כתבה במוסף חינוך מעיתון הארץ

doroniz

New member
כתבה במוסף חינוך מעיתון הארץ

סרקתי כתבה העוסקת בפרויקט ABA של אלו"ט. עמוד מס´ 1 מצורף כאן. עמוד מס´ 2 (ההמשך) מיד אחריו.

doroniz

New member
אי אפשר

אי אפשר לצרף קבצים שמשקלם יותר מ-250KB, וכל דף שוקל יותר מ-500KB. דיאנה - לטיפולך.

Diana M

New member
שלך לי הכל למייל ואהפוך קובץ זה

למאמר. או חלק את הקובץ לקבצים קטנים יותר. מה שתחליט, אני לשרותך.

doritmor

New member
כתבה נוספת על מקור האוטיזם מ"הארץ"

הכתבה מספרת על סדרת מחקרים שהופיעו בכתב עת בריטי "TRANSACTIONS PHOLOSOPHICL". במידה והקישור לא מצליח, ניתן לאתר אותה באתר עיתון "הארץ" ביום שני במהדורה המודפסת בקטגורית - כתבות. ניתן לעשות זאת עד שבוע מפרסום הכתבה. א"כ הדבר כרוך בתשלום.

doroniz

New member
פתרון

להיכנס לאתר של עיתון הארץ ולמצוא את הכתבה. כתובת אתר האינטרנט היא : www.haaretz.co.il כאשר האתר עולה - 1) ללכת ל"העיתון המודפס". 2) לגלגל למטה ולבחור את "יום שני" בכפתור "השבוע החולף" 3) לבחור בכפתור "כתבות" 4) בגמר טעינת הדף - לגלגל למטה ולמצוא את הכתבה. כתבה מעניינת. את הכתבה ממוסף החינוך לא הצלחתי למצוא באתר האינטרנט. פניתי למנהלת הפורום (הנחמדה - אני חייב לציין) בבקשה לקלוט את הכתבה. אני מקווה שבהקדם כולכם/ן תוכלו לראות אותה. דורון.

אלי ו.

New member
נסיון נוסף לקישור

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=254034&contrassID=2&subContrassID=2&sbSubContrassID=0 זכרו, אתר הארץ דורש הרשמה (חינם)

doritmor

New member
דורון, באיזה יום התפרסמה הכתבה

על פרוייקט ה- ABA? אם זה פחות משבוע, ניתן להכנס דרך הארץ גם ללא הקישור

באיזה יום הכתבה על ABA

היי דורון סרקתי את הכתבות של עיתון הארץ ולצערי לא מאתי את הכתבה הזו. קראתי את הכתבה על האלמנטים של המרכיב האוטיסטי ואני חייבת לציין שעשו שם מיש-מש של אינפורמציה שחלקה הגדול תיאורטי וחסר ביסוס. התחום האוטיסטי הוא מאד רחב ובתוכו אלמנטים של גנטיקה, חשיפה סביבתית למתכות ורעלים, תגובה פתולוגית של מערכת החיסון ואחריה תגובות של פגיעה למחלה במערכת העצבים המרכזית ומערכת העיכול. מי שרוצה לראות את הקשר יכול לקרוא במעריב של השבת את הכתבה על הנזקים שעשו הרעלים לבוגרים ביאים שצללו בקישון- הפלא ופלא- נזקים במערכות החיסון, המוח והעכול ולאחריהם מחלה של CHRONIC FATIGUE שכאשר בודקים את הפרמטרים החיסוניים של חולה בוגר במחלה זו מוצאים שהם זהים לחלוטיןעם הפרמטרים של מערכת החיסון של ילדי הPDD וזה לא מקרי כי התהליך הוא זהה ...

Diana M

New member
בענין הכתבה על aba

דורון סרק את הכתבה אך בגלל "משקל" הקובץ לא ניתן להעלות אותה. ניסיתי בכל דרך אפשרית, לא הולך. הדרך היחידה היא לפרק את הקובץ למספר חלקים. בכל אופן, מי שמעוניין יכול לשלוח לי מייל ואשמח להעביר לו את הקובץ לקריאה. [email protected] שבת נהדרת

doroniz

New member
כתבה על מרכז ABA

גם אני לא הצלחתי למצוא את הכתבה באתר של עיתון הארץ - היא פורסמה במוסף חינוך של העיתון. אני מקוה שמחר אוכל להקטין את הקובץ הסרוק ולהעבירו לפורום ו/או לדיאנה. בנוגע לכתבה על הסיבות הגנטיות: אני חושב שאין בה חידושים מרעישים. החוקרים לא יודעים מהן הסיבות לאוטיזם וכל מחקר מוסיף עוד מעט מידע. המסר הוא שככל הנראה יש לאוטיזם גם סיבות גנטיות וגם סיבות סביבתיות ואולי יש קשר בין שני גורמים אלה (ואולי לא). אם לדבר על פגיעה במערכת החיסונית ולהשתמש במקרה הפרטי שלי (עומר - הבן שלי): נראה שהמערכת החיסונית שלו חזקה ביותר. הא כמעט שאינו חולה, וגם כאשר הוא חולה הגוף שלו מתגבא על המחלה מהר ובקלילות. הלואי על כולנו. דורון.

doroniz

New member
אחרון אחרון חביב

מסגרת על בית לורן והמופע "מילה טובה" של יהודית רביץ

Diana M

New member
דורון תודה על המאמציך../images/Emo39.gif

מאוד מעריכה את נכונותך להשקיע מזמנך ומעצמך בכלל, לטובת הפורום. דיאנה

דיאנה

מסכימה עם כל מילה, ואומרת לדורון שוב, כל הכבוד על ההשקעה גם בפורום שלי, פורום C.P., שיתוק מוחין, [למי שלא יודע, דורון סרק והביא לפורום את הכתבה על "צעד קדימה", עמותה המטפלת בין היתר בילדים עם C.P.,], אז שוב, כל הכבוד! ליאת.

למעלה