כתבה בלאשה על חולת אלצהיימר צעירה

zs1957

New member
כתבה בלאשה על חולת אלצהיימר צעירה

רציתי לשתף אתכם בכתבה שקראתי בלאשה על חולת אלצהיימר צעירה שלקתה במחלה בגיל48 ובעלה טיפל בה במסירות בבית במשך 5 שנים עד אשר הגיע למצב שלא היה מסוגל לטפל בה ואשפז אותה במוסד במחלקה לתשושי נפש. כל יום הוא מגיע בערב , מאכיל אותה , מדבר אליה. היא אינה זוכרת אותו.. הכתבה נקראת "קבלנו כרטיס חד כיווני לגיהנום" מאת ציפורה רומן. הבעל כתב ספר שנקרא "מה קרה" בהוצאת קווים. זהו מעין יומן בו הוא תיעד את מחלתה של אשתו וכל מה שעובר עליו. אני אישית טיפלתי בחולה צעירה בת 47 ביד שרה ,אם לילדים בגיל ההתבגרות ואני יודעת מה עובר על המשפחה. אני בטוחה שיש עוד הרבה צעירים הלוקים במחלה ואיש אינו יודע את מספרם. חייבים לעשות משהו למען הצעירם ומשפחותיהם. אני קוראת בזאת לעמותת אלצהיימר להרים את הכפפה ולעזור למשפחות ולחולים למצוא פיתרון כמו שיש לקשישים. החולים הצעירים נופלים בין הכסאות ואין מי שיטפל בהם. זהבה שחם

חולים צעירים

זהבה בוקר טוב, הבן או הבת של החולה היו כאן בפורום וכתבו על הספר , אני חיפשתי בספרייה ולא מצאתי . אני מקווה שיוכלו לכתוב לנו היכן ניתן להשיג אותו. תשמרי לי את הכתבה , אם את יכולה. אני מתפללת שלא יהיו עוד חולים צעירים ושהחברה שלנו והמדינה תדאג לשילובם של חולים צעירים בפעילויות כאלה שיכולות לשמר את היכולות שעדיין נותרו להם ולא לנטוש אותם לאנחות, חג שמח לכולם ומקווה שאגיע למפגש , טובה

zs1957

New member
אני מתכתבת עם הבת של החולה מלאשה

אשמור לך את הכתבה. לדבריה ניתן להשיג את הספר בצומת ספרים ובסימצקי. באם אין אפשר להזמין. הבת כתבה שתהיה מוכנה להופיע עם אביה במפגש הפורום. כעת שמעתי שיתכן ויתבטל בגלל מיעט המשתתפים. זהבה שחם

sofi6

New member
הכתבה בלאשה היא על אימי

שמי אפרת. הכתבה בלאשה היא על אימי היקרה החולה במחלת השיטיון(דמנציה) ומטופלת במוסד. הספר שאבי כתב "מה קרה?" נמצא בחלק מחנויות סטימצקי. אם תרצו אני כאן,לשאלות. שיהיה לכולם חג סוכות שמח ושנה טובה.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום אפרת

הכתבה בלאשה על אמך מאד נגעה ליבי. האם אמא מזהה אתכם? איך היא מסתדרת במוסד? האם טוב לה? היכו ניתן לקנות את הספר שכתב אביך. אתמול הייתי בסטימצקי כ"ס בקניון והספר לא נמצא שם. כיצד ניתן לרכוש את הספר? אני כל כך מכירה את מחלתה של אמך. אני בת לחולת אלצהימר כבר 17 שנים אמי נמצאת כעת בשלב האחרון של המחלה. בזמנו טיפלתי באשה צעירה חולת אלצהיימר ביד שרה היא הייתה בגיל של אמך.היא מאד נקשרה אלי והשיקומון ביד שרה בו היא נמצאת מספר ימים בשוע עושה לה טוב. איך אתם מתמודדים? אבא דיבר על ההתמודדות שלו, לא הוזכרו הילדים? האם אתם מעורבים בטיפול באמ? כל הכבוד לאביך על הטיפול המסור והאוהב שהוא מעניק לאמך.זה לא קל . יש גם בעיה למשפחות של חולים צעירים. אים להם מסגרת מתאימה וכל הטיפןל נופל על בני המשפחה. אודה לך אפ תוכלי לכתוב בפורום אלצהיימר על ההתמודדות של כל המשפחה עם מחלת האם. חג שמח זהבה שחם

sofi6

New member
על ההתמודדות והספר

היי זהבה, לגבי הספר, ניתן להזמין אותו בחנויות סטימצקי ובצומת ספרים. לא בכל חנות הוא נמצא על המדף. יכול להיות שאני ואבי נגיע למפגש הפורום ביום רביעי. אמי, אני לא בטוחה שהיא מזהה אותנו, כשאני מגיעה אליה לביקור וקוראת לה אמא, היא מסתכלת אליי ולרוב מחייכת, אני מקווה שהיא מזהה, אך לא בטוחה. נראה כי טוב לה,היא הצעירה מבין המטופלים ואבי מהרגע הראשון שהחליט להכניס אותה לבית אבות, היה צמוד לאחיות והכין רשימת הוראות מראש ודאג שיבצעו אותן, יש שם צוות אחיות ורופאים מדהימים, מטפלים ומטפחים אותה ודואגים לה. אבי נמצא שם כמעט כל יום, אני ואחי גם מגיעים מידי שבוע להאכיל, לפנק במטעמים, לטייל איתה ולתת לה את כל האהבה והחום שאנו יכולים. בכתבה ב"לאשה" אבי ציין שהוא גונן עלינו. אבי שחווה ילדות קשה וגדל בצל הוריו ניצולי השואה ניסה לגונן עלינו כל הזמן (לא רצה שנעבור את שהוא עבר. הקושי בטיפול באימו כילד)כאשר לא נתן לנו להרגיש כ"כ מה קורה עם אמא. אמר לרוב שהכל בסדר וגם כשביקרנו בבית והרגשנו דברים, הוא כ"כ השתדל למנוע מאיתנו להרגיש את הכאב שהוא הרגיש ,יחד עם זאת לא היה ניתן להסתיר יותר את המחלה וברגעי משבר היינו שם וחווינו תקופות קשות יחד. מקווה להגיע עם אבי ביום רביעי ולספר קצת יותר... תודה על התגובה.

zs1957

New member
נשמח לפגוש אותך ואת אביך

במפגש הפורום במשרדי העמותה. אני אגש מחר לצומת ספרים אולי אמצא שם את הספר. יש לי גם חברה מהפורום שבעלה חולה במחלה וגם היא רוצה לרכוש את הספר. נשמח לשומע את ספורכם על ההתמודדות.תודה על תגובתך. להתראות זהבה שחם

zs1957

New member
אנא אשרו את הגעתכם בפורום

יש חשש שהמפגש לא יתקיים מחמת מיעוט המשתתפים. אני מקווה שיותר חברים יאשרו את הגעתם. בשנה שעברה קיימנו מפגש עם החברים בפורום והיה נחמד להכיר. עם חלקחם נפגשנו מספר פעמים ונוצרו קשרי חברות. זהבה שחם

למעלה