דעתי היא שלא הבנת את הכוונה
ואני יוצאת מהנחה שלא איכפת לך לשמוע את דעתי, למרות שאת השאלה הפנית למי שכתבה. פשוט אני מזדהה עם דבריה, והדיון פתוח לכולם.
גם לדעתי האישיות היא כל העניין. החלק החיצוני הוא גם עניין, אבל קטן מאוד, ולא קשור כלל למשקל. יכולים להיות הרבה פרמטרים חיצוניים שיגרמו לכימיה או דווקא להיעדר כימיה בין גבר לאשה. אולי יהיה אחוז מסוים של גברים שירגישו דחייה כלפי שומן של אשה, אבל לרוב הגברים זה לא ישנה כלל. ויהיה גם אחוז מסוים שיעדיף עודף משקל באשה (וגם בנוגע לנשים בכיוון ההפוך).
הרבה נשים שמנות מוצפות בבני זוג, משום שאישיותן כובשת. כנ"ל לגבי גברים והביקוש מצד בנות זוג.
וגם הרבה נשים חתיכות (וההיפך) יסבלו מחוסר ביקוש כרוני, עקב בעייתיות באישיותן.
אני הייתי בחורה ואשה צעירה מאוד מאוד חתיכה. התחלתי להשמין רק מגיל 30, אחרי כל התהליכים שעברתי - שכללו גם גמילה מבולמיה ואנורקסיה, גם התקפים פסיכוטיים, גם הפיכה מחילונית לחרדית, גם דיכאון כרוני והמון ניסיונות תרופתיים ארוכים וכושלים. בעיה מטבולית וגנטית היתה לי כל החיים, אבל ידעתי לשמור על תזונה בריאה ולכן לא שמנתי, כל עוד הדברים היו באפשרותי ובבחירתי. כאשר הבעיה המטבולית הלכה והחמירה עקב הנסיבות, והצטרפו לה גורמים הורמונליים ותרופתיים - המשימה הפכה בהדרגה לקשה מידי.
ידעתי היטב שהבעיה הזוגית שלי אינה נובעת ממראה חיצוני - המראה היה יותר ממעולה. גברים רבים מאוד חיזרו אחרי, אבל אף אחד לא רצה מעולם להיות חבר שלי ו/או להתחתן איתי, מלבד שני חסרי ביטחון עצמי...
הבעיה הזוגית שלי נבעה בפירוש מבעיית אישיות, הגם שלא ידעתי בדיוק מדוע זה קורה לי. אבל מגיל הילדות לא הסתדרתי עם החברה הכיתתית העירונית, ובמשך כל נעורי הייתי בעלת קשיים חברתיים משמעותיים ביותר.
עם כל כמה שאני אדם חיובי מאוד, ועשיתי עבודה פנימית ולמידה ארוכת שנים ומדהימה, ששינתה את מצבי הבין אישי והחברתי לכיוון ההיפך המוחלט - מאוד מאוד אהובה חברתית - בעיית הקשר הזוגי נותרה על כנה, ואינה קשורה כלל למשקל החיצוני. היא קשורה לפחדים שלי, לקשיים הרגשיים שלי, ולזוועה הבלתי פתורה שמהווה בחיי ובאישיותי העובדה שאבא שלי הוא אבא שלי.
ואכן, עודף משקל קשור גם לאישיות שלנו. הוא נובע גם מהאישיות שלנו. במידה שהוא נובע מאכילה רגשית, ובמידה שהיא נובעת מחוסר ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי, בעיות רגשיות שונות ועוד ועוד כל מה שנוגע לנפש.
כך שהבעיה שלנו למצוא בן זוג אינה משקל היתר, אלא החלק באישיות שגורם לו. גם במקרים שהאדם מכחיש את החלק הזה באישיות.
וודאי שנשים שמנות ימצאו בני זוג. ברור שאין קשר למשקלן. אבל כן יש קשר למצבן הנפשי ולמבנה אישיותן. ומאוד יכול להיות שהן ימצאו בן זוג לא בעזרת המראה החיצוני אלא למרות המראה החיצוני או בלי קשר למראה החיצוני.
וכמובן גם מאוד סביר שהן תרצינה לרזות, למרות שהן שמנות ויפות, בגלל הנושא הבריאותי הנלווה להשמנת יתר לאורך שנים.
לכן גם ברור שוויתור על אכילת יתר והרזיה אינם גורמים למציאת בן זוג, אלא במידה שיש להם השפעה על האישיות - הן מבחינת הגדילה האישית שנדרשה לשם כך (התבגרות במקומות שלא התבגרו בלי עבודה עצמית עמוקה) והן מבחינת הביטחון העצמי שהיה לו יותר קל להצטרף לאדם לאחר ההרזיה מאשר לפניה.
כך שרק במידה שלאדם אין ביטחון עצמי, והוא מצליח להעלותו ע"י עבודה עצמית שמועילה לו בוויתור על אוכל עודף ובהורדה במשקל - הוא צריך להניח על כפות המאזניים את שינוי אישיותו מול האוכל העודף שאינו מתאים לבריאותו.
כלומר הדברים מאוד מורכבים, ולא קיצוניים ומוחלטים כפי שאת תופסת אותם, בבחינת "אחד סותר את השני".
ברור שהיכולת שלך לוותר על אכילת יתר (שמביאה הן להרזייה והן להתבגרות אישית - אפילו כאשר נצרכת עזרה של ניתוח בנוסף) מגדילה במידה מסוימת את הסיכוי שלך למצוא בן זוג, אבל לא מבטיחה דבר.
וברור שכאשר אשה משתמשת בעודף משקל כדי לדחות בני זוג, זה רק אחד מתוך אמצעים רבים שבהם היא נוקטת לשם כך.
אני למשל עשיתי משהו אחר, כדי לדחות גברים מהסוג שרק רוצה קשר מיני - הפסקתי ללבוש גופיות ומכנסיים קצרים, או ארוכים וצמודים, והקרנתי החלטה פנימית חזקה מאוד לוותר על רצון לקשר מיני בלבד עם גברים, בכל מחיר. ואכן, שילמתי כל מחיר ולא התחרטתי מעולם.