כשתורכם לומר לא

tlingit

New member
כשתורכם לומר לא ../images/Emo31.gif

אתם יודעים - מגיע אליכם אדם שמעוניין באימון לפגישת בירור: מה זה אימון, מי אתם וכו´, פגישה שהוא יעשה עם עוד שניים-שלושה מאמנים כדי לבחור. כידוע לנו, בפגישה הזו לא רק המתאמן בוחן ובוחר את המאמן, אלא גם התהליך ההפוך קורה: זוהי ההזדמנות שלנו המאמנים לבחור האם לעבוד עם המתאמן הזה או לא. כאשר המתאמן הפוטנציאלי הוא זה שבוחר שלא לעבוד איתכם, המצב ברור (נעים או לא) כמה פעמים קורה לכם שאתם מקבלים תחושה של ´לא רוצה לעבוד עם המתאמן הזה´? לעיתים נדירות או לא כל כך? ואיך אתם אומרים זאת לאותו אדם? מה קורה כשהוא דווקה מאד התרשם מכם לטובה, ומאד מעוניין להתאמן אצלכם, ואתם ממש לא?

לא קורה כמעט ואני חושבת

שזה קשור לאופן בו אני מציגה את עצמי מלכתחילה, בעיקר באמצעות החומר הכתוב באתר שלי אליו אני מפנה כל לקוח שפונה אלי גם אם פגשתי בו פנים אל פנים. חלון הראווה הזה מאפשר לי להניח את הכללים הבסיסיים להתקשרות בינינו. אם קרא הלקוח את כל מרכיבי אותו חלק באתר שהם אודות אימון ופנה אלי, סביר להניח שכבר עבר עם עצמו סינון מסויים והתאמה התחלתית של ציפיות. המיתוג האישי שלי הוא מסויים והוא מושך אליו לקוחות שמתאים לי לאמן אותם במיוחד בזה שהשירות שאתן להם הוא המתאים ביותר. אין הדבר אומר שאיני יכולה לאמן אחרים או שאחרים אינם יכולים לאמן לקוחות ש"תפורים" טוב יותר מולי אבל אני בהחלט שואפת להתאמה מקסימלית. המקרים היחידים בהם אמנע מלאמן אדם המבקש להתאמן אתי יהיו קשורים בדר"כ בסוג המטרות שיציג שלי קשה לחיות איתן כמו למשל להשיג דבר שאינו חוקי, שאינו תואם את הקוד המוסרי שלי כאדם או שהוא לחלוטין בלתי אפשרי בעליל. אז אפנה אותו מיידית הלאה כדי שלא להונות אותו ולהכביד על עצמי. אני אומר לו זאת כך, פשוט, מתוך כבוד עצום לשנינו. כבר קרה, ואני מוכרחה לומר שנתקבל בהערכה רבה. בברכה,

T a l c y

New member
כשתורי לאמר לא...

אני אומרת לא. זה לא תמיד נעים (בעיקר אם בצד השני מעוניינים) אך זה קריטי בעיני להמשך העבודה שלי עם עצמי ושלו/שלה עם עצמם. כמובן, שאבדוק עם עצמי מאין מגיע ה"לא" ואם אראה שזה נקי מספיק, לא ממקום של פחד, חוסר בטחון וכו' - פשוט אגיד - לא. תודה, טל

דניאלוג

New member
השאלה שלך הגיעה בדיוק בזמן......

יש לי מתאמנת חדשה שמהפגישה הראשונה לא הרגשתי בנוח..לא ידעתי להסביר לעצמי מהיכן נובעת התחושה..וכמובן לאחר הסדרת כל הפרטים הטכניים ושיחת ההכרות קבענו פגישה נוספת..גם בפגישה השניה חשתי שבאופן הצגת הדברים של המתאמנת יש הרבה חוסר מיקוד,בלבול.מסרים דו משמעיים..שיקפתי לה את הדברים ...ושוב לאחר שיצאה הרגשתי את ההרגשה הלא טובה לגבייה...אני חושבת שאני מזהה דפוסים של חוסר יציבות נפשית שקצת מדאיגים אותי ואולי אני נבהלת....או..משהו אחר...בכל אופן אקיים את הפגישה הבאה ואני מניחה שאם אמשיך להרגיש את התחושה הזו אבחר לא להמשיך את האימון.כמובן שאבדוק עם עצמי,מה קורה...אבל אני חושבת שיש לנו אפשרות לבחור את המתאמנים.... היות ויש לי מתאמנים נוספים וסימתי אימונים ל10 מתאמנים אני יכולה להגיד שזו הפעם הראשונה שזה קורה לי.......

