כשתיקים באפלה פגשה את שר הטבעות...

• פותח הנושא hrgo
  • פורסם בתאריך

hrgo

New member
כשתיקים באפלה פגשה את שר הטבעות...

חביב.

Ice Age

New member
חביב, מזכיר את הקטע של xmas files

ולמה שיהיה אסור לשים את זה כאן? זה לינק לאתר אינטרנט. אתה מכיר את הקטע? אתה שם דברים על אתר ואנשים מכל העולם יכולים לראות את זה?

orityemini

New member
שאלה טובה....

יש באמת קטע כזה שיש כותבי פיקים אשר מעדיפים שיבקשו מהם קודם בשביל לפרסם את מה שהם כתבו, אבל לא נראה לי שיש בזה איזו הפרת זכויות יוצרים מכיוון שכותבי הפיקים בעצמם הפרו את הזכויות האלה כשכתבו פיקים על תיקים ושר הטבעות למשל. אבל בכל מקרה אפשר לשאול את צילה המומחית למשפטים אצלנו... והקטע הזה כבר פורסם בפורום הזה בעבר ולא אמרו מילה, אז מה השתנה עכשיו?

DarlingAdam

New member
זה לא לינק, אלא קובץ.

ואני לא יודע בקשר להפרת זכויות יוצרים, שאלתי בקטע של נימוס בסיסי כלפי כותי פיקים, שיש לי כלפיהם כבוד רב. לא עניין של חוקיות אלא נטיקט.

scoutlavie

New member
אני מומחית...נגיד:)

בעיקרון , אין כ"כ בעיה עם זכויות יוצרים בפנפיק, בגלל שאין פה ענין של מטרת רווח, שזה למעשה סיבת האיסור, ביחד עם ענין של פרסום שם הכותב. בהרצאה ששמעתי בנושא אמרו לי את זה . מה שכן, עדיף להזכיר מי כתב את זה . בנוסף, יש דבר בקנין רוחני, שלקחתי קורס סמסטר שעבר והוצאתי ציון לא רע בכלל , שנקרא זכות ההרשאה הראשונה . אם היא ניתנה בהיתר , אז אפשר להמשיך להשתמש בזה , כל עוד זה באופן חוקי . אם הפנפיק הגיע לאותו אתר באישור, נראה לי שזה בסדר. בכל מקרה , זה תמיד נחמד לפרסם מה כותבים , לא נראה לי שהכותב יתנגד...

DarlingAdam

New member
אני אישית הייתי מאוד מתנגד,

אם הפיק שלי היה נמצא באתר שלא ביקש רשות להחזיק בו, שלא טרח אפילו להודיע לי שזה שם...

למעלה