את חושבת שיש לרוץ ומייד, להשמיד את התופעה ולפגוע עמוקות בכיסם של תאווי הבצע.

אני לא מכירה את המקרה ולא מכירה את השכנים. ככל שמדובר בעבריינים שמזלזלים בבניין, אין לי ספק שאת צודקת. יחד עם זאת יתכן גם מצב אחר שבו מדובר במשפחה שלא יודעת שהדיירים שלה גורמים נזק ואולי ניתן לפתור אותו.

לשון נקבה - התייחסות.

בוקר טוב לילך... אני חש שפנית אלי כאשה [אל רעותה] ואני לא.

אבל אתייחס להתייחסותך, כמפורט בפרסום משרדי ממשלה לציבור ש"ההודעה ניתנה בלשון נקבה אבל מופנית גם לזכרים" .

============================================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914.

d70

Well-known member
עלולה להיווצר עוד בעייה
במידה והמפצל לא אדם נעים או עבריין,עלולה להיווצר סיטואציה לא נעימה בין הצדדים ולייצר סיכסוך מיותר.עדיף לשם מודעה אנונימית ולהתריע שידוע שהדירה מפוצלת ועומדים לפנות לרשויות ולתת לבעלים צ'אנס לעשות חושבים.

לילך, תודה רבה לך על תגובתך

מדובר כאן בעזרה לקרובי משפחה, הסובלים מן הפיצול. המפצלים התפלצתיים, חילקו דירה לכוכים קטנים נוראיים, לצרכי בצע כסף. להשכרה כמובן לצעירים שאינם די חזקים להתנגד לבעלי בית חמדניים.

למעלה