כתבה דוקומנטרית על בי"ס להתעמלות בסין

אמא לה3

New member
טוב, ראיתי את הסרט

לא החלטתי עד כמה ההורים הם אלה שחולי נפש, דוקא המאמן של הבנים היה אנושי מאוד. הפרשנות בסרט כ"כ מקוממת, אף אחד מהילדים לא נראה מורעב או לא זוכה לתשומת לב. ראיתי כבר סרטים עם אימונים או מאמנים גרועים ומפחידים הרבה יותר...

"אנושיות" בסרט

מאמן שאומר לילד כל הזמן שאחיו התאום טוב יותר ממנו והוא צריך להתאמץ להיות כמוהו, צובט קפלי עור, מעליב ומשפיל את הילד לעיני כולם, נותן לכל הילדים פרס ממתק ורק לילד אחד לא ועוד דוגמאות רבות שנקלטו במצלמה, מציג גישה פרימיטבית ומאוד לא בריאה לאימון ילדים. הפרשנות בכלל לא מקוממת, היא נכונה, הילדים אומנם זוכים לתשומת לב, אך הם לעולם מקבלים תשומת לב שלילית, ללא שום חיזוק חיובי, לא משנה כמה הם התקדמו וכמעט ללא קשר לאיכות הביצוע.

נעממהה

New member
תראו באיזו קלות אנחנו מתחספסים...

גם אני כשצפיתי בסרט אמרתי לעצמי 'ראיתי כבר יותר גרועים'... ולכאורה גם נראה שאין שם הרבה ילדים (קבוצה של בנות וקבוצה של בנים וזהו?)... אבל במחשבה שניה ראיתי כמה זה לא נכון. אם אני הייתי אמא של אחד הילדים האלה..... זה נכון לגבי כל תחום בחיים...

תמיד יהיה יותר גרוע

לא משנה באיזה שיטות יאמנו, תמיד יש בעולם יותר גרוע מזה. וכשרואים את התוצאות המרהיבות, אי אפשר שלא להתלהב. ההשוואה שלנו היא תמיד תלויית תקופה ותרבות. בתרבות המערבית ובתקופה העכשווית, רווחת גישה חינוכית אחרת ושונה לגמרי מזו שהוצגה בסרט, ולכן זה כל-כך צורם.

למעלה