כתבה בערוץ 10 על בעיית חוסר הילדים ביפן

mishel s

New member
כתבה בערוץ 10 על בעיית חוסר הילדים ביפן

ראיתי עכשיו כתבה בערוץ 10 על בעיית חוסר הילדים ביפן ולמרות שהבעיה עצמה קיימת,
התעצבנתי על הדרך המעוותת והלא נכונה שהכתב השתמש בה כדי כביכול להראות כמה הבעיה חמורה.

הוא נסע למקום "רק שעתיים מטוקיו", נכנס שם לבית ספר והראה שכל הילדים, משהו כמו עשרה, בכל הגילאים וכל השכבות, משחקים יחד כי אין ברירה... והוא נכנס לכיתה א והיו שם רק שתי תלמידות.
המצב "כזה חמור" הוא טוען.

מה שהוא שכח לציין זה ש "רק שעתיים מטוקיו" זה איזור שכולל משהו כמו שש שבע פעמים שטח של מדינת ישראל, כי בניגוד לכאן שבשעתיים אני מגיע מאשדוד לתל אביב, שם בשעתיים אני עובר שש מאות קילומטר....

דבר נוסף שהוא שכח לציין זה שבכפר שהוא הגיע אליו אין ילדים כי זה... רגע... חכו לזה...
פאקינג כפרון.
גם בישוב אודם (104 תושבים נכון ל2013) אני לא מעריך שיש הרבה ילדים בכיתה אלף...)

מי שבקיא בענייני יפן יודע שהאוכלוסיה הצעירה עוזבת את הכפרים ונודדת לכיוון הערים.
מעניין למה הוא לא הראה לנו את כיתה אלף בבית ספר בטוקיו.
מאנטי, ראיתי שיש די הרבה ילדים בבי ספר של הילדים שלךף את באמת ביפן?!
זאת הטעיה מגעילה רק לשם הצגת הטענה אבל זה הצגת הטענה העל בסיס כוזב.
גם אני יכול להציג את תל אביב כעיר שלרוב האנשים בה אין בית אם אצלם ליד התחנה המרכזית...
מה שעצבן זה שהוא טען "בית הספר הזה היה פעם מלא תלמידים, ועכשיו הוא ריק"
כאילו הסיבה שהוא ריק זה שלא עושים יותר ילדים ביפן וזאת טעות.
הסיבה שהוא ריק היא שהצעירים (אלו שנוטים לעשות ילדים...) כבר לא גרים שם יותר.
בטוקיו - המקום שהם כן הלכו לגור בו - דווקא כן יש בתי ספר מלאים וגנים עם תור המתנה כל כך ארוך כיוון שיש יותר ילדים מאשר מקום בגן... (מה שאגב אחת היפניות הזכירה על טוקיו אבל הם דאגו לשכוח להדגיש את זה)

מה שיותר גרוע מזה...זה שהוא הלך לעיירה הזאת שחירות פעם שמה עליה כתבה פה.
העיירה הזאת שפעם היו בה 350 אנשים ועכשיו 35 אנשים
ואיזה אמנית שם החלה להציב בובות בכל מני מקומות בעיירה כדי להחליף את אלו שהלכו ולא שבים.
כדי שלא יהיה לה משעמם בעיניים.
הוא הלך איתה שם לבית הספר המלא בובות שלה, שהיא תכלס עשתה סתם כפרוייקט אמנות.
הוא טען שיש שם מאות בובות, אבל בעיירה הזאת היו רק 350 אנשים ....
ומה הקשר בין העיירה מלאת הבובות לחוסר ילדים ביפן?
לא הצלחתי להבין...

בקיצור, הוא אמר דברים שיש בהם אמת אבל הדרך שלו להציג את זה הייתה כל כך לא קשורה.
יכול להיות שהוא בעצמו לא מודע לעיניינים האלו, אבל משהו דווקא גורם לי לחשוב שהוא כן מודע.
אחרת למה לסוע שעתיים הרחק מטוקיו לאיזה כפר נידח שכבר ף אחד לא מגיע אליו ולצלם שם בית ספר ריק?
סתם בשביל השוואו. לא ?

fighterisr

New member
לאחר שראיתי את הפרומו

הבנתי כבר שזאת הולכת להיות עוד כתבה ישראלית מלאה בהגזמות והחלטתי לא לראות את זה
חבל שמלא ישראלים ראו את זה ועכשיו מחזיקים בסטיגמות ודעות שליליות

mishel s

New member
כן, ראיתי בדף הפייסבוק שלו במקרה

את כל התגובות המשבחות של ישראלים.
איזה כתבה נהדרת רק אדם כמוך יכול להגיש מסמך הסטורי כזה מעניין וכו וכו
חבל שהם משבחים אדם על סמך מה שהוא אומר בלבד :)
&nbsp
בכל מקרה, הנה התוכנית למי שרוצה בכל זאת לראות
&nbsp
http://10tv.nana10.co.il/Category/?CategoryID=600356

אחד הדברים שהפתיעו אותי בטוקיו היה הילדים

למודת נקודת המבט המוטה מישראל, הופתעתי לראות תינוקות במנשאים ובעגלות, ילדים מסתובבים עם ההורים, גן ילדים הומה (תלבושת אחידה שכוללת נעליים צהובות!).

