"כש..." או "ש..."

bhnadav

New member
"כש..." או "ש..."

אחת מטעויות הלשון העברית שבאמת באמת באמת מפריעות לי זה שימוש לו נכון במילית "ש" במקום "כש". לדוגמא, יש אנשים שאומרים וכותבים: נסעתי חזרה הבייתה שדנה כתבה מכתב. ברור שצריך לומר "כש" אבל שאלתי היא האם טעות זו היא באמת נחשבת לקריטית ולמפריעה לאנשים שיש להם אפילו ידע מינימלי בנושא. נחוץ להדגיש שאני בן 14, לא משהו מיוחד בלשון ולא מפריעים לי בכלל טעויות הגייה בנוסח דגשים וכו'. דווקא ה"ש" וה"כש" מפריעים לי.

אפשר לראות

שגם טעויות של זכרו נקבה לא מפריעות לך ("ולא מפריעים לי בכלל טעויות הגייה בנוסח דגשים..."), אז למה באמת דווקא לעניין משעבד הזמן נטפלת? מועצת אח"לה מאמינה שמי שמתריע על טעויות לשון אצל אחרים ראוי לו שיבדוק גם את לשונו.

bhnadav

New member
נו באמת,

לא התכוונתי לטעויות מהנוסח של זכר ונקבה, ואת צריכה לבדוק אצלך דווקא מדוע הסקת מהמשפט "ולא מפריעים לי בכלל טעויות הגייה בנוסח דגשים..." את זה שלא מפריעים לי טעויות בנוגע לזכר ונקבה. המשפט שנתת בסוף לא ראוי אפילו להתייחסות, כי הוא לא הגיוני אפילו. אם מפריע לי טעות לשון אצל אחרים, לא קשור בכלל ללשון שלי. הדבר היחיד שזה אמור לומר לי שזה אני אולי "מיושן", אבל אני לא מאמין שאחד שמבין יאמר על זה מיושן.

john1987

New member
הרוב

אומר "ש" ופחות אומר "כש" ומשמע שניהם קבילים במדיה הזו של השפה. אני לא בטוח לגבי שפה רשמית. מאז שנולדתי (וזה לא היה רחוק אבל גם לא קרוב) אני אומר "ש" במשמעות הזו ומעולם בדיבור לא אמרת "כש".

Aldaris

New member
אני גם שמתי לב לעניין הזה אצל אנשים

אבל זה לא כלכך מפריע...לא יודע למה... יש מילה שאני ממש שונא להגיד והיא - שכש..."הוא אמר לי שכשהייתי אצלו לא הייתי מרוכז.." לפעמים אני לא סגור על עצמי אם זה בכלל תקני להגיד -שכש-

למעלה