כתבה בנושא יחס לזקנים

ronnyw

New member
כתבה בנושא יחס לזקנים

קראו - ואל תתרגשו - את הכתבה הבאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3394458,00.html האחוזים והמספרים נראים לי מופרכים, וכל שיטת המחקר (לשאול את הזקנים עצמם) אינה נכונה. (גם לאימא שלי היו תקופות בהן היתה בטוחה שמתעללים בה...). מניחה שהתופעה קיימת, אבל בשולים.

ענתי44

New member
מקווה שהנתונים לא נכונים

ושבפועל יש הרבה פחות קשישים שבני משפחה מתעמרים בהם.פשוט מחריד. גם אם היה מדובר בקשיש אחד שסובל זה יותר מידי.

justme007

New member
גם לי המחקר הזה נשמע מפגר!

לשאול את הזקנים נשמע לי ממש לא טוב. כי תחשבו זקנים מעל גיל 70 רובם מתקשים בכלל לקרוא. אני מנסה לחשוב איך כן אפשר לעשות סקר כזה ומאוד מתקשה...כי מה לשאול את המשפחות גם זה לא אובייקטיבי אז מה בדיוק נשאר?

אתן צודקות

מחקר ששואל את הקשישים יש לו בעייה של סובייקטיביות. ג'סטמי יקרה , הם לא צריכים לדעת לקרוא , הרי ניתן לשאול אותם , להקריא להם וגם בשפות שונות. אך אני רואה אצל הורי שהם בריאים ברוך השם ודי זקנים 85 , 88 שהם מאד מושפעים ממה שהם שומעים ברדיו ובטלויזיה על התעללות בקשישים , על שוד ועוד ולכן הם חיים בחשד ובחשש וזה ברור משפיע על הקשיש כשבאים לשאול אותו והוא משליך את פחדיו על מצבו, כך שאני בטוחה שיש כאן איזושהי סטייה, במיוחד שאנו יודעים שמחלות הקשורות למוח גורמות לקשיש לא לבטוח בבני משפחתו ולהמציא כל מיני דברים שלא היו ולא נבראו. עדיין , אני בטוחה שיש מקרים בהם יש ניצול של הקשיש על ידי בני משפחתו בגלל הכסף והדירה שברשותו. נתפלל כולנו שלא יהיו מקרים קשים כאלה וכל אדם מבוגר יזכה ליחס נאות ממשפחתו ומהחברה. ערב טוב, טובה

למעלה