כתבה בערוץ 10 הבוקר ב-07:00

חמודה שלי-לא מוסרים בפומבי!!!

שוב אני חוזרת, ההנחיות המפורשות של מנהלות הפורומים הן שלא למסור טלפונים, אלא אם האדם מפרסם את שלו בהתנדבות. פורום הוא עדיין פתוח להרבה עיניים ולא בטוח תמיד למסור פה. מסרתי לה במסר. אני מנהלת פה בהתנדבות מלאה ללא שום תגמול, אך לא הייתי רוצה לקבל נזיפות על כך שאני לא שומרת על החוקים של תפוז... תודה, תלמה.

בהחלט צריך להביא לשינוי הגישות...

שלום לך אמא 125, אני קוראת את הכאב וחוסר האונים והכעס שלך, בין השורות ובהחלט מתחברת לרגשות שלך. אני משתדלת להיות פחות מיליטנטית.. אך גם אצלי זה מבליח פה ושם. יש בהחלט מקום להיות הרבה יותר אקטיביים בנושא. כדי לשנות דעות קדומות ואמונות שונות צריך לעבוד קשה... אני מדברת על נושא נזקי החיסונים ואוטיזם כבר חודשים רבים ועוד לא זז כלום. להפרעה האוטיסטית יש הרבה סיבות ומקורות, חלקם גנטיים וחלקם סביבתיים. שילוב של פרה דיספוזיציה גנטית של רגישות במערכת החיסון וחוסר פירוק רעלים ע"י הכבד, היא רק אחת מהרבה סיבות נוספות לאוטיזם. ברור כיום כי הגידול הנוראי במספר הילדים, אינו קשור רק ליכולת האיבחון, אלא לעצם העובדה שיש הרבה הרבה יותר ילדים כאלה באוכלוסייה. יש לא מעט קבוצות מחקר העובדות על מנגנונים, סיבות גנטיות, סביבתיות ועוד. היות ויש גורמים שונים המביאים לאוטיזם- יש גם הרבה גירסאות טיפוליות. המסר העיקרי שלי הוא שזוהי הפרעה נוירולוגית ואין לטפל בה רק בכלים התנהגותיים, אלא יש צורך בכלים תרופתיים ו\או ביולוגיים כמו תזונה ותוספי מזון- וההסתפקות שלנו בשיטות טיפול התנהגותיות בלבד, לא ירפא את התסמונת. יש לי המון קישורים בנושא, אך לא אעמיס עליכם הפעם.

ספרי לנו איזו שיטה את לומדת?

שלום לך אמא 125 , אני מאמינה גדולה ביכולתם של ההורים לשנות ולהשפיע ואני שמחה שגם את אם פעילה. אולי תוכלי להרשם בתפוז ואז גם תספרי טיפה על עצמך. אני שמחה מאד שהצטרפת אלינו. אני בטוחה שתוכלי להשכיל גם אותנו. ספרי לנו איזו שיטה את לומדת ואיך היא עוזרת לאוטיסטים. אגב, אם יש לך שמות של אנשי מקצוע טובים ותומכים, אני תמיד שמחה לגייס עוד אנשים לטובת הפורום. תודה, תלמה.

