זהו, שזה כמעט (אבל לא לגמרי) מדויק
הכתבה הזו פורסמה בעקבות
המאמר הזה, המתאר את מחקרה של ד"ר שילה גורנשטיין וקבוצתה - בו בדקו את תוכן נוגדי החימצון בפומלית ואת יכולתם לסייע לחולים במחלות כלי-דם ועודף כולסטרול. שם, כמו גם
בעבודות מאוחרות יותר (בנושא של לחץ דם), הודגם כי לפומלית השפעה חיובית. אבל לא ניסו שם להשוות את תוכן נוגדי החימצון בפומלית לפירות הדר אחרים. למעשה הם עשו את זה בהשוואה לאשכולית בלבד,
במאמר אחר. שם אכן נתגלה כי לפומלית ריכוז גבוה יותר של נוגדי חימצון פעילים, אבל ההשוואה נערכה רק בין שני פירות אלו ולא אל מול הדרים אחרים. בתקציר של מאמר נוסף שראיתי (ושאני לא מצליח לאתר) נערכה השוואה בין מספר גדול של פירות הדר, ושם נמצא שהלימון הוא דווקא המרוכז ביותר בנוגדי חימצון, בהפרש משמעותי מהאחרים (והאשכולית היתה למיטב זכרוני אי שם באמצע). הכתבים ב-YNET החליטו, כנראה על דעת עצמם, שהפומלית היא הפרי בעל תכולת נוגדי החימצון הגבוהה ביותר, כאשר שאלה ספציפית זו טרם נבדקה במחקר. לפחות אני לא מצליח לאתר מחקר כזה, ולא ראיתי שהחוקרים שאותם מזכירים בכתבה בכלל טוענים טענה שכזו.