כתבה בערוץ 10 על בעיית חוסר הילדים ביפן
ראיתי עכשיו כתבה בערוץ 10 על בעיית חוסר הילדים ביפן ולמרות שהבעיה עצמה קיימת,
התעצבנתי על הדרך המעוותת והלא נכונה שהכתב השתמש בה כדי כביכול להראות כמה הבעיה חמורה.
הוא נסע למקום "רק שעתיים מטוקיו", נכנס שם לבית ספר והראה שכל הילדים, משהו כמו עשרה, בכל הגילאים וכל השכבות, משחקים יחד כי אין ברירה... והוא נכנס לכיתה א והיו שם רק שתי תלמידות.
המצב "כזה חמור" הוא טוען.
מה שהוא שכח לציין זה ש "רק שעתיים מטוקיו" זה איזור שכולל משהו כמו שש שבע פעמים שטח של מדינת ישראל, כי בניגוד לכאן שבשעתיים אני מגיע מאשדוד לתל אביב, שם בשעתיים אני עובר שש מאות קילומטר....
דבר נוסף שהוא שכח לציין זה שבכפר שהוא הגיע אליו אין ילדים כי זה... רגע... חכו לזה...
פאקינג כפרון.
גם בישוב אודם (104 תושבים נכון ל2013) אני לא מעריך שיש הרבה ילדים בכיתה אלף...)
מי שבקיא בענייני יפן יודע שהאוכלוסיה הצעירה עוזבת את הכפרים ונודדת לכיוון הערים.
מעניין למה הוא לא הראה לנו את כיתה אלף בבית ספר בטוקיו.
מאנטי, ראיתי שיש די הרבה ילדים בבי ספר של הילדים שלךף את באמת ביפן?!
זאת הטעיה מגעילה רק לשם הצגת הטענה אבל זה הצגת הטענה העל בסיס כוזב.
גם אני יכול להציג את תל אביב כעיר שלרוב האנשים בה אין בית אם אצלם ליד התחנה המרכזית...
מה שעצבן זה שהוא טען "בית הספר הזה היה פעם מלא תלמידים, ועכשיו הוא ריק"
כאילו הסיבה שהוא ריק זה שלא עושים יותר ילדים ביפן וזאת טעות.
הסיבה שהוא ריק היא שהצעירים (אלו שנוטים לעשות ילדים...) כבר לא גרים שם יותר.
בטוקיו - המקום שהם כן הלכו לגור בו - דווקא כן יש בתי ספר מלאים וגנים עם תור המתנה כל כך ארוך כיוון שיש יותר ילדים מאשר מקום בגן... (מה שאגב אחת היפניות הזכירה על טוקיו אבל הם דאגו לשכוח להדגיש את זה)
מה שיותר גרוע מזה...זה שהוא הלך לעיירה הזאת שחירות פעם שמה עליה כתבה פה.
העיירה הזאת שפעם היו בה 350 אנשים ועכשיו 35 אנשים
ואיזה אמנית שם החלה להציב בובות בכל מני מקומות בעיירה כדי להחליף את אלו שהלכו ולא שבים.
כדי שלא יהיה לה משעמם בעיניים.
הוא הלך איתה שם לבית הספר המלא בובות שלה, שהיא תכלס עשתה סתם כפרוייקט אמנות.
הוא טען שיש שם מאות בובות, אבל בעיירה הזאת היו רק 350 אנשים ....
ומה הקשר בין העיירה מלאת הבובות לחוסר ילדים ביפן?
לא הצלחתי להבין...
בקיצור, הוא אמר דברים שיש בהם אמת אבל הדרך שלו להציג את זה הייתה כל כך לא קשורה.
יכול להיות שהוא בעצמו לא מודע לעיניינים האלו, אבל משהו דווקא גורם לי לחשוב שהוא כן מודע.
אחרת למה לסוע שעתיים הרחק מטוקיו לאיזה כפר נידח שכבר ף אחד לא מגיע אליו ולצלם שם בית ספר ריק?
