כתבה אנטי ישראלית חריפה בעיתון בית הספר

debby12

New member
מנהל
כתבה אנטי ישראלית חריפה בעיתון בית הספר

אחת מילדות הבית חזרה מבית הספר ובאמתחתה עיתון בית הספר, מהדורה מיוחדת לרגל חופש הביטוי של התלמידים. עלעלתי בו וחשכו עיני לגלות כתבה אנטי ישראלית חריפה
. מצורפת....

תוהה אם זו רק אני, או שזו באמת כתבה מעלת-ג'ננה. לחדד - אני תומכת בזכותו של הכותב לשנוא את מדינת ישראל או את טראמפ. מה שמפריע לי אלה הקביעות העאלק-עובדתיות בכתבה כמו

Referring to the U.S. Government "own atrocities"
* Comparing the level of human rights abuses in Israel to that of China
* Claiming that Israel has "unchallenged control" over Facebook
* Referring to the "sick culture prevalent in the United States"
* Referring to "despicable acts being committed by Israel on a daily basis"
* Referring to "the U.S. government...unashamed... complicity in the massacres of Palestinian Civilians by the Israeli government"

מה הייתם עושים, אם בכלל?

debby12

New member
מנהל
בנתי. אפשר קצת יותר פירוט?

כלומר - כתבה כזו פשוט לא היתה מזיזה לך?

כאמור - לו הייתי אני כותבת כתבה "מאזנת" נגיד, אז לא היה עולה בדעתי להלל את מדיניות ממשלת ישראל הנוכחית או משהו כזה. אבל לכתוב שארה"ב מסייעת לממשלת ישראל לרצוח אזרחים פלסטיניים באופן יום יומי? בעיני זה פייק ניוז.

metm98

New member
מי כתב את זה?

אכן לתמנון ההסתה האנטי-ישראלית יש זרועות ארוכות. שווה לכתוב מאמר תיקון.
*אבל*
ישראלים הם האנשים הכי פחות מתאימים לכתוב מאמר שכזה. פשוט אכפת לנו יותר מדי, אנו מעורבים יותר מדי, והרבה יותר מדי עובדות נראות לנו כמו ידע כללי שאינו דורש הסבר. האם יש מישהו "אובייקטיבי" בסביבתך שיסכים לעשות זאת?

debby12

New member
מנהל
כתב את זה תלמיד תיכון - חבר מערכת העיתון

לא יודעת אם יש מישהו בסביבתי שיסכים לעשות את זה. חשבתי יותר בכיוון של לעשות בלגן למורה ה"גאון" שאמור לפקח על העיתון הזה + עותק למנהלת + עותק לחבר הקונגרס המדינתי היהודי ביותר שהעביר את החוק שמאפשר כאלה כתבות.

vinney

Well-known member
כן, תעשי בלאגן ותוכיחי להם את הנקודה

״ישראל מדינה חוסמת פיות שלא מאמינה בחופש הדיבור ופוגעת בעיתונאות חופשית״
&nbsp
אין פה דרך לנצח. כך עובדת הפרופגנדה, מציאות לא מעניינת אף אחד פה. זה עובד מצויין לFOX כבר עשורים, למה שזה לא יעבוד לעיתון בית סֿפר המצ׳וקמק?

metm98

New member
תלמיד תיכון? די מדהים איך ששטיפת המוח עובדת

אפשר לפרסם נתונים מה CIA שמראים את תוחלת החיים של פלסטינאים. אפשר גם להראות מספרית כי אם יש השמדת עם במזרח התיכון מאז קום המדינה, אזי היא של יהודים בארצות ערב. אפשר להשוות לחילופי אוכלוסין גדולים אף יותר שקרו לפני הסכסוך הערבי ישראלי וגם אחריו. אפשר לדבר על המקרים בהם הפלסטינאים סרבו לכל הסדר שלום שלא כולל את השמדת המדינה היהודית. אפשר גם לנקוט בגישה "מציאותית" ולומר שהסכסוך הזה מורכב מאין כמוהו וכל הפשטה חוטאת לאמת - אבל כל זה לא ישתווה להפגנה עם סיסמאות קליטות ודגל סקסי. זהו המחנה אליו הנערה המתלהבת הזאת רוצה לשייך את עצמה, וכל השאר זה דיסוננס קוגנטיבי.

נראה לי שעדיף לא להתיחס למאמר הזה בשום דרך (ובטח לא דרך המנהל) כי זה רק יגביר את החשיבות שלו. אם זה מספיק חשוב לך, ואם גם הורים נוהגים לפרסם בעיתון הזה, אז אפשר לכתוב מאמר אחר (שאינו מקושר לקודם) שמתאר את שטיפת המח האנטי-ישראלית על גבול האנטישמיות בקמפוסים בארה"ב ואולי אף לרמוז שההסתה הזאת מאורגנת וממומנת ע"י הציר קטאר-תורכיה-איראן (כנראה שזה לא נכון, אבל למה לא לתת לצד השני להצטדק ולחפש הוכחות לשם שינוי?).

vinney

Well-known member
אין מה לעשות

לא יאמינו לאף מילה של הילדה הישראלית שלך, ואם תתחיל להתווכח זה רק יסבך אותה.
&nbsp
אמריקאים זה עם טיפש, וזה מתחיל מבית הספר. מושגים כמו critical thinking וfact checking לא מוכרים להם. כל מה שדוחפים לראש שלהם זה חופש הביטוי וכמה אומללים כל המסכנים.
&nbsp
זה קרב אבוד, הפלשטינאים ניצחו את המלחמה הזאת כבר מזמן, עוד לפני שהישראלים בכלל הבינו שיש מלחמה.

debby12

New member
מנהל
את הילדה שלי זה לא מעניין

אל חשש - היא ממש לא מתכוונת להתווכח עם אף אחד או לעשות שום דבר בנדון.

ואני לא מסכימה עם ההכללה שלך ש"אמריקאים זה עם טיפש".

vinney

Well-known member
זה בסדר, אל תסכימי

כעם זה עם מאוד טיפש,זה לא סותר כמובן את העובדה שיש הרבה מאוד אמריקאים חכמים ואינטלגנטיים.
&nbsp
עדות לטפשות האמריקאים כעם אפשר למצוא בפוליטיקה (ולא רק הדייר הנוכחי בבית הלבן, אם כי זאת דוגמא מייצגת), במערכת החוקים העקומה ובעיקר בעיקר - בכמות עצומה של אנשים עם אפס סקרנות והסביבה שאומרת להם שזה בסדר גמור. בין אם זה איימישים ובין אם זה רדנקים או אוונגליסטים וכד׳. בארץ לפחות אומרים לחרדים בפנים שהם פרזיטים ויש פעילות פוליטית וציבורית נגד כפייה דתית, קידום ההשכלה ושילוב חברתי, וכד׳. בארה״ב להיפך - קבעון ושמרנות אלה מילים חיוביות בעוד קידום וחופש אלה מילים עם קונוטציות שליליות עבור הרבה מאוד אמריקאים.
&nbsp
אפשר לפתוח דיון פילוסופי ארוך בנושא, לא בטוח שאת מעוניינת. אבל זאת דעתי, על כל פנים.

למעלה