כתבה בהארץ

למה הזוי?

אני בטוח שעל מין אחד של דינוזאור עם נוצות, הארכיאופטריקס, שמעת כבר מזמן. הסיבה היחידה בגללה דינוזאורים עם נוצות נראים "מפתיעים" היא הקונבנציה של המאיירים המציירים דינוזאורים עם קשקשים.

squalus

New member
אתה חושב שזה הזוי?

אתה יודע שעופות מסוווגים תחת מחלקת הזוחלים?

אולי אני לא מעודכן

אבל חשבתי שמחלקת הזוחלים לא קיימת עוד בגלל פוליפלטיות והעופות נמצאים במה שהיה תת מחלקת הארכזוארים, אם תת מחלקה זו עוד קיימת

squalus

New member
תלוי את מי אתה שואל

בפרוייקט ה Tree of Life Web למשל, כבר בכלל לא משתמשים בממלכות, מחלקות, תתי מחלקות וכו', אלא מסווגים חיות לפי קבוצות.
ואז ציפורים שייכות לקבוצת ארכאוזריה, ואם אתה עובר לשלב הבא, אז עופות נכנסים לקבוצת Dinosauria, ומופרדים מה-Crocodylomorpha - תנינים וקרוביהם.
בכל מקרה, עופות הם צאצאים של דינוזאורים, והרבה יותר קרובים לקרוקודילים מאשר לשאר הזוחלים הקיימים היום.

squalus

New member
איזה חלק?

על הקירבה של ציפורים לקרוקודילים יודעים מאז שנות ה-70 המוקדמות.
על ההכללה של ציפורים תחת class reptilia מדברים מאז אמצע שנות ה-80, והכניסו את זה לספרי הלימוד רק לפני כמה שנים בודדות, במקומות רבים עדיין תמצא את Class Aves, למרות שהיא לא קיימת יותר.
ופרוייקט Tree of Life קיים מאז 1995
אז?

כבר באמצע שנות ה-90

שמעתי על Class Dinosauria, ולפחות מרצה אחד טען שלפי חוקי הטקסונומוניה הפילטית לא יכול להיות שהצבים יהיו זוחלים והעופות לא.
דרך אגב, לאיזה ספרי לימוד אתה מתכוון? לא אתפלא אם בספרי לימוד לתיכון תמצא את מחלקת העופות גם בעוד 10 שנים.

squalus

New member
באמצע שנות ה-90

Dinosauria היו תחת Class Reptilia, ולא Class משלהם.
תחת טקסונומיה לינאית, עופות נחשבים Class Aves, ונפרדים מ Reptilia, הטקסונומיה הפילוגנטית שינתה את הכל, ועדיין משנה, לכן כבר הפסיקו עם Class ודומיהם, ועברו ל group או Clade.
בספרי לימוד אני מדבר על מה שהתשתמשנו ללמד את הסטודנטים לתואר ראשון בעת לימודי הדוקטורט שלי בארה"ב, השתמשנו ב Biology של Campbell and Reece.
למיטב זכרוני, רק במהדורה שמינית, שיצאה ב-2007, עדכנו את זה שציפורים נכללות תחת זוחלים.

למעלה