סתם בשביל השוואו. לא ?
ראיתי עכשיו כתבה בערוץ 10 על בעיית חוסר הילדים ביפן ולמרות שהבעיה עצמה קיימת,
התעצבנתי על הדרך המעוותת והלא נכונה שהכתב השתמש בה כדי כביכול להראות כמה הבעיה חמורה.
הוא נסע למקום "רק שעתיים מטוקיו", נכנס שם לבית ספר והראה שכל הילדים, משהו כמו עשרה, בכל הגילאים וכל השכבות, משחקים יחד כי אין ברירה... והוא נכנס לכיתה א והיו שם רק שתי תלמידות.
המצב "כזה חמור" הוא טוען.
מה שהוא שכח לציין זה ש "רק שעתיים מטוקיו" זה איזור שכולל משהו כמו שש שבע פעמים שטח של מדינת ישראל, כי בניגוד לכאן שבשעתיים אני מגיע מאשדוד לתל אביב, שם בשעתיים אני עובר שש מאות קילומטר....
דבר נוסף שהוא שכח לציין זה שבכפר שהוא הגיע אליו אין ילדים כי זה... רגע... חכו לזה...
פאקינג כפרון.
גם בישוב אודם (104 תושבים נכון ל2013) אני לא מעריך שיש הרבה ילדים בכיתה אלף...)
מי שבקיא בענייני יפן יודע שהאוכלוסיה הצעירה עוזבת את הכפרים ונודדת לכיוון הערים.
מעניין למה הוא לא הראה לנו את כיתה אלף בבית ספר בטוקיו.
מאנטי, ראיתי שיש די הרבה ילדים בבי ספר של הילדים שלךף את באמת ביפן?!
זאת הטעיה מגעילה רק לשם הצגת הטענה אבל זה הצגת הטענה העל בסיס כוזב.
גם אני יכול להציג את תל אביב כעיר שלרוב האנשים בה אין בית אם אצלם ליד התחנה המרכזית...
מה שעצבן זה שהוא טען "בית הספר הזה היה פעם מלא תלמידים, ועכשיו הוא ריק"
כאילו הסיבה שהוא ריק זה שלא עושים יותר ילדים ביפן וזאת טעות.
הסיבה שהוא ריק היא שהצעירים (אלו שנוטים לעשות ילדים...) כבר לא גרים שם יותר.
בטוקיו - המקום שהם כן הלכו לגור בו - דווקא כן יש בתי ספר מלאים וגנים עם תור המתנה כל כך ארוך כיוון שיש יותר ילדים מאשר מקום בגן... (מה שאגב אחת היפניות הזכירה על טוקיו אבל הם דאגו לשכוח להדגיש את זה)
מה שיותר גרוע מזה...זה שהוא הלך לעיירה הזאת שחירות פעם שמה עליה כתבה פה.
העיירה הזאת שפעם היו בה 350 אנשים ועכשיו 35 אנשים
ואיזה אמנית שם החלה להציב בובות בכל מני מקומות בעיירה כדי להחליף את אלו שהלכו ולא שבים.
כדי שלא יהיה לה משעמם בעיניים.
הוא הלך איתה שם לבית הספר המלא בובות שלה, שהיא תכלס עשתה סתם כפרוייקט אמנות.
הוא טען שיש שם מאות בובות, אבל בעיירה הזאת היו רק 350 אנשים ....
ומה הקשר בין העיירה מלאת הבובות לחוסר ילדים ביפן?
לא הצלחתי להבין...
בקיצור, הוא אמר דברים שיש בהם אמת אבל הדרך שלו להציג את זה הייתה כל כך לא קשורה.
יכול להיות שהוא בעצמו לא מודע לעיניינים האלו, אבל משהו דווקא גורם לי לחשוב שהוא כן מודע.
אחרת למה לסוע שעתיים הרחק מטוקיו לאיזה כפר נידח שכבר ף אחד לא מגיע אליו ולצלם שם בית ספר ריק?
סתם בשביל השוואו. לא ?