תגובה של האם שרואיינה בטלוויזיה

שלום לך 125, האם ביקשה לענות לנושא של התייחסותה למינוח PDD במקום אוטיזם. היות ובבוקר הראיון בטלוויזיה ישב מול הטלוויזיה גם הבן שלה, ביחד עם חבריו, כדי לצפות בטלוויזיה באימו, היא העדיפה שלא להביך אותו במונח אוטיסט. בנה היום הוא ילד עם יכולות גבוהות, קורא וכותב, אך ה"שיירים" של הפגיעה האוטיסטית מתבטאים באיחור שפתי, בסף תסכול נמוך מאד ופגיעות רגשית גבוהה ביותר. הוא היה עם חבריו ואחותו בת ה-4 מול הטלויזיה ולמרות שאימו לא השתמשה במונח אוטיסט, המשתתפים האחרים השתמשו בו. כתוצאה מכך, חבריו התחילו לצחוק עליו שהוא אוטיסט והתחילו ביניהם מכות, כדי להגן על שמו. כאשר הוא פוגש ילדים אוטיסטים, הוא אומר- אמא, נכון שגם אני הייתי פעם כזה ולא יכולתי בכלל לדבר? והוא רגיש מאד לנושא. מדובר בתינוק שעשה רגרסיה ניכרת ועבר מחלה קשה ואובחן בגיל שנתיים. היו לו התפרצויות זעם, נשיכות והתנהגות אוטיסטית והוא לא דיבר אף מילה. הוא טופל בשחייה טיפולית וריפוי בעיסוק בשיטת גרינשפן פעמיים בשבוע והיה בגן טיפולי ללא שום התקדמות משמעותית. כשהגיע אל דני רון ההומיאופט וקיבל תרופה בהתאם למצבו, הוא פיתח חום גבוה ביותר ופריחה של שלפוחיות בכל הגוף. זה היה זהה לתגובה שהוא פיתח בגיל שבו הפך אוטיסט. דני הנחה את האם שלא להוריד לו את החום בשום אופן, אלא לתת לו להתגבר לבד. בתוך יומיים ירד החום ואח"כ נעלמה הפריחה מעצמה והילד החל לדבר. היתה לו התקדמות מטאורית בעקבות הטיפול ההומיאופטי ואפשר היה להוציא אותו מהמסגרת הטיפולית של גן התקשורת. המשפחה עברה לעיר אחרת, כדי לאפשר לו התחלה חדשה ומאז הוא מתקדם כל הזמן במסגרת גן רגיל. היות וכיום ההבנה שלו גבוהה וגם רגישותו גבוהה ביותר, העדיפה האם לקרוא לפגיעה PDD. זה בהחלט היה עבורו ולא בא מתוך הסתייגות אישית מן המונח אוטיזם.

שמעון36

New member
ערוץ 10 חיסונים ואוטיזים

מחר ד"ר דיצה צחור תשתתף בתוכנית טלוויזיה בערוץ 10 בשעה 7:00 או 19:00 צריך לבדוק בנושא הקשר בין חיסונים ואוטיזים

beezi

New member
התגובה מופנית לדורית האם שהופיעה

בטלויזיה. קודם כל, אני מעריכה מאד שהופעת בטלויזיה וחשפת לכולם את סיפורך האישי. אני חושבת שהמונח PDD שהשתמשת בו בתוכנית הטלויזיה, היה במקום לאור הנסיבות ואני מקווה שהבן שלך ימשיך בהתקדמותו. אנחנו מנסים גם כן את השיטה ההומאופטית ופנינו כבר לדני רון, לדבריו הסיכוי להתקדמות כזאת מטאורית (כמו אצל בנך), היא בדרך כלל אצל ילדי PDD בתפקוד גבוה ולא שולל כלל את יתר הטיפולים, אלא להיפך, יש להמשיך אותם והטיפול ההומאופטי הוא למעשה ברקע. יש לנו תקווה.

השיטה שלי...

תלמה שלום, חזרתי אליכם לאחר הרשמה כך שאני חברה מין המיניין. לשאלתך - אני לומדת היום את שיטת ורדי (ההסבר הטוב ביותר על השיטה נמצא באתר שלהם "ורדי סנטר"). מה שאוכל להוסיף הוא שבני טופל בשיטה בעבר והיום אני זו שמטפלת בו בבית באותה שיטה...ואמנם אין ניסים ברגע, אך יש תוצאות יפות בסיסיות וחשובות מאוד להמשך היתפתחותו ואני מאוד מאושרת מכך. מעבר לכך לפני כחצי שנה עשיתי קורס של מוקסיטה (שיטה המטפלת באנרגיות)והשילוב של השניים עבור בני פשוט נהדר. אני תמיד שמחה לענות על שאלות ולעזור במידת הצורך כך שאם יש בעיה או חיפוש אחר מטפל טוב ...אשמח לעזור, אם אוכל!

