כתבה בYNET על בלוגים

xero1

New member
כתבה בYNET על בלוגים

או משהו, לא ממש קראתי הכל, סתם באתי להביא לכם את הקישור. :]

איה@

New member
סוגייה מעניינת שעולה מהכתבה ../images/Emo26.gif

ציטוט: ..."סאלון" לא מתערב בבחירת התכנים לבלוגים האלה ובעריכתם ובפירוש אינו רואה בהם חלק מהמערכת העיתונאית שלו. נראה כי "סאלון" רואה עצמו כספק שירות, שמארח את הבלוגים האלה בלבד. השאלה היא אם בתי המשפט שידרשו לטפל בתביעות שיוגשו נגד הבלוגרים של "סאלון" יסכימו אתו....." והסוגיה: אפוא לדעתכם עובר הגבול? עד כמה אפשר להתייחס לבלוג כאל "אתר אישי" - ולאפשר "חופש ביטוי", הגם שהוא פוגע במגזרים אחרים? האם על הבלוגר חלה חובת התייחסות (התחשבות) בקהל הקוראים? (תוך שמירה על חוקים החלים בעולם האמיתי?) או שיש להתייחס לבלוג עצמו כמו אל "שטח פרטי" - עם כל הזכויות הנובעות מכך - חופש הפרט - לנהוג ולכתוב כרצונו? מה דעתכם??
איה.

0רחלי

New member
במדינת ישראל יש חוקים...

אין לי שום השכלה משפטית, אבל אני מניחה שרשת האינטרנט נחשבת כמקום ציבורי, ולכן כאשר אדם כותב בבלוג שלו דברים אסורים על פי חוק (הוצאת דיבה, הלבנת פני אדם ברבים, פגיעה בצנעת הפרט וכו´), אני מניחה שיש כאן קייס לתביעה. זו דעתי לפחות.

איה@

New member
אז זהו - זאת השאלה../images/Emo26.gif

האם החוקיים הארציים חלים גם על הרשת? - אני לא בטוחה, אני יודעת שיש דיונים משפטיים בנושא. וכנראה שאין עדיין החלטה בענין. אבל מעבר לחוקים - מהיא דעתך/תכם האישית בנושא. האם יש להשוות אתר אישי(בלוג/יומן) - כמו לבית פרטי? או שלמרות והוא אישי - הוא מוצג לכלל - וחלים עליו חוקי הרחוב? אפוא עובר הגבול? מי קובע את הגבול? מי שומר על החוק - בידי מי הסמכות? מהי הענשה במקרה ועבר על החוק (הקיים?.....)
איה.

Mika מיקה

New member
אני מניחה שישנם אי אלו חוקים ../images/Emo59.gif

החלים ברשת לגבי נאמר זכויות יוצרים, הוצאת דיבה, פרסום מספרי טלפון וכו´ .. אני כעקרון רואה את הבלוג כבית, הבית שלי, המחשבות הפרטיות שלי ומרשה לעצמי לומר כל מה שעל ליבי, האם יש גבולות למחשבות ? נוכל להפליג איתם עד אינסוף מבלי שאף אחד יעצור/יאסור אותנו. ומצד שני, כולם יכולים לקרוא את המחשבות שלנו, האם להתחשב בהם ?? בגבול הטעם הטוב, לדעתי. הרי מה הרעיון של הבלוג ? עוד לפני שרצינו שכולם יקראו, כתבנו יומנים אישיים ואפילו נעלנו אותם במנעול ושמנו במחבואה, אך ברגע שבחרנו להחשף לעיני כל, חושבת שצריך לקחת בחשבון טיפה של התחשבות, זה אינו אותו יומן נעול ומוחבא, יש לשמור על גבול הטעם הטוב (במידת השיפוט של הכותב, כמובן). טוב, הצלחתי לבלבל את עצמי
מקוה שהבנתם את מה שרציתי להעביר כאן שיהיה שבוע מצויין ופורה לכולם מיקה

למעלה