כתבה ביקורתית על הגרנד-קניון בבאר שבע

amit1270

New member
כתבה ביקורתית על הגרנד-קניון בבאר שבע

המגדיל לצרכן: ''גרנד קניון'' בבאר שבע - גודל יש, אופי אין
בארצות הברית מחסלים את הקניונים, בתל אביב בלמו אותם להצלת הרחובות הראשיים, ורק בפריפריה הם ממשיכים להיבנות. מה הטעם בקניון נוסף בבירת הנגב, ומדוע אין בו שום ייחוד לעומת הקניונים הקיימים בישראל? הציבור כבר יצביע ברגליים

http://www.xnet.co.il/architecture/articles/0,14710,L-3101259,00.html?dcMaa=1

zahipan10

New member
נצל"ש: הדמיה של שכונת קרית גנים החדשה

שתיבנה על הריסות אצטדיון וסרמיל שיהרס בעוד שנה וחצי.

darkshadow1

New member
אם אני זוכר נכון,

הקרקע כבר הוצעה למכירה בעבר, ללא הצלחה בגלל עלויות פיתוח גבוהות.

zahipan10

New member
לא בדיוק

הקרקע שהוצעה למכירה בעבר ונכשלה היא לא בשכונת קרית גנים אלא מעבר לכביש בשכונה ב', אבל הקרקע הצליחה להימכר בשנת 2009 וכיום נבנים בה 3 מגדלים.

darkshadow1

New member
אני לא רואה בעיה עקרונית בקניונים.

הבעיה היא שהם בדרך כלל נותנים עדיפות מוחלטת לכלי הרכב, על חשבון הולכי הרגל ומשתמשי התחבורה הציבורית.

ציוניסט

New member
קניון במהותו מסתגר לסביבה שהוא נמצא בה

לכן הולכי רגל ותח"צ תמיד יהיו בעדיפות שנייה.

zahipan10

New member
מי אמר שאין תרבות בבאר שבע?

אתה ממש לא יודע על מה אתה מדבר! באר שבע היא אחת מהערים עם הכי הרבה תרבות בארץ, אני מזמין אותך למוזיאונים בעיר העתיקה, ולמשכן לאומנויות הבמה כדי ליהנות מהצגה טובה.

חוץ מזה מפתחים תרבות רחוב בבאר שבע! לא חייבים ללכת לקניון כדי לשתות קפה טוב, יש את העיר העתיקה שעוברת שדרוג בימים אלה, יש את מרכז העסקים של העיר שכולל את אזור רסקו סיטי, קריית הממשלה, ואת אזור התחנה המרכזית ומגדל הרכבת (וכן אפשר להיכנס לתחנה המרכזית כדי לאכול משהו, היא לא כמו עוד קניון אלא היא מותאמת בצורה טובה להולכי רגל ונעים להיכנס אליה), ויש את שדרות רגר שבעוד מספר חודשים יחנכו את שני המגדלים הראשונים בשדרה, והיא תציע חנויות בוטיק ויוקרה, וגם רשתות גדולות.

וכן יש גם את הקניונים, מי שרוצה שילך לקניון מי שלא שילך למרכז העיר או לעיר העתיקה.

jeshu

New member
אמנם אני לא גר קרוב לב"ש כרגע אבל תסלח לי בבקשה שאני לא מתרשם יותר מידי. זה נכון שמנסים, אבל זה לא מרשים במיוחד. ומעבר לכך, צריך מסה של אנשים שתתעניין במרכז העירוני וכשאתה מספק אלטרנטיבה אתה דופק את המרכז ויש לעניין השלכות. לפני כמה שנים עשיתי קורס צילום בב"ש. שיעור אחד ייוחד לצילום לילה. מורה הקורס, שהוא תושב ב"ש לקח אותנו למרכז העיר. האכזבה הייתה רבה והוא אמר שסמסטר הבא הוא ייקח את הקורס לת"א, כמו תמיד. אני לא קורה ל"חנויות בוטיק ויוקרה ורשתות גדולות" תרבות, גם אם גם הן חלק מהתרבות. תראה, תרבות היא בין היתר חלק מהמכלול הזה שמושך אנשים להיות במקום מסויים ולאו דווקא לשתות שם קפה. אין לי בעיה לומר גם דברים טובים על ב"ש, אבל עדין, אני לא מעוניין לגור שם כי היא לא ניראית לי אטרקטיבית בדיוק מהסיבה הזו של חוסר בתרבות. אם אתה גר שם, אז אני מתנצל אם זה נשמע לך כמו עלבון אישי - זה לא.