hanashim

New member
לא יקרה

שלום רב אני מניחה לחשוב שהדוגמה שנתת כאן הינה ידירה ביותר והייתי אומרת שאף לא קיימת אני חושבת שמאמן טוב צריך לדעת להתמודד עם כל מטופל שפונה אליו וכן בכאלה מטופלים למאמן יש הרבה יותר אתגר ופרויקט אישי דווקא להצליח איתן אני מקווה אבל שאם אחרי הפגישת ההיכרות המאמן ירגיש שלמרות כל מה שדיברתי למעלה הוא חייב לסרב לו שיהיה לו מספיק את הכוח לקום ולומר לו זאת אם כל הקושי בדבר גם במחיר כלכלי שהמאמן יפסיד כאן

ליפט

New member
הסתייגות

אני מסתייגת מהדיכוטומיה שמגדירה את איכות המאמן. המינוחים של "צריך" ו-"חייב" מגבילים ובעצם מנטרלים את חופש הבחירה שלנו כל עת שנשתמש בהם. אני מכירה לא מעט מאמנים שבוחרים מיהם הלקוחות המתאימים להם ובאיזו רמת מוכנות לתהליך שינוי הם רוצים את המאומן שלהם מראש. אחרים רואים אתגר בלקחת כל אדם באשר הוא וללכת איתו כל דרך. זהו חופש הבחירה האישי והמקצועי וזה לא הופך אף אחד למאמן פחות טוב או יותר טוב במה שהוא עושה. אני מרגישה שככל שאני נעשית יותר ויותר נינוחה וטובה בתחומי, אני מרשה לעצמי לבחור עם מי אני רוצה לעבוד, אני נמצאת במקום שבו אני לא זקוקה לאישור שלי או של אחרים שאני יכולה לעמוד באתגר. אני בוחרת מה שטוב לי. גם המאמן הוא אישו בתוך מערכת היחסים המתהווה הזו ומותר לו לבחור איפה טוב לו ואיפה לא, בדיוק כמו למאומן. והאם אין זה נכון לאמר שברגע שאני קובעת תעריף גבוה לשעת אימון, אני בעצם מסננת את לקוחותיי מראש. אז מדוע לא נכון הדבר בנוגע לסוגיות האימון ו/או לאישיות ול-being שהמאומן מביא. מהרגע שנעשתה הבחירה, המחויבות היא טוטאלית. אני חושבת שכשמאמן קובע לעצמו רף גבוה כ"כ,( "לא יקרה") זה מבטא התנהלות קשוחה עם עצמו שלא לדבר על לדון את עצמו להתמודדות אישית כל הזמן מול שיקוף המאומן עצמו. אני לא רואה בסלקציה של לקוחות קושי או חולשה של המאמן, לעיתים קרובות אפילו להפך. המאמן מאוד מוגדר לעצמו וללקוחותיו, להבדיל ממקום בו הוא צריך להוכיח את עצמו כל הזמן. ובל נשכח, גם מאמנים הם בני אדם וגם להם זכות הבחירה החופשית מבלי חשש לתיוג מקצועי. יחי חופש הבחירה. יום נפלא לכולם.

זה אכן קרה לי ../images/Emo13.gif

זה קרה 5 פעמים. זה נדיר מבחינתי שזה יקרה, וזה אכן קרה באופן מאד נדיר, יחסית לכמות האנשים שעבדתי איתם. הסברתי שזה לא מתאים, ושיותר נכון שהם יעבדו עם מטפל/ת אחרים. אני מתייחסת אל זה בפשטות. כמו שעבורי לא מתאים לעבוד עם כל מטפל/ת, או כל מדריך/ה, כך סביר שלא כל מי שיגיע אלי יהיה כדאי עבורו שאני אעבוד איתו, או שלא כדאי עבורי שאני אעבוד איתו. למשל, במקרה של חלק מהאנשים, עדיף היה שהם יעבדו עם מטפל/ת שעובד בעיקר עם מגע, במקרה אחר האדם היה מאד לא יציב נפשית והרגשתי שעדיף שהוא יעבוד עם אדם אחר.

מידע נוסף

אם המאמן/ת או המטפל/ת או המדריך/ה לא רוצה לעבוד עם אדם מסויים, אז כדאי שהוא לא יעבוד איתו. מכיוון שזה יפגע בטיפול/באימון אם הוא יעבוד איתו בכוח. כמובן שיש מקרים שהמטפל/ת מרגישים התנגדות או פחד, וזה הוא אתגר שכדאי להם לעבור, או שכדאי להם להתפתח ממנו. אבל אני מדברת בהודעתי על מצבים אחרים. מצבים בהם זה מרגיש לא נכון מבפנים לעבוד עם אדם מסויים, או שהעבודה עם אדם כלשהו גורמת ליותר מידי קשיים.

למעלה