beezi

New member
כתבה בערוץ 10 הבוקר ב-07:00

צפיתי זה עתה בכתבה בערוץ 10 עם יעל דן, בנושא הקשר בין חיסונים לבין אוטיזם. היא אירחה את דורית אם לילד (ואחות במקצועה), שהיה בעבר אוטיסט לאחר שקיבל חיסונים והיו לו תגובות מאד קשות בעקבותיהן, ואשר טיפלה בעזרת ההומאופת דני רון בילד והוא ממש הוציא אותו מהאוטיזם, היום הוא ילד רגיל יש לו מעט קשיי שפה ואיחור התפתחותי. מעבר לזה הוא רגיל לחלוטין. היא ארחה גם את ד"ר חיים רוזנטל, רופא מבי"ח תל השומר, והומאופת מבי"ח מדיסין לרפואה אלטרנטיבית. הוא תמך חד משמעית בזה שיש קשר שהוא לעיתים הפיךלילדים שמתגלה אצלם האוטיזם. אולם גם אמר שקשה מאד להוכיח את הענין בעזרת נתונים סיבתיים בלבד כמו, שקשה היה לצוללנים של חיל הים להוכיח כי מי הקישון גרמו לרבים מהם לחלות במחלת הסרטן ואשר המיתה רבים מהם. אבל כולנו יודעים שמחלתם ומותם נגרמו מהמים המזוהמים של הקישון. דובר על מאות ואלפי ילדים ברחבי העולם שחלה התדרדרות במצבם לכדי אוטיזם בעקבות החיסונים. לעומתם, באה הגברת המכובדת ד"ר דיצה צחור מבי"ח אסף הרופא, אשר טענה כי למרות מחקרים ברחבי העולם בנושא, יש מספר גורמים שמחוללים את האוטיזם, ואין לקשור את החיסונים עם האוטיזם!!. היא גם דיברה על חשיבות החיסונים לתינוקות ולילדים. ברור לי כי מאחורי עמדתה עומד בי"ח אסף הרופא, אשר רוצה להבטיח עצמו מתביעות שיגיעו. אני הייתי ממש בשוק מדברי ד"ר צחור, בעלת נסיון כה רב בתחום ושמנהלת את הגן באסף הרופא מטעם אלו"ט ועורכת מחקרים (בני השתתף באחד מהם). איך היא יכולה לקבוע דברים כאלה, איפוא האתיקה שלה כרופאה, וכאדם שרואה מצוקה של משפחות שלמות הנאבקות יום יום בטיפול בילדיהם!!, הרי מובאים לפניה מקרים כה רבים של ילדים שהיו ילדים שמחים ורגילים ומיד לאחר שקיבלו חיסונים, חלה אצלם נסיגה!.וחלקם נמצאים אצלה בגן באסף הרופא. אין לי מילים. אני חושבת שאנחנו צריכים להתארגן יחד ולהתעמת עם כל הגורמים.הנושא צובר תאוצה בכל הערוצים ואנחנו צריכים לנצל את הענין לטובתנו. אם רופאה מטעם אלו"ט יכולה לומר דברים כאלה בטלויזיה,אז אני אומרת שאף אחד לא יודע טוב יותר מאיתנו . אני אשמח לתגובות

lisadan

New member
ראינו את הכתבה

אני חייב לציין שערוץ 10 עשה עבודה טובה בתוכנית של הבוקר. ברור שלא ניתן לקיים דיון מעמיק בנושא כל כך כבד במסגרת רב שיח קצר בתוכנית אקטואליה של בוקר, אבל במגבלות הזמן הם הצליחו להביא סיפור אישי ושתי עמדות מקצועיות בנושא. מרשימה העובדה שהערוץ השיג אם שהיא גם אחות במקצועה, כלומר מישהי המחוברת היטב למימסד הרפואי, ולא ניתן לטעון נגדה שהיא טיפוס אנטי מימסדי. גם העובדה שמול דר' צחור הוצב אדם שאינו מבין רק בהומאופטיה אלא גם ברפואה קונבנציונלית, ועובד במוסד רפואי מכובד, נתנה לתוכנית את האיזון הנכון והרצינות הראויה. לגבי דר' צחור, אני חייב להגיד שלא שמעתי אותה אומרת בצורה מפורשת שאין כל קשר בין אוטיזם לחיסונים. אלו דברים שהמראיינת אמרה בפתיח לדברי דר' צחור. היא יצגה את העמדה השמרנית יותר של הממסד הרפואי הנזהר מהצהרות בנושאים שאין להם, לטענת חלק מהמומחים, הוכחה מדעית חד משמעית (דר' רוזנטל לא אמר שיש הוכחות מדעיות/מחקריות חותכות לקשר בין האוטיזם לחיסונים, אך הבהיר שיש חשד סביר לכך). כמו כן, לא הוצג הקשר של דר' צחור לאלו"ט, והיא הופיעה כמומחית בתחום האוטיזם העובדת באסף הרופא. אני לא מרוצה מאופן הצגת הנתונים מצד שני הרופאים. לדעתי כאשר מציגים נתונים, ובעיקר תוצאות מחקרים, חשוב להציג גם את הביקורת על אותם מחקרים. כל מי שקרא על המחקרים השונים המוכיחים או מפריכים את הקשר בין חיסונים לאוטיזם, יודע שאין תמימות דעים בקרב המומחים לגבי אותם מחקרים, ועל כל מחקר יש אינספור ביקורות, לחיוב ולשלילה. אני חושב שבעלי מקצוע מכובדים כמו שני הרופאים שהופיעו בתוכנית צריכים להיות מספיק הוגנים ולציין גם את הביקורת על מחקרים בהם הם נעזרים לביסוס גישתם. אני לא מסכים עם הטענה שדר' צחור אינה יכולה לתמוך בגלוי בגישת הקשר בין חיסונים לאוטיזם מאחר והיא עובדת בביה"ח אסף הרופא. דר' רוזנטל נמצא במצב דומה, כעובד ביה"ח תל השומר, אך הדבר לא הפריע לו להציג את עמדתו. בקיצור, התוכנית הציגה נושא שנוי במחלוקת בקהילה המדעית (דר רוזנטל השווה זאת לאנשי השייטת שחלו לאחר צלילות בקישון. אמנם לא הוכח קשר מדעי חד חד ערכי בין הצלילות לסרטן, אבל כולם יודעים שיש קשר), וחשוב להעלות את הנושא בכל הזדמנות לסדר היום הציבורי. כפי שאמרתי בראשית דברי - במגבלות הזמן והמקום, ערוץ 10 עשה עבודה טובה.