יש לי ביקורת דומה גם על חיפה בה אני גר כרגע ועל ריבוי הקניונים בה.

zahipan10

New member
שוב, אתה לא יכול להגיד שאין תרבות בעיר מסוימת

אם אתה לא מכיר אותה ועל סמך ביקור אחד באזור מסוים ובשעה מסוימת במרכז העיר, תרבות היא מושג רחב מאוד ויש המון סוגים של תרבות, ולהגיד שאין דבר מזה בבאר שבע (גם אם לא התכוונת לכך) זה פשוט לא נכון.
אתה היית במרכז העיר באר שבע בלילה ואתה צודק בזה שלא היה הרבה מה לצלם כי מרכז העיר של באר שבע הוא פשוט לא מעניין כיום וגם חלק ממנו פשוט ריק, אבל זה משהו שהולך להשתנות בקרוב בזכות פרוייקט "שדרות רגר".
ה"חנויות בוטיק, הפאבים, ובתי הקפה" שיפתחו בשדרות רגר יתנו עניין למרכז העיר ויגרמו לכך שאנשים יסתובבו ויבלו שם וזה יחזק את תרבות הרחוב בעיר, וזה הולך לקרות בקרוב, כפי שאמרתי בעוד מספר חודשים יסיימו את בנייתם של שני המגדלים הראשונים בשדרה, ובעוד שלוש שנים יסיימו לבנות את כל הגוש הדרומי של המגדלים.

אתה יכול לבוא היום לבאר שבע ולהתרשם מהתרבות בעיר (ואם אתה מעוניין אני יכול לתת לך רשימה של מקומות שכדאי לבקר בהם), ואתה יכול להגיע בעוד שלוש שנים לעיר ולראות כיצד מרכז העיר באר שבע הפך ממשעמם לתוסס בזכות ה"חנויות בוטיק, הפאבים, ובתי הקפה" שיפתחו.

jeshu

New member
אני מכיר את העיר היטב ביקרתי בה פעמים רבות כאשר גרתי לייד וזו הייתה "העיר הגדולה". יש בה גם דברים טובים. היצע תרבותי אינו אחד מהם, לצערי, ואני עומד על דעתץי שבנייה של קניונים לא מקדמת תרבות. אני בספק אם כמה מגדלים ישנו את המצב, נקווה שכן, אבל ביננו, זה לא העניין.

אגב, "שדרות רגר" זו דוגמה מצויינת לבעיית תרבות - לקחו את "שדרות הנשיאים" ושינו את השם. כלומר, שדרות שבהן נסעו במשותף באופן סימלי ומופגן נשיא המדינה עם נשיא מצרים לאחר חתימת הסכם השלום נקראו על שם הארוע ואחר כך, במקום למצוא מקום אחר לרג ז"ל, שינו את שם הרחוב הראשי באיזה החלטה של פופוליזם ופוליטיקה. זה מראה על איזה חוסר.

וזה לא שאהני בטוח שאם לא יהיו קניונים, כן תהיה יצירה תרבותית, אבל קניונים לא עוזרים ואף מזיקים. תחשוב על זה, אם לא תהיה מסה של שירותים והיצע במרכז העיר, איך יהיו שם בתי קפה ומסעדות מצליחים? עסקים צריכים מסה. תחשוב על מרכז ת"א. והלוואי והיה נעלם איזה קניון בחיפה ובעוד כמה מקומות, לא רק בב"ש.

zahipan10

New member
זהו חבל ההצלה של מרכז העיר באר שבע

תמונה מבנייתם של מגדלי אביסרור כשברקע רואים את המשכן לאומנויות הבמה ובית המשפט.

jeshu

New member
אני לא אומר שהפרוייקט הזה לא טוב אבל לגרום לכך שעיר תהיה אטרקטיבית, זה לא אומר לבצע פרוייקט אחד מוצלח.

תשמע, אני מאוד אשמח אם אנשים נורא יירצו לגור בב"ש (ואני מתכוון לאנשים מבחוץ ולא כאלה שגדלו בה ויש להם סנטימנט כלפיה) כמו שרוצים לגור בת"א או בירושלים. הייתי מאוד שמח אם ב"ש היתתה מושכת תיירות כלשהי - פנים ישראלית ומחו"ל, אבל זה לא המצב. אז אני אשאיר לך לחשוב מה צריך לעשות בב"ש על מנת שזה יקרה. ותחשוב אם בב"ש קניונים מקדמים, לא משפיעים או גורעים. בסה"כ אני חושב שהיא יכולה להיות יופי של מקום לחיות בו, אבל היא לא והיא לא עושה חשק להשאר לאנשים רבים שאני מכיר שגרו בה.

amit1270

New member
אתה לא מוצא סתירה מסוימת

בין התכניות לפיתוח מרכז העיר לבין מגיפת הקניונים והמגה-קולנועים בבאר שבע?

zahipan10

New member
אני לא אוהב קניונים ואני לא בעדם

הקניונים הם יוזמות של אנשים פרטיים ואילו שדרוג מרכז העיר זה יוזמה של עיריית באר שבע, הסיבה העיקרית שהעירייה אישרה את בניית הקניונים זה בגלל שזה מכניס הרבה כסף לקופת העירייה (דרך אגב העירייה ביטלה בשנה שעברה בניית מרכז מסחרי גדול נוסף שהיה אמור להיבנות, והודיעה שהיא לא תאשר בניית קניונים נוספים בעיר.)

בכל אופן אני לא מסכים עם המשפט הבא שנכתב כאן: "אין תרבות, יש קניונים" יש קניונים בבאר שבע אך גם יש תרבות.

amit1270

New member
גם אני לא מסכים שאין תרבות בבאר שבע

ביחוד כשמעלה הטענה לא ממש מכיר את העיר.

למעלה