כתבה ב-Ynet על המכס

weird dust

New member
כתבה ב-Ynet על המכס

הכתבה מדברת על תפיסות המוכסים. אני מזכיר ומבהיר: * כל מוצר מעל 200 דולר שלא קיבל פטור ממס חייב בתשלום מכס. * על נגני MP3 יש 35 אחוז מס אך בפועל יצא ששילמו גם פחות. * אם יוצאים מהארץ עם נגן יש צורך להצהיר עליו. ועוד דבר קטן - מי שנתפס משלם מס נוסף אז, שלא יעבדו עליכם!

יאיר B

New member
../images/Emo45.gif לשאלות נפוצות

שיהיה לאן לשלוח את כל אלו שרוצים להביא נגן מחו"ל.

weird dust

New member
יש איש מכס ביציאה מהארץ

בדרך עליה למטוס איש מכס ששואל אם יש לך על מה להצהיר. אני כבר כמה שנים לא ההיתי בשדה תעופה אז אני לא ממש זוכר. בכיתה ג' אני זוכר שמישהו שאל ושאלתי את אבא על מה מצהירים. אני מזמין את מי שרוצה לממן לי טיסה לחו"ל בנתב"ג החדש ואני מבטיח שאני גם יצלם את המוכס
(זה כמו הסינים האלה שמצלמים הכל).

bitonano

New member
אההה...תודה...

טוב אני ידע על מה להצעיר בנסיעה לפולין...

weird dust

New member
שניהם מצלמים הכל ../images/Emo6.gif

אני לא ממש יודע מי מצל יותר.

תיקון.. + שאלה..

כמו שכבר אמרו כאן בדיון הקודם על המכס וגם אני בדקתי את זה.. "אם מידות הנגן/מיני דיסק MP 3 לא יעלו על 170 מ"מ /100 מ"מ/45 מ"מ שיעור המס יהיה 17% מע"מ. במקרה ומידות (גם אם מדובר רק במידה אחת) הנגן גדולות מהמידות המצוינות, יחול שיעור מס של 35% מערכו בתוספת הוצאות משלוח לפי קביעת המעריך ביום השיחרור." וזה ציטוט.. לא יודע מה הם חופרים על מיני דיסק אבל אני שאלתי על נגן mp3 וזה מה שענו.. ולגבי אוזניות(מתחת ל-200 דולר) יש מכס?

weird dust

New member
אני עד היום מחפש אותם בטלפון ../images/Emo6.gif

מי צוטט לך את זה? יש לך מספר ישיר שלהם?

weird dust

New member
אני שונא לשלוח איימיילים

אני לא אוהב לשלוח אימיילים לכל מיני חברות. זה לא ממש כיף

MrMinus

New member
אפילו אם הנגן עולה פחות מ200$

צריך לשלם עליו מכס?

weird dust

New member
לא, על פחות מ-200 לא צריך לשלם

אבל מצד שני הם חושבים שאייפוד מיני עולה 249 דולר.

La Gamba

New member
עוד שאלת "אם"

בהנחה שנכנסים לישראל כתיירים, אין ממש צורך לשלם על כל זה, נכון?

weird dust

New member
נכון מאוד

זה בגלל שאתה לא נשאר. השאלה אם אתה יכול להכניס מתנות?

La Gamba

New member
המממ...

תמיד ניתן להמציא תירוצים אין איזה חוק שמחייב אותי להיכנס לישראל בתור אזרח... נכון?

weird dust

New member
דווקא יש

תייר נחשב מי שקיבל אשרת כניסה ושהייה זמנית או בשפה אחר ויזה. אם אתה אזרח אתה מחוייב לחוקי המדינה החלים עליך. לכן אם אתה תייר אתה חייב להראות ויזה ואישורי שהייה ובדרך כלל גם דרכון זר.

weird dust

New member
אם אתה תושב?

בדרך כלל הם לא נותנים לאזרחים ויזה - בכל זאת אזרח עם ויזה בלתי ניגמרת בצורת תעודת זהות כחולה.

למעלה