imashelo

New member
גם אני צפיתי בכתבה,

מותרות של בוקר שאפשריים כשהילדון מבלה אצל סבאסבתא
. יאמר לזכות העורכים שהם השתדלו להציג את שתי העמדות המנוגדות בנושא, וכמו כן שהביאו אנשי מקצוע מומחים בתחומם ובעלי דעות מוצקות, ובה בעת מתונים בהשקפתם ומכירים במורכבות הנושא. לי תמיד קל יותר להתחבר לכאלה שתפיסתם אינה בשחור-לבן. חבל רק שעד שטורחים ומביאים אנשי שם לאולפן, מקציבים זמן קצר כל-כך לנושא, מה שמאפשר רק סקירה שטחית ביותר על חשבון דיון מעמיק.

anidnd

New member
לא ראיתי את התוכנית אבל...

נראה לי שהממסד הרפואי חושש, ובצדק, שאם יאמרו כי ישנו או עלול להיות קשר בין החסונים לבין האוטיזם, מחר בבוקר כל האמהות תפסקנה לחסן את ילדיהן. זאת כמובן, אינה מטרתנו והדבר יהווה סכנה לכלל האוכלוסיה. צודקת תלמה בשאיפתה שמשפחות בסיכון יוכלו לקבל את הבדיקה אשר קובעת את הרגישות לחיסונים ובעית סילוק הכספית בחינם. משרד הבריאות צריך לעשות את המעשה האחראי ולא לחסן באופן אוטומטי אלא לבדוק תחילה רגישות. אולי אפילו להכניס את הבדיקה הזו בסל הבדיקות של ההיריון על מנת שכבר בבית החולים הרופאים ימנעו מלתת את אותו חיסון שניתן לתינוק מיד עם היוולדו.

חנניה1

New member
ולא רק זה. ד"ר רוזנטל אמר..

שבחו"ל אנשים הגישו תביעות וזכו בהן, אז יש בודאי משהו בסיפור הזה.

אמאשלבן

New member
דברי ד"ר צחור

אכן, ד"ר צחור לא אמרה שאין קשר, אלא שאין הוכחה. ליתר דיוק היא אמרה שלעומת מחקר אחד שמצא קשר, נעשו מחקרים בסקנדינביה ובארה"ב על מאות ואלפי ילדים, שלא מצאו קשר בין אחוזי הלקות לפני שהוחל בחיסון ה-MMR ואחריו. היה ברור מה דעתה בנושא, אולם ההסבר שהיא נתנה לקשר בין MMR ואוטיזם, דיבר על פגיעת החצבת במעי, ולא על הכספית. תלמה, מה את יודעת על זה? גם אני חושבת שהיתה כתבה עניינית. הייתי שמחה לשמוע הרבה יותר פרטים על הילד שנרפא (!??)

77771

New member
מי יכול לתת לי את הטלפון של דני רון

אני מעוניינת לקבל את הטלפון של דני רון - מי יודע?

77771

New member
דחוף

תודה רבה על התשובה המהירה השארתי כבר פעמיים הודעות בקשר לבדיקת הדם- והם פשוט לא חוזרים אלי אני מעוניינת לעשות את הבדיקה במיידי- מה עלי לעשות?

למעלה