Tenguy

New member
צודק, יש כאן שילוב דיי אופייני לישראלים של התנשאות ושל בורות

כתבה מעצבנת וצרת מוחין, שממש ״חיפשה״ מקומות חריגים כדי לתקוע בה חץ ולסמן סביבה עיגולי מטרה > ״ככה המצב ביפן״ ...
באותה מידה הכתב היה יכול לסוע לעיר דטרויט ולתאר משם את ״המצב של ארה״ב״, או לסוע לכפר בדרום איטליה כדי לתאר את ״המצב באיטליה״ או ל-Siemiatycze במזרח פולין כדי לתאר את ״המצב של פולין״ או למושבי מרכז הערבה כדי לתאר את ״המצב בישראל״ - כל המקומות ניראים עזובים כי הם מקומות מרוחקים שצעירים מעדיפים לעזוב אותם למקומות יותר מוצלחים ולהתקדם טוב יותר בחיים שלהם.

לדאבוני, יש בורות ענקית והרבה דעות קדומות על יפן אצל רוב מוחלט של ישראלים / יהודים , וגם אצל לא מעט אירופאים (במיוחד הבריטים) עקב משקעי העבר של מלחמת העולם ה-2. אבל הכתבה הזאת ממש מתנשאת (אין ממש תקשורת עם היפנים יחד עם כל ההשוואות המתבקשות לאורך כל הכתבה) ובורות (בחירה של מקומות חריגים שמעוותת את התמונה האמיתית).

mishel s

New member
איזה לב טוב יש לך גיא :)

אתה חושב שהוא עשה מה שהוא עשה מתוך בורות?
לפי דעתי הוא יודע טוב מאוד שהוא בחר כפר נידח. לפי דעתי יש מצב שהו אפילו היה בבית ספר בטוקיו וראה שזה לא עסק, אי אפשר לעשות כתבה על יחוסר ילדים ביפן ולהראות בית ספר מלא.
לפי דעתי באופן מודע הוא מחליט להציג את המצב הזה בהטעייה והכל בשם הרייטינג.
כלומר הוא לא בור, הוא מטעה...ומוליך את הקהל הישראלי (הבור בנושא) שולל.

johnny d

New member
יתכן שהיו שם איזה 10 משפטים שאינם שקר

לדוגמה שמספר הילדים הממוצע של יפני ממוצע הוא 1.37
לא רחוק ממש מ1.43 המספר שמייצג את המצב ביון, הונגריה, גרמניה, הונגריה, אוסטריה.
כל מיני מדינות עם תרבות כל כך רחוקה מיפן שקשה למצוא מחנה משותף.

הרי אם משווים את יפן ויון, יש לנו שני מדינות קיצוניות, במדד שכמה פעמים בשבוע אתם מקיימים יחסי מין, יפן זוכה להיות אחרונה בעולם, ויון מספר 1 בעולם (אם זכור לי נכון ואם לא, אז זה דיי קרוב למצב הזה) ואם זאת מספר הילדים הממוצע לזוג דומה למדי.

mishel s

New member
ואם נתחשב בזה ש...

האוכלוסיה ביון זה 11 מליון
וביפן זה 132 מליון.
אז גם עם קצב הילודה הטיפה יותר גבוה של יוון, סביר להניח שהם יעלמו לפני יפן :)

herouth

New member
עכשיו עושים אותו דבר גם לסינים ב־ynet.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4676081,00.html
&nbsp
יותר מעניין להאשים את מדיניות הילד האחד והעיקורים הכפויים בהתרוקנות בית הספר של עיר שדה כלשהי מאשר את העובדה שכל הצעירים עובדים במקום אחר.

mishel s

New member
מצאתי עוד חור בטיעונים של הבחור....

הכתב טען שביפן עולה 4000 דולר ללדת.
ולכן אנשים לא עושים זאת, כי זה יקר.
&nbsp
קודם כל, אני טוען שמי שלא מוכן לעלות של ילד, לא רק לידה, אלא גידול, גנים, בתי ספר וכו, אז הכסף הקטן הזה הוא תזכורת טובה שצריך להיות מאורגנים על כסף לפני שמוציאים ילד לעולם.
&nbsp
אבל עם זאת, מברור קטן גיליתי שאכן זה עולה 4000 דולר כמו שהוא אמר, אבל המדינה מחזירה לך 3000 דולר.
כלומר המעמסה היא לא עד כדי כך גדולה...
&nbsp
וגם אצלנו בארץ לידה עולה פחות או יותר אותו דבר אבל זה מכוסה על ידי הביטוחים של קופות החולים.
אז גם אצלנו אפשר להגיד שלידה עולה 4000 דולר (אבל גם אפשר לשכוח להגיד שזה לא אנחנו שמשלמים אלא כל מני קופות חולים)

innocence

New member
כמה קל "לנתח" ולתת את כל הדברים הביזאריים כהסבר

נכון, מדיניות הילד האחד תרמה לא מעט להידלדלות האנשים, אבל עכשיו החוק בוטל, ובאיזורים הכפריים מראש הוא לא היה תקף, אז איך מסבירים את זה?
יותר הגיוני להסביר את זה בהגירה מהכפרים לערים, ששם לדעתי לא חסרים ילדים, ובכלל, אנשים.

למעלה