שלום לכולם אימי חולה מזה מספר שנים בסרטן השד. קראתי היום במעריב מאמר על בחורה שהבריאה על ידי שימוש במוצרי פשתה ואלוורה. האם מישהו יודע יותר על הנושא ויכול לספר לי על כך? הרבה בריאות
קראתי את הכתבה שאליה שמת הפניה. מה שהבנתי ממנה שהבחורה שחלתה בחרה לעבור טיפולים של הקרנות וכימותרפיה כדי להקטין את הגידול במקום לעבור כריתה מלאה. הבחירה שלה היתה בעצם לנסות קודם טיפולים לפני שהיא מאפשרת ביצוע הליך בלתי הפיך בגופה. את מוצרי הפשתה והאלוורה היא הוסיפה לתזונה שלה כדי לעזור לגוף שלה להתחזק בזמן הטיפולים. אני לא מכירה את השימוש בזרעי פשתה ולא את הערך התזונתי שלהם ולכן איני יכולה לחוות את דעתי בנושא אך משתמע מן הכתבה שהבחורה בחרה בטיפול משולב קונבנציונלי ואלטרנטיבי כדי להבריא ולשפר את איכות חייה. אני בהחלט ממליצה בחום לבדוק את כל נושא הטיפולים, הקונבנציונליים והאלטרנטיביים כדי להגיע לתוצאות טובות של הבראה לאורך זמן. אני בעד שילוב בין השניים, קודם כל כדי להבריא את הגוף מהסרטן ולאחר מכן לבחון אפשרויות של שינוי הרגלי תזונה וחיים לשמירה על הבריאות. בכל מקרה כדאי לבדוק את כל האפשרויות לפני שמחליטים מה לעשות. יום טוב גלי
רבים הסיפורים על אנשים החלימו ללא טיפול מחד ומאידך אין לכך כל אישור רשמי הבעיה עם רפואה משלימה היא שתחום לא ממש נחקר ומכאן שאין הוכחות חד משמעיות אישית אני בדעה שרפואה רגילה ביחד עם רפואה משלימה יביאו לתוצאות טובות יותר יש לסייג את העיניין בכך שאינני רופא שרון